Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lege time, hjelp meg!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lege time, hjelp meg!

mars 6 2011 - 16:15
Hvordan skal man klare og fortelle til legen at man er deprimert?
Legen spurte meg før jul, og jeg brånektet, men jeg er deprimert og har selvmordstanken, og har vert inlakt pg det, og legen hvet jo det hun har jo lest sjornalen vil jeg tro.
men hva kan jeg si til henne på tirsdag?
Avatar

Re: Lege time, hjelp meg!

mars 6 2011 - 16:19
det samme sliter jeg med..
Var hos legen nå på torsdag for og finne ut hva som er gale med meg.
Hun stilte masse slike spørsmål til meg og, om jeg var deppa, hva jeg sleit med ol.. Men det eneste jeg fikk til og svare var "Det er ikke noe gale, er bare noe som ikke betyr noe..." Med tårer i auene og oppbretta genser (skulle måle blodtrykket og da så hun alle arrene. men det var på den "hele" armen.. der er bare halve armen full av sår..)

men du kan prøve og skrive det ned, eller du kan vise noe av alt du har skrevet her (om du har skrevet noe mer enn dette innlegget) Så kan du bare gi det til henne... er j........ vanskelig å har ikke klart det selv.. men det skal vist hjelpe godt har jeg forstått..
Masse lykke til, å håper du vil fortelle hvordan det gikk! =)
Avatar

Re: Lege time, hjelp meg!

mars 7 2011 - 13:34
Det er jo ikke noe triks for å fortelle hvordan man har det. Det er en selvforsvarsmekanisme at man ikke vil utlevere seg selv og derfor føles det vanskelig. Det er en selv som stenger av for å beskytte seg mot seg selv rett og slett. Du har opparbeidet deg en "trygghet" som du lever i og forsterker. Å måtte "utlevere" seg selv på denne måten kommer i konflikt med den gjeldende væremåten.
Det handler om å komme seg til en logisk omfavnelse av selve situasjonen. Du vet sikkert at det er hensiktsmessig å få sagt ifra og dermed komme i gang med en løsning til situasjonen. Benytt denne tankegangen og forsterk den og legg heller vekk "tryggheten" du får ved å holde kjeft.
Til forsiden