Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Må målet mitt være å komme ut i lønnet arbeid?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Må målet mitt være å komme ut i lønnet arbeid?

nov 9 2020 - 15:28
Bakgrunnsinfo:
Jeg er en kvinne på 34 år.
Jeg er 100% uføretrygdet pga paranoid schizofreni. Dette betyr (i mitt tilfelle) essensielt sett at jeg takler stress svært dårlig og kan i verste fall bli psykotisk av store (eller til tider svært små) påkjenninger.
Jeg var i mange år stabil nok til å ha en fast jobb. Periodevis hadde jeg 80% stilling, periodevis bare 40%. Periodevis var jeg 100% sykemeldt pga schizofrenien.
Nå er jeg altså så dårlig igjen at jeg har blitt uføretrygdet.

Min sønn på 14 (som jeg har hatt aleneomsorg for, fra han ble født frem til nå) har måttet flytte til sin far fordi jeg ikke lenger klarer å følge opp skolearbeid og dagligdagse gjøremål siden all energi går med til å holde sykdommen i sjakk. Han er hos meg stort sett hver helg hvor vi bare koser oss.

Jeg er i terapi hver uke og følges godt opp av helsevesenet.

Så til problemstillingen:
Jeg opplever at «alle» rundt meg forventer at mitt mål skal være å komme meg ut i jobb igjen. Det at jeg er uføretrygdet pga en svært alvorlig diagnose har liksom ingen ting å si. Målet mitt «MÅ» være å bli så frisk igjen at jeg kan jobbe. Punktum.
Mulig det er noe jeg bare føler på. Mulig det er en reel forventning. Ærlig talt er målet mitt (hvis jeg får velge selv) å bli stabil nok over lang tid til å kunne være ordentlig tilstede for sønnen min fremfor bare «kul tante» som jeg opplever at jeg egentlig er nå.

Derfor er mitt spørsmål til dere: Må mitt ultimate mål være å komme ut i lønnet arbeid? Er min prioritering feil? Kom gjerne med begrunnelse for synspunktet. ????
Avatar

forståelse de luxe

nov 11 2020 - 03:24
jeg er også 100% uføretrygdet
pga samme diagnose som deg
jeg går ukentlig til overlege på dps
daglig på psykiatrisk dagsenter
aldri har noen snakket til meg
om å komme ut i arbeid igjen
enten er dette noe du personlig føler på
eller så er det basert på uvitenhet om diagnose
prøv å sette små mål - mål som gjør deg bedre i stand
til å følge opp sønnen din på en tilfredsstillende måte ;)
Avatar

re

nov 13 2020 - 15:38
utenforstående har ofte et vrangsyn på dette, det er nok noe du må kjenne på selv. Små steg er viktig, hvis jobb er tilsynelatende urealistisk (som du beskriver) så er jo neste steg å takle hverdagen, muligens det med rutiner o.l
det er helt feil at det å ha «lønnet arbeid» automatisk betyr man er frisk, ofte så varer ikke det lenge hvis du er på feil plass ellers.

masse lykke til.
Avatar

Re: Må målet mitt være å komme ut i lønnet arbeid?

nov 20 2020 - 19:35
ja di syns jegg
hvae skal ellers lev av? nav???
hva skale ellers gjøre?? jobe er di som gir livet noen retningslinje
jobb er di som gir livet struktur og no å se frem til
jobb er di som gir livet noe sosialt
jobb er di som gir livet noe innhold
jobb er alt
Avatar

NEI FOR FAEN

okt 1 2021 - 20:26
Ikke la deg lure. Du har allerede en 100% jobb og den jobben er å bli frisk nok til å bli følge sønn din videre gjennom livet, Sosialt samvær finner du ikke i en ræva dårlig betalt jobb.

Til forsiden