Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

«Lykke til»

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

«Lykke til»

sep 8 2021 - 21:41
Jeg liker ikke disse ordene. De lukker liksom samtalen. Setter et slags punktum med ønske om avstand fra avsenderen. «Vi sees ikke igjen med det første», blir det underliggende hovedbudskapet, selv om man verbalt uttrykker noe som skal være ment som noe positivt. Ekstra sårt blir dette når man hadde et håp om mer kontakt, og kanskje til og med våget seg frempå for å forsøke å oppnå dette. Noen som kjenner seg igjen?
Avatar

Re: «Lykke til»

sep 8 2021 - 21:52
Ja, jeg kjenner meg igjen fra den tiden jeg holdt andre ansvarlig for mine egne fortolkninger av deres utsagn. Men det begynner å bli lenge siden jeg kom over dét stadiet. Hvor befinner du deg i den prosessen?
Avatar

Re: «Lykke til»

sep 9 2021 - 05:40
Enig med Frikar her. Ordene tillegges betydning av deg selv; og bare deg selv. Og det å kunne fri seg selv fra egen hjernes billedliggjøring av egen historikk/opplevelse av de ordene, er befriende. Det å ikke fokusere på om andre evt er ute etter å såre/skade, er svært sentralt for å løfte blikket og bli positivt selvopptatt.

Stå foran et stort speil og si «lykke til», og vurder hva du ville ha tenkt hvis du var speilbildet (og ser deg). Det er bare ord DU vektlegger unødvendig tyngde og innhold. Gjenta øvelsen flere ganger :-)
Avatar

Høflig form for avvisning

sep 9 2021 - 08:58
Jeg synes dere er vel raske med deres dom. Hvordan dette skal oppfattes, avhenger jo av kontekst. Der samtalen handler om «kan jeg få møte deg? Fordi jeg tror vi begge kan ha en gjensidig fordel av det» Og alt det mellomliggende handler om spørsmål som enten blir ignorert eller ikke blir besvart, tolker jeg dette som avsenderens ønske om å fri seg. Det blir samtalens endelikt. En høflig form for avvisning.
Avatar

hmmmmm

sep 11 2021 - 03:11
enig med levina
det sies liksom
klart i fra
her er ikke mer
å hente!
i tiden jeg søkte jobb
var det typiske i avslaget
lykke til videre
det nyttet ikke forsøke
mer der - punktum
Avatar

Re: «Lykke til»

sep 11 2021 - 15:48
Min erfaring er at overanalysering av hva folk sier/skriver aldri leder til noe positivt. Man får bare dårlig selvbilde av det siden man alltid kan finne noe negativt, spesielt hvis det er det man leter etter.
Avatar

Re: «Lykke til»

sep 12 2021 - 13:49
Enig i budskapet bak «den som leter, skal finne», at man må vokte seg for «confirmation bias» og alt det der. Men når man ikke overtolker, analysen treffer og ubehaget er påtrengende - hvordan kan man lindre smerten og trøste seg selv på en måte som gjør at avvisningen ikke tærer mer på et allerede skrøpelig selvbilde?
Avatar

Re: «Lykke til»

sep 12 2021 - 14:40
Det er jo riktig, men likevel en fattig trøst.
Til forsiden