Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjærlighet til en eldre mann

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjærlighet til en eldre mann

nov 13 2016 - 15:53
Er selv 19, og begynner å falle for en eldre mann på 30. Hva er deres tanker om dette ?
Det virker som han er interessert i meg, hva skal jeg gjøre ?
Avatar

Re: Kjærlighet til en eldre mann

nov 15 2016 - 17:01
I utgangspunktet vil jeg anbefale deg å være sketisk og passe på at du ikke lar deg lure/utnytte. Men det kommer jo litt an på hva du legger i et forhold med vedkommende også. Er du på utkikk etter noe seriøst vil jeg holde fast ved å være forsiktig og kanskje litt skeptisk. Kan fort hende han bare er ute etter/interessert i en flørt med en ung dame.

Selv tenker jeg at et forhold med stort alderskille kan være veldig vanskelig. Og at det skjer mye i alderen 19 til 23. Og at du som 19 åring vil være mye mer sårbar enn en 23 åring. Med aldersforskjellen på 10 år pluss vil jeg automatisk tenke at den yngste kanskje bør være minst 25. Men jeg tenker også at her finnes det ingen fasit.

Min lillesøster har nylig fått barn med kjæresten sin som er mye eldre enn henne. Men så er hun over 30 år også. Så da tenker jeg at hun har nok erfaring til å finne ut av det selv.

Selv tiltrekkes jeg jo av yngre damer også så vel som jevnaldrende, men føler at rund 20 åringer ofte blir litt vel ungt. Jeg er 36 år. Jeg mener jeg merker en uerfarenhet og mangel på trygghet til livet som gjør at jeg ikke kan se for meg å ha et seriøst forhold til en så ung dame. Men det er selvfølgelig untak også da jeg faktisk kunne sett for meg å kunne hatt et forhold til enkelte damer i begynnelsen av 20årene. Det kommer til syvende og sist an på personlighet og måten man er sammen på. Personlighet kjenner jo ingen alder, selv om man blir mer rafinert med årene. Og det er jo personlighetene som skal passe sammen.

Kjenn litt på det selv.. hva du tenker og prøv å vær litt oppservang på hvordan han forholder seg til deg. Du er jo ung.. så du trenger å erfare livet før du kan lese alle tegnene riktig tror jeg. Men du kan jo prøve å unngå de største tabbene i alle fall.

Jeg hører for resten om mange unge damer som roter seg bort i forhold med eldre menn som allerede er i forhold.. så sørg kanskje for å bli litt mer kjent med han og til og med vennene hans før du begir deg inn i noe?

Lykke til, uansett hva dette utvikler seg til.
Avatar

Tusen takk

nov 15 2016 - 17:53
Tusen takk for svar !

Vet hva jeg går til, har vært sammen med en på 36, som varte i 8 mnd + at han hadde 2 barn. Han var vel egentlig alt for meg, helt til han var utro, da raserte egentlig verden i knus, men jeg har lært og vet hvordan jeg skal takle det.

Har snakket med denne nye mannen jeg treffer om hva han er ute etter, og han vil helst ha en fast elsker og se hvordan det utvikler seg, i og med at han har to barn å tenke på, noe jeg skjønner. Så sa til han at det er ikke noe for meg, fordi jeg blir bare såra, noe han respekterte.
Men, nå har det seg slik at jeg har blitt forelska i han, og han har lurt på om jeg vil overnatte og komme på besøk noen ganger , så vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre. Det er enten å fortsette, eller kutte han ut ? Enten såra eller ikke såra, mens så blir man jo såra uansett, og tenk hvis man er heldig og ikke blir såra.. .

Off, mye å tenke på..
Avatar

Re: Kjærlighet til en eldre mann

nov 19 2016 - 03:06
Hei!

Alle mennesker er forskjellig, alle forhold er forskjellig, og det er umulig å si noe om det basert på alder.
Det er 10 1/5 år mellom meg og mannen min. Vi har vært sammen i 15 år, og er mer glad i hverandre enn noen gang.
Det viktigste er at dere er på samme sted i livet og ønsker de samme tingene i fremtiden. Hvis du vil reise jorden rundt og studere i utlandet, så kan det bli et problem..så finn ut av hva du ønsker deg i livet først:) Man vet jo aldri hvem den rette er:)
Avatar

Re: Kjærlighet til en eldre mann

nov 23 2016 - 01:53
Jeg er selv en 30 år gamme mann, og kan si følgende om denne saken.

Når du er 19 og opp til 23-24 vil jeg si "du er under utvikling", som flere andre her har nevnt. Jeg skriver det i anførselstegn fordi du antageligvis føler deg nokså voksen og moden, men jeg tror nesten alle som har passert 23-24 og ser tilbake på seg selv når de var 19 ser en helt annen person. En som er i ferd med å inntre voksentilværelsen. Frontallappen har også litt å si, da dette er den siste delen av hjernen som først er ferdigutviklet i 23-24 årsalderen. (Noe tidligere hos jenter enn gutter).

Men alle forhold er ulike. Og dette er også et spørsmål om hva slags forhold du ønsker. Du kan ikke regne med å være så mye til emosjonell støtte for en på 30 år, da du ikke vil være i stand til å "se saken" fra hans ståsted, og det vil være en veldig stor avstand fra dere når det kommer til de store tingene her i livet, og det mer komplekse. Og dette vil du merke når forelskelsen avtar og ting begynner å bli mer seriøst og du møter på de utfordringer alle som går inn i et nytt forhold møter etter når dere har falt ned fra den rosa skyen. :) Er man 25 og er sammen med en på 35, er det mye lettere enn når man er 20 og 30 dessverre. Dette er noe som jevner seg ut etterhvert.

Men, når det er sagt. Så er det ikke uvanlig at unge jenter faller for eldre menn. Jeg har sett hatt mange "forhold" med jenter på 19-20 år. Men da skriver jeg forhold i anførselstegn igjen - fordi dette er mer et fysisk og nært forhold, enn emosjonelt nært. Dvs, at forholdet er utelukkende basert på sex og nærhet, og ikke så mye dypere på dette. Og det er jo ingen hemmelighet at eldre menn også foretrekker yngre jenter. Og så lenge begge parter vet hvor grensene går, og at det ikke blir noe mer seriøst enn det. Er det bare å slå seg løs. :) Men da må man ta den praten, så begge er på samme plan.

Så er det forskjell på 30 år gamle mannfolk også da. Noen har allerede begynt å miste håret og ser ut som de er 40. Andre igjen ser ut som de er 20 og oppfører seg også som en 20-åring. Selv er jeg vel 25 på utsiden og innsiden, men 30 biologisk. ;p Yeye.

Så for å oppsummere.... For en kort og søt liten flørt er det bare å kjøre på mens du enda er ung !!! Men jeg ville ikke forventet noe langvarig og seriøst. :)

Lykke til da. ;)

> Kristoffer
30 1/2 år ;p
Til forsiden