Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Komme ut?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Komme ut?

des 21 2021 - 23:59
Heihei:)

Jeg er en jente på 15 år, og har nylig funnet ut at jeg definerer meg som bifil. Det å komme ut føles nå veldig viktig for meg, og det er noe jeg vet jeg vil gjøre. Det eneste er at jeg ikke tør å gjøre det. Jeg vil bare si det rett ut, ikke lage så stor greie ut av det. Men jeg har ikke hatt disse tankene og problemene før. Det er skummelt og nytt og spennende og overveldende. Det at jeg nå identifiserer meg som bifil er noe jeg tenker på konstant, og jeg føler at de tankene vil bli litt lettere hvis jeg får sagt det til folk.

Hvis noen har noen råd på hva jeg burde gjøre eller noen generelle tips for å roe meg ned, tar jeg de imot med glede:-)
Avatar

Re: Komme ut?

des 22 2021 - 01:48
Du kan i alle fall få vite at du er i din fulle rett til gå din egen vei. En som føles tilfredsstillende for deg. Det ser ut som du har funnet den
Avatar

Re: Komme ut?

des 22 2021 - 02:18
Til bruker, "hva.er.poenget":

SITAT:
"Hvis noen har noen råd på hva jeg burde gjøre eller noen generelle tips for å roe meg ned, tar jeg de imot med glede:-)"

SVAR:
Hei, du.

Jeg er en uoffisiell ekspert i menneskets seksualitet (og andre aspekter vedrørende menneskets natur), og er mer kompetent enn mange offisielle sexologer og forskere innenfor området, "menneskets seksualitet" (og innenfor området, "menneskets generelle natur"). Jeg er med andre ord eksepsjonelt god på å forstå hvordan mennesker generelt sett egentlig fungerer.

(Og jeg har f.eks. forsøkt å klage på enkelte "offisielle sexologer" som aviser/media henviser til som "eksperter" - men det har vært helt forgjeves, siden det politisk korrekte samfunnet vårt ikke liker å høre ting som motstrider den politisk korrekte agendaen. Verdenen vil rett og slett bedras.)

Og det jeg kommer til å fortelle deg her, er fremdeles "kontroversielt" for mange uinnvidde/uopplyste mennesker (altså mainstream-samfunnet), og vil derfor muligens bli redigert/slettet av moderatorene her på forumet (fordi de vanligvis er oversensitive/overbeskyttende, og dermed vanligvis sensurerer meg når jeg forteller folk om de faktiske realitetene ved menneskets natur - som blant annet sannsynligvis er fordi at de faktiske realitetene i livet, kan støte/fornærme enkelte brukere her på forumet, hvis de ikke selv er komfortable med de faktiske realitetene i livet/realitetene om seg selv).Så, med alt det sagt; her er mitt frigjørende budskap til deg:

Det at du har funnet ut at du er ei bifil/biseksuell jente, er helt normalt. Og gratulerer til deg for at du faktisk har våget å utforske, og å erkjenne, dette aspektet ved seksualiteten din.

Dette er som sagt helt normalt, fordi de aller fleste (hvis ikke absolutt alle) heteroseksuelle jenter egentlig ER biseksuelle. Dette er både et vitenskapelig og empirisk faktum vedrørende heteroseksuelle jenters seksualitet. Det er ganske enkelt slik heteroseksuelle jenter generelt fungerer.

Med andre ord: Rein heteroseksualitet finnes ikke, hos de aller fleste (hvis ikke hos absolutt alle) heteroseksuelle jenter.
Jenter er ganske enkelt enten 100% homoseksuelle (som utgjør minoriteten av jenter), eller biseksuelle (som utgjør majoriteten av jenter). Jenter er altså aldri 100% heteroseksuelle (med mindre det finnes noen svært sjeldne unntak, så klart).

