Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lykkepiller cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lykkepiller cipralex

aug 10 2014 - 15:39
Har i ett par år brukt synonympreparatet Escitalopram, og den har fungert veldig bra på min depresjon men unntak av noen få bivirkninger. Den har fungert så bra at jeg to ganger har sluttet, og trodd at jeg var frisk. Men så har depresjonen slått til igjen. Hvor lenge kan man bruke disse pillene tro? Noen som vet og har erfaring?
Avatar

Re: Lykkepiller cipralex

aug 11 2014 - 17:43
Hei
Jeg går på den samme medisinen nå. :)
En skal ALLTID starte og slutte med slik medisin i samråd med lege. Jeg har grusomme erfaringer både ved oppstart og seponering av antidepresiva, så jeg anbefaler på det sterkeste å ikke gjøre noe uten at legen har sagt hvordan du skal gå fram.

En vanlig behandlingsperiode for en enkeltstående depressiv episode er, så vidt jeg vet, minimum 6 mnd. Det tar fort et par måneder å komme opp i en effektiv dose, og like lenge å seponere medisinen. Så alt i alt så blir det ei stund på medisiner.

Snakk med legen om å ordne en plan, skriv den ned, og få faste timer til oppfølging når du begynner å trappe ned. (Legetime hver eller annenhver uke.)

Lykke til :)
Avatar

Re: Lykkepiller cipralex

aug 11 2014 - 19:02
Tusen takk for svar:) Formulerte meg kanskje litt feil, men jeg sluttet med Cipralex for ca 3 - 4 mnd siden (rolig nedtrapping). Men nå vurderer jeg å begynne igjen, fungerer overhodet ikke i hverdagen. Er så lei, en psykolog jeg gikk til litt i fjor trodde kanskje jeg led av dystemy (eller noe sånt). Altså ikke så nedfor som en som har depresjon, men mer kronisk litt lettere form for depresjon. Har lest en del om antidepressiva Wellbutrin, og har lyst til å prøve de. Noen som vet om de fungere bra?
Til forsiden