Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kroppens naturlige bakterieflora

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kroppens naturlige bakterieflora

des 1 2019 - 21:48
Hvis lese om dusjing da står det at før i tiden vasket dem seg av helsemessige årsaker men nå gjøre folk det påe grunn av sosial og estetisk grunna

Å dusje for ofte er ikke bra da du kan vaske bort viktige bakterier i huden som beskytter deg.

Di er ikke sunt heler dusje for ofte da det kan forstyrre kroppens naturlige bakterieflora og gi uttørking av huden. 

Når i dusjet en gang i uka som i brukte før da i gikk på skole og arbeidspraks fikk i beskjed om at måtte dusje oftere enn en i uka da var dusjing og et problem, men klarte aldri dusje 2-3 ganger i uka som alle masa om. I holdt meg bere til en gang i uken fore det var det i var vandt med fra liten

Men nå siste år hare det blitt at i bere dusje eller vaske en gang i året toppen og det med en gang i uka ere gått bort men det ere nok mest fore i ikke hare hatt noe skole eller jobba at di ble slutt på den ene ukesdusjing. Nå ere minst to år siden sist va i dusj eller ikke siden vasking fore ikke lenge sia badet i et vann sjø ute og det tells åe som vasking så i ere ikke to år gammel skitten. Bere bade i vann sjø ere godt nok


Det e og tull det non sir at må dusje etter badet i saltvann. Saltvann selges på apoteket for å gjøre oss ren så trenger ikke dusje etter badet i vann ute da blir nok ren av det. Dusjing til besvær ere noe på vg som er bra der står det om dette


Før nåre i dusjet en gang i uka brukte i shampoo , men di va da i fikk fett hår og mye flass. Når i sluttet bruke shampoo har håret mitt sett bedre ut og mindre fettete å i har ikke heller noe flass mer som i fikk ofte før da i brukte shampoo å dusj en gang i uka
. Føre når i dusjet så ble i åg alltid rød på brystet oppe ved halsen som etter dusj klødde. Det gikk bort etter litta stund men va ikke så behagelig akkurat dae. I hare det ikke mere nåe da men det kan godte hende det var dusj strålen som vare for kraftig at huden min reagerte på det. 

Mye som ere på markedet i dag er bere no butikk har fåtte oss til å tru vi treng bere for å få oss avhengig av ting som gjøre at må bruka mer peng. 

Butikkjedene og produsenter bruke salgstriks og ere ikke interessert i anna enn hvor my omsetning dem har. Di vil ha oss til å tru at vi treng masse tillegg i hverdagen så vi bli avhengig av det bere så di kan tjene penger sånn at di er sikret jobb. 
Hvis ikke dette da ville di ikke tjent no og de har statistikk over omsetninger som deme alltid prøve å øke til mere salg.

Det er det som gjøre at mange slit økonomisk for at de faller i fella til hva butikkene og reklame vil med å få oss til å tru vi treng alt mulig rart av dingser og dangser.Samme er det med tannkrem. Ikke mange vet at det gir mer hull. I bruker ikke tannkrem skyller munnen med bare vann. Har bare vann på tannbørste innimellom. Tennene mine er helt fine hvite i har ikke noe vondt.

Tannlege di sir også må bruke fluor munnskyldevann i tillegg til vanlig puss men da sa i bere ok, men i bruke ikke det å vil aldri bruke det. Hvorfor skal i? I like ikke engang smaken da den er fæl i har luktet på det. Tanntråd og pirker er greit men ikke munnskyldevann det sir tannleger bere for at di ere avhengig av tannlege pasienter så dem ere sikret et arbeide. Hvis ingen hadde problemer med tenner og fine tenner ville dem vert arbeidsløs og når di er det tjener dem ikke penger og har ikke no gjøre. 


De tannleger gjør er å få folk til å kjøpe tannhygiene produkter som munnskyldevann og fluor tannkrem selv om det ikke er nødvendig , men det ere nettopp det som gjør at får mer hull og mer avhengig av å gå til tannlege. 

Jeg har ikke vært hos tannlege på flere år eler brukt tannkrem eller munnskyldevann eller noe fluor, så er rart i ikke har no vondt og enda ikke har mistet tenner. I har ikke spist mye godteri eller brus så det har nok og litt å si ke e spis. Tennene er hvite og fine selv uten bruk tannkrem og munnskyldevann !!!

