Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kroniske smerter og psyke

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kroniske smerter og psyke

okt 17 2020 - 13:44
Jeg har kroniske smerter rundt i hele kroppen grunnet en autoimmun sykdom, brekt rygg/haleben/og mer. Siden de ikke oppdaget bruddet i ryggen i tide fordi legen min ikke ville gi meg røntgen, har det grodd feil og jeg sliter med nervesmerter rundt i hele kroppen. Med betennelse rundt i kroppen fra den autoimmune sykdommen, samt følgeskader av alle de brekte bena, og skoliose/kyfose etc, blir hverdagen vanskelig å komme seg gjennom uten å føle på fortvilelsen over av å vite at ingen leger klarer å gjøre mer for smertene mine, samt at smertene aldri kommer til å forsvinne..

Før jeg skadet meg og ble syk var jeg veldig aktiv og sosial, jeg trente 5 ganger i uken og hadde andre fysiske hobbyer og full jobb på toppen. Nå lever jeg i nesten full isolasjon, har mistet 25 kg muskler og er alltid utmattet og lei/deprimert. Jeg sliter psykisk fordi jeg aldri får et avbrekk fra dette helvete. Det har tæret på psyken sakte men sikkert fra da jeg skadet meg, jeg føler meg nå helt ødelagt. Livet mitt var fantastisk før smertene, og så plutselig en dag i en alder av 28 ble hele verden snudd på hodet, og fra da (5-6 år) har jeg ikke gått en dag uten smerter.

Jeg har i tillegg blitt uføretrygdet, aner ingen råd om hva jeg skal gjøre med meg selv, mitt liv eller den følelsen av at alt håp er ute og at det aldri kommer til å bli bedre. Og ja, ensomheten som denne isolasjonen fører til er heller ikke til å spøke med, ble vel ikke bedre av at jeg flyttet fra Oslo til hjemtraktene som jeg ikke hadde bodd i på 13 år.

Jeg vet ikke helt hva jeg ønsker å oppnå med denne tråden, kanskje komme i kontakt med noen som opplever lignende, eller så blir det bare for å skrive noe ned og få ut noen av mine håpløse følelser. :p

Avatar

hai hai hai

okt 18 2020 - 02:01
de beste ønsker
det høres dritt ut
slik du har det
jeg er selv uføretrygdet
pga det psykiske da
men sliter med elendig rygg
er operert 4 ganger
men er fortsatt ikke bra
å være avhengig av stokk
i en alder av 48 er ikke kult
best wishes da ;)
Avatar

Kjenner meg igjen

okt 18 2020 - 13:37
Heisann.

Det er leit å høre det du går igjennom, det er mye for et menneske å takle. Jeg kan kjenne meg igjen av noe av det du sier. Jeg ble kronisk syk i ung alder og er selv uføretrygdet. Lever et ganske isolert liv jeg også, og føler selv ikke så mye håp for fremtiden. Jeg klarer ikke å få til det jeg ønsker og vet ikke hva jeg skal gjøre av meg.

Det å få dagene til å gå er slitsomt, det å våkne opp til en ny dag der jeg vet at det ikke blir noe bedre er ikke en deilig følelse, på grunn av dette har jeg slitt meg fryktelig angst i snart halvannet år.

Jeg slet med depresjon fra før av, og det og ikke kunne jobbe eller studere lenger tærer på meg ennå mer.

Jeg prøver nå å ta en dag av gangen, ikke uroe meg så mye fremover, selv om det er vanskelig.Vet ikke om dette hjelper, men jeg sender deg gode tanker og håper at det blir bedre for deg.
Avatar

Re: Kroniske smerter og psyke

okt 20 2020 - 23:27
Føler med deg! Kronisk smerte suger. Jeg har levd med noe konstante greier i rundt ti år, så veit hvor slitsomt det kan være. Nå var jeg aldri superaktiv fra før av, så overgangen har gått mye mer gradvis for min del. Likevel tungt å kjenne på alle begrensningene det fører med seg, særlig når det kommer til følelsen av ensomhet.

Hvordan er det med oppfølging for den mentale biten, får du noen behandling der? Selv har jeg tenkt å prøve å finne en smertepsykolog. I tillegg hjelper det meg mye å ha selskap av hunder jeg låner innimellom. Vet ikke om det er noe for deg, men det hjelper særlig på ensomheten.
Avatar

Hei fra Bergen

okt 21 2020 - 01:27
Kjenner meg mye igjen. Jeg skadet den ene foten i forsvaret på 90 tallet og har hatt flere operasjoner. Jeg var inne på Helfo for et par uker siden for å sjekke noe og fant da ut at skaden ikke er registrert som yrkesskade. Jeg har vært sykemeldt til sammen flere år, og godt på AAP neste like lenge. Nå er jeg igjen sykemeldt, selv om jeg er arbeidsledig. Har akkurat begynt kampen om å få registrert skaden som yrkesskade etter 25 år. Til og med Nav sier at dette er vanskelig.

Jeg har nå søkt om uføretrygd da jeg er i konstante smerter. Går på maks dose Neurontin, 3600 mg pr dag. 16 smertestillende tabletter hver eneste dag. Og det virker som hverken Nav eller fastlegen tar meg seriøs. Sykehuset hvor jeg er blitt operert mange ganger har selv sagt at jeg har permanente skader i nervesystemet i foten. Og de har skrevet i notat at det er ingen tvil om at skaden er yrkesrelatert. Selv med alle smertestillende jeg tar ligger smertenivået på 4 på sitt beste. Akkurat nå veksler det mellom 8-10 på skalaen. Og jeg vet ikke hvor eller hva jeg skal gjøre. Jeg kan ikke leve slik. Orker ikke fortsette på denne måten.
Til forsiden