Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lærer 26 og elev 21

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lærer 26 og elev 21

april 18 2017 - 18:40
Hva syns dere om at en lærer på 26 år prøver seg på meg? Jeg er 21. Jeg går på folkehøyskole på Moss, og føler det er en lærer her som prøver seg.. Han gir meg små blikk, og det rare er at han ikke snakka meg meg ved skolestart, men nå har han liksom lettere for å kontakte meg.. Jeg trenger virkelig hjelp. Av noen på samme alder. For ingen her tror på meg. Selv ikke lærerne. Det er ubehagelig og rart å være i samme rom som han.
Avatar

Re: Lærer 26 og elev 21

april 18 2017 - 19:20
En lærer skal aldri involvere seg emosjonelt eller sexuelt med en elev. Det er uprofesjonelt og skaper en mistillit til skolesystemet.

Som instans skal skolen og helsevesenet være et sted der slike roller ikke blandes. Og om en lærer eller behandler opplever slike følelser (som jo er helt menneskelig) skal den personen klare å holde de i sjakk og eller snakke med sin overordnede om de kan finne andre løsninger på problemet.

Hvis det du opplever er reelt så vil jeg råde deg til å gå videre med det. Om ingen på skolen tar tak i det så kom i kontakt med en annen instans som har med skolen/skolesystemet å gjøre. Evt helsesøster på en annen skole skal kunne ta tak i det/vite hvor å sende deg videre.
Avatar

Re: Lærer 26 og elev 21

april 19 2017 - 04:13
Githa: Hvis han ikke gjør noe med det, så ser jeg ikke problemet med det. Jeg hadde selv en mannlig sjef til og med som virket litt ubehagelig, fysisk innpåtrengende/sjekkete en gang, og har også opplevd uattraktive jenter som flørter med meg; så jeg forstår hvordan det kan være å ha en person som man selv ikke liker, som prøver å sjekke deg opp. Men det er jo bare å ta det som et kompliment. Så, så lenge han ikke forsøker å fysisk eskalere med deg er det jo ikke noe problem.

Det blir sånn her: "Okey han sjekker ut meg og liker meg - good for him :) Jeg er jo hot så jeg forstår han jo godt." Og hvis han forsøker seg fysisk på deg, og det blir ubehagelig, så kan du jo bare ta det opp med han: At du har skjønt at han liker deg, men at du virkelig ikke er interessert, og at du synes det er ubehagelig når han prøver seg fysisk på deg. (Gir han seg ikke med den fysiske eskaleringen etter det, så må du selvfølgelig gå til ledelsen og gjøre noe med det.)

Slik ville jeg håndtert det hvert fall.

(PS: Er han en av dine egne lærere så er det kanskje en annen sak, siden hans følelser for deg da kanskje kan påvirke hvordan han vurderer deg faglig sett, i positiv eller negativ grad...)
Avatar

Re: Lærer 26 og elev 21

april 19 2017 - 13:25
Jeg unngår bare han nå egentlig. Og det er bra, for nå holder han tilbake.
Til forsiden