Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Likhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Likhet

des 4 2021 - 05:56
De fleste er nok ikke så for at den arbeidsløse og uføre skal ha det samme som i en normalt, godt betalt jobb. Så hvem er egentlig for "likhet" i noen særlig grad?

Og like penger til alle er, så urealistisk som det er, uansett bare å scratche overflaten av ulikheten.

Begrepene folk har om "likhet" er simple og idealiserte.
Avatar

Like muligheter

des 7 2021 - 13:10
Likhet i form av kommunisme får større og større fotfeste i det norske folk, og det er kanskje et svar på økt kapitalisering av tjenester og varer i Norge. Eksempelet med høye strømpriser er jo nå veldig relevant. At staten eier strømmen og tjener helt latterlige summer på oss som om skatten ikke var nok er jo noe som faktisk gjør at folk lener seg mer mot en kommunistisk måte å styre samfunnet på. Men hvis man snakker med avhoppere av kommunistiske regimer om at "man må bare innføre det på riktig måte" blir de virkelig opprørte. De har tross alt flyktet fra slike regimer og mener at ved å foreslå det så har man ikke respekt for alle de millionene av mennesker som ble drept i disse regimene. Jeg snakker da om Cuba, Russland, Kina, osv. Dessuten fjerner man insentiv til å gjøre en ekstra innsats ved å fjerne forskjeller. Så det er nok ikke bra nei, tror jeg i alle fall.

Når det er sagt så tror jeg at det er forskjell på likhet som du nevner nå, og likhet i form av muligheter. At alle skal ha samme mulighet til skolegang, jobb og helse uansett rase, sosial klasse eller hvor man bor er en verdi som er viktig å ivareta mener jeg. Det betyr jo at man som samfunn må legge til rette for det. Om det er slik i dag er jo det som er den evige diskusjonen.
Avatar

Re: Likhet

des 7 2021 - 13:41
Høyre/venstre. Individualisme/likhet. For si det simpelt. Begge deler, både frihet og likhet er fundamentalt for lykke. Problemet er at ingen av dem finnes. Da blir det vanskelig for politikerne å vedta dem på programmet

Du reflekterer bra om kommunisme. Jeg har vært fristet mot de ideene ettersom troa på individualisme har dabbet av. Individets rett til å grabbe til seg mer av kaka, fordi det ble født med kakespade i ræva. Da tenker jeg ikke på penger først og fremst, selv om det er ett moment. Til hvorfor kommunisme heller ikke er svaret, sier jeg bare "detdusier".
Avatar

Re: Likhet

des 8 2021 - 17:45
Du har gode poeng. Jeg tror det er greit å tenke på at alle systemer enten det er kommunisme eller kapitalisme, eller noe helt annet for den slags skyld i all hovedsak er systemer som er dannet for å hjelpe mennesker å samarbeide. Det er på den måten vi best hjelper hverandre og utvikler oss videre. Hvilket system som er best er det vel ingen som vet. Og det er jo den evige diskusjon.
Avatar

Re: Likhet

des 8 2021 - 18:54
Takk for det;) det var jo en veldig optimistisk måte å se det på. Jeg tviler ikke på at samarbeid er et viktig moment. Så spørs det hva det samarbeidet leder til da. Jeg tipper at envher tyrann er glad i samarbeid
Til forsiden