Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kroppspress

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kroppspress

aug 26 2020 - 22:27
Sikkert på grunn av livsstil og inaktivitet (og alder) jeg vet ikke, så har jeg fått litt mage med årene, en liten ølmage kanskje man kan kalle det. Jeg er glad i mat og drikke og spiser og drikker vell kanskje litt for mye, mer enn hva jeg burde i hvert fall, tror jeg. Jeg har de siste årene blitt veldig oppmerksom på kroppen min og hvordan den ser ut. Jeg trodde ikke at kroppspress og slike ting skulle påvirke meg, men det har det altså gjort. Det er ikke bare kvinner som føler på dette kroppspresset tror jeg, men også oss menn.

Jeg får ofte dårlig samvittighet når jeg spiser, særlig ting jeg ikke burde spise som sjokolade og potetgull, eller hvis jeg spiser litt for mye, men så fungerer også mat som en slags trøst når jeg ikke har det bra. Dette vil jeg til livs da dette plager meg en god del. Kanskje må jeg bare trene, spise og drikke mindre og mer fornuftig også vil magen kanskje krympe etter hvert? Jeg vet ikke.

Jeg er vell i bunn og grunn redd for å ikke være attraktiv for det motsatte kjønn sånn rent utseendemessig! Jeg syns jo det er ufattelig trist at dette kroppspresset også skal påvirke meg, jeg som trodde jeg var sterk nok til å stå imot det! Jeg er også veldig imot dette kroppspresset og håper at pendelen er i ferd med å snu.

Jeg har ikke vært intim med en kvinne på veldig lenge og frykter at misnøyen med min egen kropp står i veien for at jeg skal kunne havne i ett forhold igjen, eller være intim med en kvinne igjen. Ikke vet jeg hva kvinner flest tenker rundt dette med kropp og utseende heller, hvor mye de vektlegger det.

Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, følte bare for å skrive ut noen tanker i kveld, da dette plager meg en god del.
Avatar

:-)

aug 26 2020 - 22:39
Takk for det Testosteron :-) Men jeg bor nok dessverre litt for langt unna! Men jeg må nok begynne å ta mer vare på helsa mi og trene litt mer, ikke for å se bedre ut men for å få det bedre med meg selv, helhetlig! Jeg tror trening kan hjelpe mot så mye og ha en veldig positiv effekt på hele mennesket. :-)
Avatar

Re: Kroppspress

aug 26 2020 - 22:46
Jeg skal gjøre det! :-) Takk for støtten! B-) Høsten er vell en fin tid å begynne å trene på sikkert.
Avatar

Takk for tips og gode råd! :-)

aug 26 2020 - 23:42
Ja det er sant, kjenner til dette med unnskyldninger for min egen del hehe.
Ja det er sant, basic kunnskap er nok viktig, samt også klare/tydelige og realistiske mål, som du sier.
Ja det har du nok også rett i, i dette med urealistiske forventninger!

Hehe, ja, jeg tenker vell kanskje at det å få en strammere figur (bli litt strammere i fisken) ikke akkurat hadde skadet! :-p
Men også det å føle seg vell og at man har en kropp som man føler fungerer og som føles i orden ut, tenker jeg.

Takk for tips! :-) Skal sjekke ut det klippet B-)
Avatar

Re: Kroppspress

aug 27 2020 - 08:49
Å være oppmerksom på egen helse har ingenting med kroppspress å gjøre.

Men man trenger ikke gå så hardt til verks i starten, det er bare å begynne å bevege seg. All bevegelse teller: gå til jobben, sykle, skogsturer etc. (Det har ihvertfall fungert for meg.)
Avatar

Re: Kroppspress

aug 29 2020 - 16:40
Det var da voldsomt til projiseringer, Testosteron! Fått i deg for mye eller?
Avatar

Re: Kroppspress (Styrketrening)

aug 29 2020 - 20:10
Hei folkens! :-)

Gåturer er selvfølgelig bra for kropp og sinn og jeg går en del også, men Testosteron har nok rett i det at gåturer alene ikke er noen form for trening som vil bygge kropp i hvert fall, i form av å få større muskler og bli sterkere i kroppen! Kondisjonstrening/jogging har jeg jo drevet litt med, men så kom korona og stengte treningsentrene rundt omkring, og jeg brukte det som unnskydning for ikke å trene.

Styrketrening er bra for å føle seg sterkere og fastere i fisken tror jeg, etterhvert som treningen man legger ned viser resultater, (sammen med ett endret kosthold) man kan få bedre selvfølelse og større velvære av det også tror jeg! Jeg tror med andre ord at det er veldig bra for psyken, dette er bare noe jeg tror. Man setter seg mål og gjennomfører dem, da får man mestringsfølelse, og det er i grunn akkurat det jeg trenger, da jeg har overvekt i å erfare det motsatte føler jeg.