I har pusset og skyld munnen , men har gjort det bere med rent vann fra spring
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

jan 11 2020 - 05:44
Hjelpes meg, det er greit at det ikke er nødvendig å dusje hver dag, men regelmessig hygiene er viktig! Det er rett og slett av respekt for oss selv og av hensyn til hverandre at vi ikke går rundt som noen stinkbomber alle sammen fordi vi vasker oss for dårlig. Det er greit nok av noen tar hygiene til det ekstreme og er livredde for litt naturlig kroppslukt, men det er virkelig ikke noe bedre å la hygienen forfalle til det ekstreme. Og du kan faktisk ha hull i tennene selv om du ikke føler smerte.
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

jan 11 2020 - 14:57
Så nå er det på grunn av at det ikke er bra for huden at du ikke dusjer? Før var det på grunn av at du ville spare penger.
Det er ikke nødvendig å dusje hver dag, så fremt du ikke trener hver dag. Men 3-4 ganger hver uke bør det være.
Avatar

Hei

jan 12 2020 - 03:30
Du skjønner vel at du får reaksjoner når du kommer og forteller du ikke har brukt tannkrem på flere år og dusjinga minimal.det er viktig å ha god hygiene.å dusje hver dag og pusse tenner.fortsetter du slik så blir du sykere bare så du vet og så kommer etterpå den sosiale delen.ingen vil være i nærheten av noen som lukter vondt.før i tiden dusjet folk av helsemessige årsaker og det gjør man i dag også og selvfølgelig velvære.hva er i så fall du laget av? Du skrev at du fikk mer fetthår av shampoo og flass men når du sluttet helt nå har du fin hår.det er umulig.hvis du ikke har vasket med shampoo over så lang tid må håret ditt være kjempe fett og hvis du ikke har brukt tannkrem over så lang tid som du skriver kan du umulig ha sunne tenner eller så er spørsmålet mitt hva er du laget av da
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

jan 12 2020 - 11:47
Gjør ike meg no bli sykere da i allerede ere ødelagt for livet. Da kan bere strekke ut strikken helt til det ekstreme for jegg har da ike noe liv uansett og folk hater meg uansett så da gjør dete ik no.

Dere forsto fortsat ikke,men det forsto jeg for jeg er visstnok av en anna sort. Er det nødvendig dusje hver dag? Det er et overdrevent kroppsfokus i samfunnet som og går på overdrevent dusjing. Litt kroppslukt er ike farlig å for ofte dusj hver dag kan vaske bort kroppens naturlige bakterier som beskytter fra sykdom

Jo oftere dusjvask jo mer venner huden seg til å produsere svettehormoner. Og mer svetter du. Samme med hår. Hadde dere sett meg,ville dere ikke trudd at jeg ikke dusjer for det ser ikke sånn ut. Dusj 4 ganger i uka når det er 7 dager i ei uke? Dete er nesten hver dag da ke er vits med det . I ska jo ingen plass så i sitt bere hjeme blir ik akkurst så fort skitten dae . Men er ikke det bedre fokusere på å ha dusj minst ei gang i uka istede må ha flere gang i uka. .. ? ? Hvis fokusere på mer enn en i uke ke blir dae utfallet med et sånt fokus på problemet dusj? ? Da blir det dusj vask en gang i året toppen no som er enda verre. Ike gjør no problem enda verre fore di rundt meg hare allerede gjort det som dere skriver om dusj 4 gang i uka eller hver dag... det førte til dusj vask ei gang i året toppen for motivasjonen foesvant. Og det vare jo ike godte nok eler no sån med ei uke med sånn i følte di.

Di kan hende dere dusjer så ofte at kroppen deres fortere produserer svette så derfor tenker deres hjerne at dusing hver dag eller fire daga i uka ere nødvendig. Dusjer ik så ofte,så venner kroppen seg til det å det produseres ik så mye svette eller tør hud

Dete er både spare penger å dette i dette innlegget men i vet ike no ken hende i ikke dele alt å ike ser klart åg ligg no anna under alt dete som i skriv som gjøre at ikke dusj
Avatar

Hmm

jan 12 2020 - 12:14
Hva sier moren din om alt dette?du bor jo hjemme og er stort sett bare hjemme.går ikke ut.dusjer ikke og bruker ikke tannkrem.Hva sier hun?
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

jan 12 2020 - 12:32
Mrsfreak: Håret kan tilpasse til seg en fettfri normal om man slutter med sjampo. Du kan lese mer om det hvis du googler 'no poo' (som står for no shampoo).