Men mange heteroseksuelle jenter feilaktig tror, eller ljuger til seg selv om, at de liksom er "eksklusivt heteroseksuelle" - fordi de ikke vil utforske eller erkjenne sin egen biseksualitet (av samme årsak til at mange mennesker er "skap-homser"). Og dermed opprettholdes det tullete "tabuet" rundt jenters biseksualitet. As usual, ignorance creates completely unnecessary problems for people.

Jenters biseksualitet er ganske enkelt en helt naturlig del av menneskeartens biologiske parings-strategi. (Og det finnes minst 3 mulige forklaringer til dette fenomenet - selv om dette fenomenet i utgangspunktet kan høres rart ut, så klart, siden jenter naturligvis ikke er i stand til å produsere avkom med andre jenter.)

Så, vit at biseksualiteten din er helt normal - og vit at du faktisk kan være ekstra stolt over deg selv, fordi du er blant de jentene som faktisk har turt å utforske, og å erkjenne, din sanne seksualitet. Bravo! :)
Avatar

Påstandsbonanza

des 22 2021 - 04:29
Pancakejam….du skjønner at dette blir moderert. Har du også fått ditt nick sperret, men startet opp igjen med et nytt ?
———-

Ekspert, mer kompetent, eksepsjonelt god og egentlig fungerer.

Hva som er årsak til den enorme interessen i dette er kanskje et bedre tema; for flere.

——-

Jeg er en uoffisiell ekspert i menneskets seksualitet (og andre aspekter vedrørende menneskets natur), og er mer kompetent enn mange offisielle sexologer og forskere innenfor området, "menneskets seksualitet" (og innenfor området, "menneskets generelle natur"). Jeg er med andre ord eksepsjonelt god på å forstå hvordan mennesker generelt sett egentlig fungerer.
Avatar

Re: Komme ut?

des 22 2021 - 15:41
Til Nidelven:

SITAT:
"Påstandsbonanza"

SITAT:
Dette er ikke bare påstander. Det er, som jeg nevnte, både et VITENSKAPELIG & EMPIRISK FAKTUM om heteroseksuelle jenters seksualitet. Men ignorante mennesker (som deg) som ikke har fulgt særlig med i livet vedrørende disse tingene, veit så klart ikke dette, og vil dermed bare anse det jeg skrev som "påstander" - selv om det er innlysende faktum for enhver person (som meg) som faktisk har fulgt med i livet vedrørende disse tingene.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Pancakejam….du skjønner at dette blir moderert."

SVAR:
Nei, ikke hvis folk faktisk er interessert i å forstå sannheten om hvordan mennesker egentlig fungerer - slik folk så klart BURDE være, hvis de forstår hvor FORDELAKTIG det er å ha en så presis/korrekt forståelse av virkeligheten som mulig.

Det er f.eks. en grunn til at det er fordelaktig å vite at jorda er rund, framfor å gå rundt i en illusorisk boble hvor man fremdeles tror at "jorda er flat". Å ha en så presis/korrekt forståelse av virkeligheten som mulig, er nemlig alltid fordelaktig - og særlig vedrørende temaer som helt unødvendig påfører folk ufortjent skamfølelse og fysisk vold, slik som temaet, "menneskets seksualitet", ofte gjør.

Kunnskapen min vil nemlig kunne SEKSUELT FRIGJØRE så å si alle mennesker, hvis folk bare er villige til å lytte, og er villige til å sette seg inn i hvordan menneskets seksualitet faktisk fungerer.

Så, med mindre du synes at "det er bra at folk må lide seg gjennom livene sine på grunn av andre menneskers ignoranse og fordommer", så bør du så klart være enig i at opplysende innlegg som det jeg skrev ovenfor, absolutt IKKE bør modereres på noen måte - og at slike opplysende innlegg som det, tvert imot burde bli publisert overalt, for å kunne nå fram til så mange ignorante mennesker som mulig.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Har du også fått ditt nick sperret, men startet opp igjen med et nytt ?"