Nå er jeg ikke nødvendigvis ute etter å få sixpack, men om magen hadde krympet litt så hadde jo ikke det vært en dårlig ting, men som sagt, hovedpoenget må være at man får økt selvfølelse og velvære i sitt liv, at man opplever mestringsfølelse, at man føler seg bedre med seg selv og kroppen sin, og det gjelder først og fremst hvordan kroppen føles, ikke hvordan den ser ut, tror jeg. Jeg tror styrketrening er så bra på så mange måter, man får gammel energi ut og ny energi inn, vi er ment til å bruke kroppen vår.

Jeg så forresten klippet til Joe Rogan, «Write shit down» som han sier, det er noe i det. Få konkretisert ting, få satt det ned på papiret, gå for det, gjennomføre det, små ting, små mål som igjen fører til større mål! Jeg har nok begynt å innse at det er den eneste måten jeg kan ta tak i livet mitt på og den eneste måten å komme seg noe sted som helst, gå skritt for skritt, legge stein for stein, jeg må ta noen grep for å få det bedre med meg selv, det er opp til meg og ingen andre kan gå skrittene for meg, det må jeg selv gjøre, vanskelig er det, tøft er det, men fordi det er tøft så smaker belønningen for strevet også ekstra godt? Har jeg rett i det? Og så må man selvfølgelig bruke hverandre, få hjelp og støtte når man trenger det, ingen klarer seg helt alene her i livet, det tror jeg ikke, alle trenger vi støttespillere og alle trenger vi hjelp til noe her i livet, om man er syk eller ikke. :-)

Beklager at jeg ikke svarer dere mer konkret på det dere skrev, kanskje jeg svarer mer konkret senere. Ha en riktig fin lørdagskveld alle sammen.
Avatar

Re: Musicman - kropp

aug 29 2020 - 20:27
Det går helt fint! :-) Det er helt sant Trondheim2020, tusen takk for det og i like måte! B-)
Avatar

Re: Kroppspress (Takk Testosteron)

aug 31 2020 - 01:28
Interresant det du skriver Testosteron :-)

Ja det er jo dette med hva kvinner tiltrekkes av, og jeg kan tenke meg at kvinner flest liker en mann som utstråler maskulinitet og styrke, ikke bare fysisk men også psykisk, så jeg tenker at man ikke bare bygger kropp men man bygger også mentalt/selvtillit! Kan jeg ha rett i det?

Jeg kan kanskje begynne med å ta noen armhevinger hver dag? Hva tror du om det? Jeg har hørt at man ikke må begynne for hardt da kroppen trenger en viss tid til å tilpasse seg ny aktivitet i starten! I føttene er jeg sterk fra før men kjernemuskulaturen er vell det som er viktigst å styrke først, har jeg forstått det riktig da?

Jeg skal sjekke ut det klippet! :-)

Takk for støtten igjen Testosteron! Det settes virkelig pris på skal du vite! :-) Håper du har en fin kveld.
Avatar

Re: Kroppspress (Pushups)

aug 31 2020 - 20:10
"Musklene skal vokse ikke kjøres i senk" godt poeng Testosteron. Ja oppvarming er sikkert viktig ja. Ja det er tøft å begynne på igjen etter å ha vært lenge uten trening! Ja jeg blir sikkert støl men det er vell ett godt tegn. B-) Ja vi får se om jeg i det hele tatt klarer 1 pushup, kanskje jeg bare klarer en halv jeg også. Incline-pushups er vell ett godt alternativ i starten. :-)
Avatar

Re: Kroppspress

sep 1 2020 - 18:22
Sitat fra trådstarter: "Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, følte bare for å skrive ut noen tanker i kveld, da dette plager meg en god del."

Skal dette forstås på noen annen måte enn akkurat slik det er skrevet, Testosteron? Eller er det slik at du ikke vil ha mine bidrag her?
Avatar

Treningstips?

sep 1 2020 - 20:41
Veldig mange gode linker Testosteron. Har du noen styrkeprogram du kan anbefale? Jeg har selv begynt å trene igjen etter mange års pause.
Avatar

Re: Kroppspress (Hei alle sammen)

sep 2 2020 - 20:31
Hei alle flotte mennesker, håper dere har det bra. Selv har jeg det ikke så bra, livet er vanskelig å orientere seg i noen ganger. Skulle gjerne svart dere alle litt bedre, det får bli ved en senere anledning. Håper dere får en fin kveld videre.
Avatar

Re: Musicman

sep 2 2020 - 21:30
Takk for det Trondheim2020 :-) Jeg skal prøve å ta vare på meg selv. Ja det går litt i musikk, akkurat nå Led Zeppelin hehe. Håper du har en fin kveld.
Avatar

Re: Ditto Musicman

sep 2 2020 - 22:28
Hehe, bra du kan Zeppelin ;-) Er jo så sykt tøft! Kveldens låt: "Tangerine" fra Led Zeppelin III! ^^ <3
Til forsiden