Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjønnssykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjønnssykdom

juli 9 2015 - 21:08
Hei. Jeg er en gutt på 22 år. Svært nylig hadde jeg sex for første gang. For noen dager siden fikk jeg vite at jenta har fått kjønnsvorter. Jeg snakket med en sykepleier på en helsestasjon. Hun sa at jeg sannsynligvis var blitt smittet da jeg ikke brukte kondom og at jenta fikk vorter veldig kort tid etterpå.

Jeg har lest om at vortene kan ta flere år å få bort med mulige tilbakefall, og at smitten kan sitte i kroppen livet ut. Jeg er veldig langt nede nå. Bortsett fra HIV og Hepatitt C er vel dette, stort sett det verste jeg kunne fått.

Er det noen som har noe erfaring med dette eller som har noen råd? Jeg har tidligere slitt med depresjon, angst og selvmordstanker. Jeg er redd for hva jeg kommer til å gjøre hvis/når jeg får vorter :( Jeg jobbet så hardt mentalt og fysisk for å bli modig nok til å møte jenter og så går det til helvete etter første gang

Avatar

:/

juli 9 2015 - 21:45
Huff dette er skikkelig uflaks :/ Må si jeg har ikke mye råd eller erfaring med dette, men du bør hvertfall få testet deg så du kan få bekreftet om du faktisk har det eller ikke. Også bør du la være å ha sex uten beskyttelse til du får resultatet.
Håper det ordner seg for deg.
Avatar

Re: Kjønnssykdom

juli 10 2015 - 21:07
Så leit å høre at det ble sånn etter første samleie, håper allikevel du kan prøve å tenke på alt som var fint med det også.
Jeg har selv ingen erfaringer eller råd når det gjelder dette, annet enn som Hærverk91 sier at du bør dra til lege og teste deg, om du ikke alt har gjort det.
Det kan være mye bra informasjon på internett, men det kan være mye feil også, så det er ingen pålitelig kilde å bruke fremfor en lege. Du sier selv at du har snakket med sykepleier, så jeg vil anta at hun anbefalte deg å bli sjekket også?

Som du helt sikkert vet så er ikke en kondom bare for å unngå graviditet, det er noe som skal beskytte både deg og jenta fra ulike sykdommer. Anbefaler at du alltid tar ansvar og bruker det frem til du er i et stabilt forhold hvor dere begge er friske. Det er ikke kult hverken å smitte eller bli smittet under noe som bare skal være fint.

Ikke la dette ødelegge for deg, ta lærdom, gå til legen og se fremover :)

Og hvis jeg kan komme med et lite tips, vis omsorg og spør jenta om hvordan det går.
Til forsiden