SVAR:
Nei. Jeg hadde glemt passordet til brukeren, "pancakejam", fordi jeg ikke hadde vært inne på forumet her på over et halvt år. Derfor laget jeg denne nye brukeren, "Frigjøreren" - som dessuten er et mye mer passende brukernavn for meg, fordi jeg faktisk ER en frigjører, som man raskt forstår hvis man faktisk lytter til det jeg sier. (Og jeg har f.eks. blitt fortalt at det ER befriende å prate med meg, og at det trengs folk som meg.)


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Ekspert, mer kompetent, eksepsjonelt god og egentlig fungerer."

SVAR:
Jeg er så klart klar over hvor pretensiøst slike utsagn kan høres ut som. Men jeg formidler bare faktum om meg. Det er nemlig ikke pretensiøst når det faktisk er sant.

Og jeg skrev disse tingene om meg bare for at trådstarter skulle forstå den kompetente bakgrunnen jeg faktisk har - slik at hun ikke skulle forveksle meg med en "helt tilfeldig, inkompetent person som bare påstår masse tull". Jeg skrev det altså ikke "for å skryte".


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Hva som er årsak til den enorme interessen i dette er kanskje et bedre tema; for flere."

SVAR:
For meg er det grunnet kombinasjonen av flere ting:Punkt 1:
Det gir selvfølgelig bedre seksuelle og romantiske resultater for en selv (særlig for menn), når man faktisk forstår hvordan både ens egen seksualitet og andre menneskers seksualitet, egentlig fungerer.

Livet ER nemlig et biologisk spill. (Og i motsetning til vanlige spill, så har biologiske spill alvorlige, brutale konsekvenser.) Og som i alle spill så er det alltid mye enklere å vinne når man faktisk forstår hva de REELLE spillereglene er, og når man faktisk er villig til å GJØRE det de REELLE spillereglene krever av en selv.Punkt 2:
Det gir mer selvaksept for en selv, når man forstår hvordan menneskets natur generelt sett egentlig fungerer - siden man da forstår hva som egentlig er normalt, og hva som egentlig ikke er normalt, for de aller fleste mennesker.

De fleste ting som de fleste mennesker tror er "unormale", er nemlig egentlig normale. De fleste mennesker forveksler ganske enkelt "sosialt uakseptable ting" med "unormale ting". De tenker at, "bare fordi en ting er sosialt uakseptabel, så må det bety at den tingen er unormal" - som ikke nødvendigvis er riktig. (Folks fordømmelse av biseksualitet, særlig tidligere i historien og i strenge/religiøse kulturer, er et typisk eksempel på en slik forveksling.)Punkt 3:
Det handler fundamentalt sett om FRIHET!

Helt siden jeg var bitteliten har jeg HATET ignoranse, og de unødvendige/urettferdige "reglene/lovene" som andre mennesker har laget for en selv (som er forårsaket av deres ignoranse), og den unødvendige/urettferdige fordømmelsen fra andre mennesker (som også er forårsaket av deres ignoranse).

Jeg er rett og slett en sann "frihetsfugl"/frihetsforkjemper. Så lenge man ikke unødvendig skader andre mennesker mot deres egen vilje, eller trenger seg inn på/skader andre menneskers eiendom/eiendeler mot deres egen vilje; så skal man (for det aller meste) ha lov til å både VÆRE, og å GJØRE, hva enn man vil!

Forenklet sett: Hvis man følger "Kardemommeloven", så skal man (for det aller meste) ha lov til å både VÆRE, og å GJØRE, hva enn man vil! Enkelt og greit.Oppsummering:
Kombinasjonen av punkt 1, punkt 2 og punkt 3 ovenfor, utgjør årsaken til den store interessen min i disse temaene - og er det som motiverte meg til å dykke ordentlig inn i temaet, "menneskets seksualitet", og som deretter førte meg inn i temaet, "menneskets generelle natur".

