Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

MS og lite energi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

MS og lite energi

sep 15 2014 - 01:37
Jeg har vert her inne på forskjellige forum og lest en del. Følelsen jeg har fått er at mine problemer virker ganske små og ubetydelige når jeg sammenligner dem med andres.

Jeg blir alltid litt trist når jeg leser mye av det som står her, men også rørt når jeg leser mange av svarene, de gode ordene og rådene som dere kommer med. Det føles godt at det er så mange der ute med forståelse og sympati for andre de kanskje aldri har møtt. Så jeg vil vel egentlig bare takke dere for det.

Selv sliter jeg med MS. Men har heldigvis ikke så store problemer ennå, jeg mister følelsen i bena av og til. Men det største problemet jeg har er at jeg nesten ikke har energi til overs etter en dag på jobb. Det overskuddet jeg har tilovers går til sønnen min på 2 år for at han skal kose seg og ha det godt. Men jeg føler at jeg ikke klarer det godt nok, jeg tror at jeg ikke greier og holde huset mitt rent og ryddig nok. Men jeg prøver så godt jeg kan uten at det føles godt nok.
Heldigvis har jeg og moren hans ennå et godt forhold etter vi gjorde det slutt, så hun hjelper meg med han når jeg har det som verst (Vi deler omsorgen 50/50).

Jeg har en følelse på at de fleste tror ikke at jeg har MS for at jeg bare er 26 og i ganske god fysisk form, eller jeg har blitt i det etter fysioterapi timene mine. "Du ser ikke ut som en MS pasient" er en av kommentarene jeg har fått den ene gangen jeg samlet opp nok mot til å spørre om hjelp til husarbeid hjemme. De fleste tror egentlig at jeg bare er lat.

Takk, hvis du greide å "lide" deg gjennom alt dette, men jeg trengte å få litt av dette ut til noen. Det føles bedre å dele dette, det virker kanskje ikke så ille men mangelen på energi er grusom ihvertfall de dagene når det går utover sønnen min, når jeg ikke har energi til å gå ut for å leke med han eller ta han med på besøk der han kan leke med andre. Men jeg presser meg alltid til å lage mat til han og passer på at han har rene klær. Men jeg bare vil legge meg ned å sove.

Det hadde vert fint om andre har forståelse eller tanker som kan hjelper meg med følelsen av at jeg ikke gjør nok får sønnen min. Eller hvis det er noen andre som nesten er i samme situasjon.
Avatar

Re: MS og lite energi

sep 15 2014 - 03:09
Utrolig at folk tror du er lat, har fått den kommentaren i fleisen jeg også en del ganger, særlig gjennom skolen og de jobbene jeg har hatt. Merkelig hvor ignorante noen kan være.

Nå er ikke jeg far, og har heller ikke MS, men jeg er sikker på at sønnen din vil forstå situasjonen - i hvert fall når han blir eldre. Du kan ikke noe for at du har den sykdommen, og mangel på energi er vanskelig å gjøre noe med - og siden jeg vet veldig lite om MS så vet jeg ikke om det er noe du kan trene opp for eksempel.

Selv går jeg på lavkarbo og føler jeg har fått mer energi av det (selv om man er sliten de første to ukene pga avvenning av sukker), jeg skal være forsiktig med å anbefale det (for tror de med MS trenger mye fiber pga oftere forstoppelse? Noe jeg leste en gang, vet ikke om det stemmer) men kan være noe å tenke på kanskje. Har dessverre ikke mange gode råd å gi, men føler for deg og jeg er sikker på at sønnen din vil forstå.
Til forsiden