Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Manipulasjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Manipulasjon

mai 6 2022 - 16:02
"Manipulere betyr å behandle eller berøre med hendene. Det betyr også å forandre noe på en utspekulert måte for at noe skal tjene ens egne hensikter."

Dette sier Store norske leksikon.

Min mening er at vi har en innarbeidet manipulasjon i vår personlighet eller "våre personligheter" alle sammen, i varierende grad, og samtidig tror jeg omgivelsene vil la seg manipulere av deg uansett om du mener å gjøre det eller ikke.
Avatar

Re: Manipulasjon

mai 6 2022 - 16:11
Det er nok ulike forståelser av dette begrepet. _Påvirke_ er kanskje et mer nøytralt ord for det du beskriver, men det kan heller ikke være tvil om at i enkelte miljøer er ondsinnet manipulering innarbeidet som en del av den sosiale normen.
Avatar

Re: Manipulasjon

mai 6 2022 - 16:58
Du har muligens rett, Frikar, teknisk sett, fordi leksikonet sier at manipulasjon er "utspekulert". Det som engasjerer meg med mange begreper er å finne de dypere sannhetene i ting, mens jeg tror at mennesker ofte liker å dele inn begreper i negativt og positivt ladede betydninger. De liker ikke å høre at de også er en del av noe "ondsinnet"
Til forsiden