Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kreativ cafe for tristtrist

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tardetsommanhardet

april 4 2021 - 16:14
Din påstand nr. 2 kl 16.00 idag.
Avatar

Frikar

april 4 2021 - 16:22
"Det kan desverre bli ganske brutale for andre, som har ikke kan leve på illusjoner." Den der? Hvilke illusjoner er det jeg lever på da, synes du?
Avatar

Tardetsommanhardet

april 4 2021 - 16:41
Jeg har aldri hevdet at du lever på illusjoner, men hvis du vil vinkle det sånn, greit. Din illusjon er i så fall at du tror du vet hvorfor vi som ikke kan leve på illusjoner reagerer på hele konseptet med å lage seg illusjoner for å føle seg bedre.

Hvis ditt utsagn skal forstås på en annen måte, må det i så fall bety at brutaliteten ligger i vår kunnskap om hva konsekvensene kan bli. Og det synes jeg er et særdeles dårlig ordvalg.
Avatar

Illusjoner/Wiki

april 4 2021 - 17:02
Positive illusjoner er urealistisk gunstige holdninger folk har til seg selv eller til mennesker som er nær dem. Positive illusjoner er en form for selvbedrag eller selvforbedring som føles bra, opprettholder selvtillit eller unngår ubehag, i det minste på kort sikt. Det er tre generelle former: oppblåst vurdering av egne evner , urealistisk optimisme om fremtiden og en illusjon av kontroll . Begrepet "positive illusjoner" har sin opprinnelse i en avis fra Taylor og Brown fra 1988 . " Taylor og Browns (1988) modell av mental helse fastholder at visse positive illusjoner er svært utbredt i normal tanke og forutsier kriterier som tradisjonelt er forbundet med mental helse." Det er kontroverser om i hvilken grad folk pålitelig viser positive illusjoner, samt om disse illusjonene er gunstige for menneskene som har dem. Positive illusjoner - https://no.qaz.wiki/wiki/Positive_illusions
Avatar

Re: Kreativ cafe for tristtrist

april 4 2021 - 17:08
"Din illusjon er i så fall at du tror du vet hvorfor vi som ikke kan leve på illusjoner reagerer på hele konseptet med å lage seg illusjoner for å føle seg bedre." What? Jeg er en av dem som selv ikke kan leve på illusjoner. Det var poenget i det jeg sa.

Jeg hevder ikke at du hevder at jeg lever på illusjoner. Jeg lurte på om det var det du mente med "snakk for deg selv". Hva er det jeg skulle snakke for meg selv om?

Takk for interressant innslag, led
Avatar

Da misforsto vi hverandre

april 4 2021 - 17:18
Sånt skjer, særlig i skriftlig kommunikasjon.
Avatar

Re: Kreativ cafe for tristtrist

april 4 2021 - 17:24
Sant, Frikar. Er nok mye unødvendige konflikter, pga sånt. Hvem vet... kanskje vi tilogmed er enig i et par ting.
Avatar

Er nok gaaanske mye som mistolkes

april 4 2021 - 18:48
Og misforstås på et skriftlig forum.

Ja man skal forstå både dem som har komt seg oppå etter å vært nede , og de som fortsatt er nede.

Mange oss som oppleves positive har vært "in hell and back again " opp til flere ganger.

Ang illusjon så blir det for meg at jeg er fullstendig klar over at ting brått kan snu. Derfor blir det viktig å prøve iallfall å våge og strekke seg etter sola.
Selv om det blir natt igjen.
Alt er midlertidig. Både det vonde og det gode.

( og forstår dere som vil bytte fora for å prate sammen og være venner med likesinnede - feks pga mange som syns er det er begrenset med frihet)
Avatar

Klarspråk er løsningen

april 4 2021 - 19:04
Men det forutsetter at alle involverte har kunnskap om hva klarspråk faktisk er, og det har jo ikke de som f.eks. har falt ut av skolegangen pga. sykdom. Dilemmaet er at de har akkurat like stor rett som oss "språklærde" til å legge frem sine synspunkter, men blir da ofte misforstått.
Avatar

Re: Kreativ cafe for tristtrist

april 4 2021 - 20:04
Jeg støtter fullt og helt å velge å tro på noe "godt". Noe som er godt for en selv, og det er ikke nødvendigvis godt for andre. Det viktigste er å forstå at man ikke forstår andre.

Så det er viktig å finne riktige fellesskap for seg selv ja.

Ja. Jeg er enig, Frikar. De har akkurat like stor rett.
Avatar

Hei

april 4 2021 - 20:27
Enig med deg der Tardetsommanhardet.Det er opp til hvert enkelt menneske noe som er godt for en selv trenger ikke være det for andre.Vi mennesker fører alle våre egne private kriger og demoner med oss hvordan vi tåler dem er fra person til person.Sant det du sier at man må forstå at man ikke forstår andre.
Til forsiden