Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Komme seg inn på boligmarkedet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Komme seg inn på boligmarkedet

mars 1 2010 - 10:05
Hei til alle! Mitt første innlegg her :)

Kort om meg: 38 år gammel og gift. Har fått diagnosene "sub syndromal PTSD" samt bipolar 2. Dette er følgene etter militærtjeneste i utlandet. Etter (minst) 8 år med dette samt flere år med å få godkjent dette som yrkesskade, er jeg nå temmelig nedkjørt. Vel, det er nå så - jeg prøver å holde hodet over vannet.

Jeg har vært 4 ganger på attføring, som har gått galt hver gang. Nå er vel ufør det neste. Da er det ikke all verden inntekt man får. Jeg er gift. Min kone har pr. i dag liten inntekt (arbeidssøker). Vi leier leilighet til 8000,- pr. mnd. noe som er et lovlig ran i mine øyne. Jeg føler meg heller ikke trygg her vi bor. Jeg misstrives og det samme gjør kona.

Jeg sitter nå å prøve å finne ut hvilket lånetilbud vi kanskje kan få fra Husbanken. Jeg ser at de nevner psykiske lidelser i lånesøknaden. Er det noen av dere som vet noe om dette? Vi bor i en landsdel som er ganske så dyr (Rogaland), dermed trenger vi et relativt stort lån for å få egen bolig.

Jeg er blitt fortalt at uføre har litt lettere for å få slikt Husbanklån. Hvor stor inntekt må man regne med å ha for å få 2,5 til 3 mill. i lån? Vi har en liten egenkapital i form av BSU på ca. 50.000,-

Situsjonen er såpass "prekær" nå at det går på helsa løs til kona også. Jeg skal ned å snakke med Husbanken når jeg får mota meg opp, men vil gjerne vite litt hva jeg kan forvente før jeg drar dit.

Setter pris på alle svar!
Avatar

Re: Komme seg inn på boligmarkedet

mars 2 2010 - 12:58
Jeg har nå sendt e-mail direkte til Husbanken for å så litt oppklaring rundt dette temaet. De sier jo at "alle skal kunne bo trygt" - så får vi se. Jeg har også ringt og avtalt møte med dem. Får bare ta det på sparket. :)
Til forsiden