Monstermeg: Ja, det er et visst overdrevent fokus på hygiene i dagens samfunn, MEN det er ingen ikke stinker om de ikke vasker seg mer enn et par ganger i året. Jeg kan godt skjønne at du ikke har motivasjon til å dusje så ofte, fordi jeg sliter med det selv pga. depresjon. Jeg har lest om andre som også gir det opp av samme grunn, men jeg mener uansett at det er sunt å presse gjennom et minimum for å ta vare på seg selv, som en form for egenkjærlighet. Jeg merker iallfall at når jeg endelig orker å vaske meg, så føler jeg meg bedre etterpå. Jeg syns heller ikke det er nødvendig å dusje så ofte, men jeg vasker meg under armhulene og mellom beina ofte nok til å unngå for kraftig kroppslukt.
Avatar

Hmm

jan 14 2020 - 00:35
Men gummihjerte shampoo er jo nødvendig og.det er liksom ikke nok med at håret kan tilpasse seg og da blir det jo tørt også.jeg ser på det som noe alle mennesker bør gjøre er å dusje minst en gang om dagen om ikke to.hvis man ikke dusjer på mange måneder så kan man bli syk.vi har bakterier som beskytter oss ja men kroppen trenger dusjing også monstermeg.
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

jan 17 2020 - 11:57
ere rart jegg ike er syk då leler blitte
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

jan 17 2020 - 13:41
mrsfreak: Jeg har hørt om flere som har gått over til å vaske håret med kun vann, gjerne over flere år, hvor håret holdes sunt og friskt. Det er bare til å google det, som sagt. Det er strengt tatt ikke nødvendig å dusje to ganger om dagen med mindre man har svetta mye. Overdreven dusjing, særlig med bruk av såpe, er ikke gunstig for huden og bakteriefloraen. Personlig syns jeg daglig dusjing også er overdrevent, da det holder lenge å vaske seg med klut på de mest avgjørende stedene, og heller begrense dusjing til en gang i uka eller etter man har svetta mer enn normalt.

monstermeg: Skjønte ikke helt hva du prøvde å si, at det er rart at du ikke blir syk av å vaske deg så lite? Du får kanskje et herda immunforsvar til en viss grad, men det er ikke bare av helsemessige grunner vi vasker oss, som har blitt påpekt flere ganger allerede. Også er det viktig å huske at ikke vasker oss av hygieniske årsaker for vår egen del, men også andres, for at vi ikke skal smitte hverandre med det ene og det andre, og du kan godt være smittebærer av noe selv om du ikke blir syk selv.
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

feb 3 2020 - 17:49
ja funke fett å dusje for andre nåe motivasonn ike ere der å selvverdien e så langte nede på bånn
i kune kenskje holdt på sån for periode mene dete vile vert midlertidig løsning når motivasjonen inni mege ike ere dere. Probleme ville kome til bake etter ei stund for di underleggene årsaka til kefor som lite egen motivasjon ike vae der
ke e vits dusje hvise ike har no mening med live??? i vile jo dusje hade i hatt no mening å verdi selv men di hare ikke
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

feb 4 2020 - 00:02
Personlig hygiene har verdi i seg selv. Bare det er vel argument nok.
Det bedrer selvfølelsen og øker din verdi sett med egne øyne.
Som gummihjerte skriver, det ligger egenkjærlighet i det.
Egenkjærlighet trenger vi alle, i betydningen egenomsorg og raushet mot seg selv.
Avatar

Re: Kroppens naturlige bakterieflora

feb 4 2020 - 10:53
men det ere ike som det jegg tenker
dusjet noen gang før men da fik bare beskjed om at like etter di fortsatt luktet like etter dusjet så det den gang bedra ikke selvfølelsen eller egenkærlighet
gidde ike dusje fore blire bere fått negativ av di hjelpe heller ike så ke e vitsn me dusje??? vil helst slippe negativ så da vil i å da ike bry meg om di å dusj
Til forsiden