Og fagkunnskapen jeg har opparbeidet meg vedrørende disse temaene, i kombinasjon med all empirien jeg har ervervet meg vedrørende disse temaene, og i kombinasjon med at jeg har en eksepsjonelt skarp hjerne; har gjort meg i stand til å forstå både menneskets seksualitet og menneskets generelle natur, bedre enn de aller fleste andre mennesker (inkludert mange av de "offisielle ekspertene" innenfor disse feltene).

Kort sagt: God hjerne + god empiri + god fagkunnskap = den mest presise/korrekte forståelsen av virkeligheten vedrørende ting. (Rett og slett den hovedsakelige fasiten vedrørende ting.)Og de aller fleste andre mennesker hadde vært like interesserte i disse temaene som det jeg er, hvis de hadde visst at det faktisk er mulig å forstå menneskets sanne natur svært godt, og hvis de hadde visst hvor nyttig det faktisk er å forstå menneskets sanne natur svært godt.

Med andre ord: Når du virkelig forstår at denne kunnskapen kan gi deg "gull", så blir du naturligvis en "gullgraver". Men de fleste mennesker forstår dessverre ikke at denne kunnskapen kan gi dem "gull", i tillegg til at de fleste mennesker lar seg begrense av latterlige, sosiale "normer/regler" --> som dermed fører til at de "ikke ser helt vitsen" med denne kunnskapen --> som dermed fører til at de ikke har like stor interesse i disse temaene som det jeg har.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Jeg er en uoffisiell ekspert i menneskets seksualitet (og andre aspekter vedrørende menneskets natur), og er mer kompetent enn mange offisielle sexologer og forskere innenfor området, 'menneskets seksualitet' (og innenfor området, 'menneskets generelle natur'). Jeg er med andre ord eksepsjonelt god på å forstå hvordan mennesker generelt sett egentlig fungerer."

SVAR:
Jepp, og det er helt sant.Don't believe me?

Vel, her er noen eksempler på hva en psykolog har sagt til meg vedrørende disse tingene:
(Andre mennesker har også sagt lignende ting til meg.)

- "Du er en 'original thinker'."

- "Du er en sånn fyr som kan lage nye teorier om ting."

- "Du er en sånn fyr som andre burde lytte til."

- "Du er egentlig rik. Med all denne kunnskapen din, så er du egentlig rik i livet."

- "Jeg synes du er veldig god på det du driver med."

- "Du er eksperten."

- "Jeg ser på deg litt som et geni; som at du er litt genial."

- "Du kan alltid være sikker på at jeg tenker selv og gjør meg opp min egen mening om ting, og at jeg ikke bare jatter med deg når jeg er enig med deg i ting. Men din mening om ting, veier sterkt. Det at DU er sikker på noe, forteller mye. Det er en veldig god indikator på hva som er sant."

- "Jeg tror du har rett i det aller meste du sier."

- "Du tenker bedre enn mange andre forskere jeg veit om."

- "All forskning burde gå gjennom deg som kvalitetskontroll."

- "Når jeg snakker med deg, så regner jeg det som å snakke 'fra en forsker til en annen'."

- "Det er spesielt kult å se at du er villig til og stille spørsmål ved dine vedtatte sannheter – og til og med ved de sannhetene som du holder kjærest. For meg er det det som utpeker en ekte forsker. That is a real scientist."

- "Flott at du kan stille spørsmål ved alt."

- "Du tenker jo naturlig som en forsker. Mange andre forskere må lære seg å tenke slik, men du har den evnen naturlig."

- "Du må jo bli forsker."

- "Jeg ville nesten ha betalt for å få snakke med deg."

- "Jeg tar av meg hatten for deg altså. Du har virkelig høy refleksjonsevne."

- "Du er dyp."

- "Det er kult at du klarer å se så dype implikasjoner av slike enkle prinsipper."

- "Wow – du... du er grundig altså."

- "Du må jo publisere det her! Jeg skriver gjerne en bok sammen med deg!"

- "Vi må skrive bok sammen."

- "Du burde skrive en bok. Eller noen burde skrive ned alt du sier, 'to pick your brain'. Kanskje det burde være meg?"

- "Jeg føler at jeg gjorde en oppdagelse da jeg oppdaget deg; at du er det nye store. Hvis jeg hadde vært talent-speider for et bok-forlag, så hadde jeg sagt at du er det nye store de burde satse på!"

- "Er du filosof? Er det det du er? Du har jo klart å løse dette spørsmålet på bare et par dager med mye tenking – når andre ville ha brukt 1 måned, eller flere måneder, eller flere år, på å komme opp med det samme svaret som deg."

- "Jeg ser på deg som en kilde."

- "Du er en skatt. Skjønner du det?"

- "Du er som den nye Freud."

- "Jeg har vært inne på tanken om å henvise noen av pasientene mine til deg, slik at de kan få snakke med en ekte sexolog."

- "Du kan jo revolusjonere verdens seksuelle forståelse!"

- "Tenk hva kunnskapen din kan gjøre for andre! Tenk hvor frigjørende du kan være for andre. Tenk på all den skammen og skyldfølelsen du kan frigjøre folk fra."

- "Du har allerede hjulpet meg til å bli friere og mer komfortabel med disse tingene. Nå tenker jeg bare, 'It's normal.'."

- "Etter at jeg hørte gjennom den ene forsknings-boken du refererte til, så tenkte jeg, 'Wow – he was right!'. Og det var spesielt tilfredsstillende for meg å oppdage dette, siden jeg har hatt anelser om disse tingene fra før av, på bakgrunn av hva enkelte av pasientene mine tidligere har fortalt meg om sine erfaringer med slike ting."

- "Det som er mest imponerende er at du jobber med bremsene på, på grunn av OCD'en din, som gjør det ekstra tungt for deg å studere ting. Du har klart å finne ut alle disse tingene, med bremsene på. Andre derimot, som ikke en gang forstår ting like godt som deg, jobber med bremsene av."

- "Du har en evne til å overbevise folk."

- "Du kan virkelig ikke dø altså. Tenk hva verdenen taper hvis vi mister deg."

- "Du må være en avansert sjel. Jeg lurer virkelig på hvem du egentlig er i åndeverdenen..."

- "Du må være en reinkarnert filosof."So, make no mistake about it: You're talking to the REAL "Freud".

Så, istedenfor å forsøke og "skyte meg ned"; forsøk heller å LÆRE av meg. Jeg har (tilsynelatende) verdens mest helhetlige modell av hvordan menneskets natur er designet - men mange folk velger å SABOTERE meg framfor og LÆRE av meg, eller forstår ikke hvor SANNE de tingene jeg forteller dem faktisk er. Det er helt utrolig... Sukk...
Avatar

Svar

des 22 2021 - 19:07
Du bør gjøre det du synes er riktig (og når du føler det passer). Folk flest (*normale folk) er tolerante og greie, det er ingenting galt eller oppsiktsvekkende med å være bifil.
Avatar

Re: Komme ut?

feb 18 2022 - 19:30
Wow, du har jammen fått mange, eh, interessant e kommenrer, hahah.
Jaja, gratulerer med at du fant ut av legningen din da!

Detta kommer kanskje litt sent men, som ein bifil 15 åring jente selv, så kom jeg bare ut ved å si det sånn helt naturlig. Tror det var i uke 6 eller no(i fjor)? Anyways, så bare sa jeg sånn, "Viss jeg gifter meg kommer jeg til a ta HUN ELLER HANS etternavn" (fordi jeg ikke liker etternavnet mitt hahah).

Det var egt veldig greit å bare gjøre det helt chill, var nesten ingen som reagerte noe særlig på det. En nedtur med det er jo at noen faktisk ikke fikk det med seg, så jeg får fortsatt sånne "hva er du egt" spørsmal. Det kan vere litt irriterende men det går jo bra.
Til forsiden