Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lamictal mot stemningslidelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lamictal mot stemningslidelse?

jan 28 2017 - 11:14
Jeg skal på utredning med mistanke om stemningslidelse. Leser at Lamictal kan ha effekt på dette. Noen erfaringer?
Avatar

hei

jan 30 2017 - 21:04
Jeg går selv på Lamictal & har en fungerende effekt på meg, men jeg var mer "opp" enn nede, hvis ikke ville jeg prøvd lithium dog sistnevnte fungerer enten veldig bra eller veldig dårlig, den er litt mer 50/50 men er man på et punkt vill man jo prøve for å bli bedre.

Eneste jeg kan si er at du ikke skal ha noe ssri i kroppen i det hele tatt hvis lege/psykolog/psykiatriker prøver å gi deg det i og med bipolare ikke skal ha det i kroppen i det hele tatt. Jeg vet noen går sakte bortifra det men er fortsatt mange her i norden som henger litt etter på det puntet.

Men bare vær noenlunde sikker på at du trenger medisnen før du putter i deg noe, alt har jo en skadevirkning av kjemikalier til syvende og sist. Men du kjenner jo kroppen din best og har sikkert lest deg litt frem så har du gjort det så vet du igrunn best selv.

Har forresten gått på dem i snart 8 år & som sagt, fungerer bra for min del. Pass gjerne også selv på hvor høy dose du blir skrever ut også, en skal gjerne ikke over 400mg selv om noen leger igjen desverre skriver ut høyere, noe som man atter igjen må lese seg frem til.

Mitt råd er vel å alltid dobbeltsjekke fordeler og ulemper, lese ulike legesider fra utlandet/tidsskrifter enn bare å ta imot og nikke pent her til lands.

Vet ikke om du ble klokere, men håper i det minste det ga noe svar. :)

Mvh
Cruella
Avatar

Re: Lamictal mot stemningslidelse?

jan 30 2017 - 23:14
Takk for svar. Har prøvd diverse. Blandt annet Brintellix. Fungerte forsåvidt bra men følte meg noe høy. Forsåvidt bedre enn depresjonen. Hadde vært interessant å sett om Lamictal fungerer på svingningene. Det fungerer i hvert fall ikke medisinfritt.
Avatar

Da er det jo...

jan 31 2017 - 04:14
Mulig å ta en test på hvordan det fungerer, tror det tok meg rundt 3-4 uker før jeg ble "stabilisert" til hva man såkalt kaller normal. Er vel individuelt, men personlig ikke hatt noe bakdeler enda,. Eneste for meg personlig som står igjen er at jeg alltid tenker, det er vel ikke noe jeg blir kvitt, men nå er jeg vandt til det så kan leve med den biten.

Faktisk ikke hørt om brintellix før så kan ikke si noe om det, men godt du ikke ble deprimert av det, men nå vet vi jo begge hvordan den motsatte siden er også, men bedre enn å være deprimert. *ler*

Fortell gjerne videre hvordan det går, hva du eventuelt prøver, blir jo litt interesse for meg også å høre hvordan ting fungerer om det er det ene eller det andre. Håper du finner den riktige medisinen uten å prøve og feile for mye, jeg var nok mer heldig som traff blinken fort, men det etter masse ssri/anti depressiva som jeg aldri skulle hatt i meg en gang.

Ellers så får du ha ei riktig trivelig dag der (snart)

Mvh
Cruella
Avatar

Re: Lamictal mot stemningslidelse?

feb 14 2017 - 14:11
Jeg bruker lamictal som stemningsstabiliserende, og for å være helt ærlig...lamictal redda livet mitt. Hadde jeg ikke startet på lamictal da jeg gjorde vet jeg ikke om jeg engang hadde vært her i dag. Nå har jeg det bedre enn noen gang!
Avatar

Re: Lamictal mot stemningslidelse?

feb 18 2017 - 20:40
Det går visst mot diagnosen bipolar i følge dps. Jeg har skjønt det selv også. Utredning til uka så får vi se hvilke medisiner de heller mot. Jeg har lest så mye mindre positivt om litium at jeg håper ikke de har tenkt å foreslå det. Lamictal virker bedre, men det er vel flere alternativer også forstår jeg.
Jeg vil helst ikke ha medisiner, men innser at jeg må, men må ha noe som fungerer både på depresjonen, angsten og irritabliteten. Tvangen klarer jeg kontrollere selv. Og jeg vil ikke ha mer enn èn medisin....hvis jeg ikke må, da..
Avatar

Re: Lamictal mot stemningslidelse?

feb 24 2017 - 13:20
Psykiateren har lyst til å sette meg på Seroquel, men jeg har lest så mye negativt om denne medisinen at jeg er særdeles skeptisk.
Avatar

Seroquel

feb 25 2017 - 15:31
Jeg går på seroquel (bare for søvn da), og jeg har ingen problemer med den. Den hjelper veldig godt på søvnen for min del, og jeg har ingen bovirkninger som jeg vet om (bankibordet). Jeg syns at du burde gi seroquel et forsøk :)
Avatar

Re: Lamictal mot stemningslidelse?

mars 7 2017 - 20:47
Seroquel fungerte ikke så da hersker det tvil om diagnosen.
Avatar

Re: Lamictal mot stemningslidelse?

mars 8 2021 - 07:57
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden