Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Langvarig sykemeldt, søvnproblemer, tendenser til depresjon og angst.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Langvarig sykemeldt, søvnproblemer, tendenser til depresjon og angst.

feb 7 2017 - 19:40
Tja.. kom over denne siden da jeg ble scrollende gjennom forskjellige sider, etter jeg ble henvist til psykolog.. Vet ikke helt hvordan jeg skal "bruke" denne siden enda, så da prøver jeg meg på et litt generelt oppsummerende innlegg..

For snart tre år siden, fikk jeg et voldsomt svimmelhelts-anfall.. Gikk mer eller mindre rett i bakken. Samtidig fikk jeg voldsom tinnitus i begge ørene, og forbigående hørselstap.. Dette skjedde flere ganger, og for hvert anfall, ble hørselen mer og mer svekket. Har vært under utredning siden da, og først i fjor sommer, fikk jeg diagnosen "autoimmun inner ear diseas". Har høreapparat, og svimmelheten nogenlunde under kontroll per i dag..
Dette er da sykdoms delen av livet..

Det har også vært trøbbel på hjemmebane det siste året, med mannen som har vært min samboer i syv år. I tillegg har jeg slitt med økonomiske problemer i 5-6 år (men dette er så og si ute av verden)..

Har opplevd mye ellers i livet, som har satt sine spor...

Alt dette satt sammen, har gjort at jeg har hatt perioder med depresjon (har jeg forstått nå), og utviklet en form for angst.
Tar aldri telefonen hvis jeg ikke kjenner nr., ligger våken på nettene med tanker om at hele livet går i grus, og er redd for å miste alle jeg er glad i.. Men våkenettene behøver ikke nødvendigvis å være fylt av negative tanker.. Jeg klarer bare aldri å "skru av" hodet, og slappe helt av..
Har også et vanvittig stort behov for at alle skal like meg, og er redd for å skuffe alle rundt meg. Dette er muligens noe alle "sliter" med i en viss grad? Jeg har ikke sosial angst, og har heller aldri vært så deprimert at jeg har hatt tanker om å ta mitt eget liv. Den største angsten er vel at ingenting kommer til å ordne seg.. At jeg alltid kommer til å være syk, at samboeren min ikke orker mer, at jeg blir en eneste stor skuffelse for alle..

Det største problemet akkurat nå, er at jeg aldri sover. Eller, i alle fall ikke mer enn 2-3 timer per natt.. Som oftest mindre.. Hadde vært fint å kunne gå på Imovane permanent ;)

Ja.. Så jeg skal altså til psykolog for første gang nå til uken.. Veldig spent på det, noen som har noen erfaringer å dele fra sitt første møte med psykolog?
Avatar

Som om jeg leser meg selv tilbake i tid 3 år siden!

april 23 2017 - 07:42
Hei !

ALT inkl. øresusen du beskriver er som og lese meg selv for 3 år tilbake, ALT ! Livet krasjet med tinnitus en lørdag i studio og våknet dagen etter med samme frekvens på begge ører høy C og whitenoise! Var sikker på at livet var slutt og på en måte var det egentlig det, men så skjedde noe som jeg ikke vil annbefale, men som da altså endret livet i beste forstand!

Etter lyden ble et faktum mistet jeg hår, arbeidet i musikkproduksjon var over, angst, depresjon, tap av kjæreste, isolasjon etc etc og jeg vurderte seriøst avsluttning av livet da søvnen også totalt sviktet meg! 5 dager våken uten søvn og fokuset på tinnitus forsvant til fordel for hvordan avslutte! INGEN psykolog, terapi, helbredning, akupunktur, helsekost, etc etc hadde kunnet hjelpe meg med få-bort-fokus-på-lyden i alle årene, men alle dager uten søvn og endring av gjorde det !!

En kobbling i hjernen under streset med alle tanker og ikke få sove, hindret lyden i og ta oppmerksomheten min og jeg sovnet av utmattelse i en positiv forstand og våknet 36 timer senere! Det første jeg alltid etter faktum av øresus ble konstantert av lege, tenkte på da jeg våknet var lyden, MEN ikke denne dagen 20 april. 2014! I det jeg våknet var det for første gang fokus på det positive jeg tenkte og i meg uten at det kan forklares bedre enn jeg har gjort, kikket nå altså en overlevelsestrategi for at jeg skulle ha/kunne få et nytt liv med lyden så klart (blir aldri borte), men en indre vilje til å starte på nytt til tross for det som hadde vært!

I min ungdom trente jeg og i mitt voksne liv aldri! Så trening ble helt klart det største fokuset for meg og etter 5 mnd. var helse, selvsikkerheten, utseende så forandret at jeg kunne ta fatt på neste del av det nye livet som var arbeid! Dette ble gjennomført med samme militære forpliktelse til meg selv for resultat og i dag sitter jeg med eget firma og har lykkes i helsekostbransjen! Under denne tiden og frem til for et år siden, var tiden inne for og finne kjærligheten og mitt første møte med Sukker.no ble gjennomført i oppsett av en profil. I disse dager venter vi vårt første barn sammen i alder på meg 50 år og Siri 48.

Skal jeg oppsumere all den tid fra livet vekket meg den morgenen med mitt værste mareritt og frem til i dag der jeg nå er, vil jeg si at det som virkelig hjalp meg i bunn og grunn var og er TRENINGEN!!!!! Kast alt du ikke har behov for av det negative i livet bort og vekk! Inngå kontrakt med deg selv og kom deg på trening uansett om du ikke har sovet og START den dagen som kanskje også og mest sannsynlig vil være dagen som endrer livet og fokuset forsvinner fra lyden !

Jeg så på meg før START som en fullstendig misslykket person som aldri ville ha noen som heslt mulighet til noe som helst fint i livet igjen og var så langt nede at jeg i dag ikke fatter hvordan jeg den kvelden fikk sove????? Jeg tror ikke på annet enn meg selv og mine nærmeste, men jeg TROR på det absolutte innerste av det vi mennesker har i oss og kan hente frem når vi virkelig i allefall 1 gang i livet har behov for den livreddende hjelpen!.......OG da er du også en som besitter den PUNKTUM


" Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det "


Du lever en gang, du satser nå en gang, du når ditt mål en gang :) NÅ starter du NÅ :)
Til forsiden