Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 15:17
Jeg er i midten av 30-årene, deprimert pga jobben og veit ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ingen utdanning, ikke engang generell studiekompetanse, så jeg veit jeg har rett på fullført vidregående utdanning, men orker ikke ta dette på kveldstid etter jobb, da jeg allerede er så lei jobben at jeg sliter med selvmordstanker og null motivasjon til å gjøre noe som helst. Har tidligere vært innlagt, gått til psykolog osv uten at noe av det hjalp, fordi det i bunn og grunn er en dødskjedelig jobb som gjør at jeg blir deprimert. Føler det blir så og si umulig å bytte til en jobb jeg kunne tenkt meg, uten at jeg først får ordnet en utdanning. Så spørsmålet mitt da er, er det mulig å få hjelp til sånt?

Nå bor jeg i en leilighet jeg eier selv, men som jeg betaler ned lån på. Jeg antar at jeg ikke kan si opp jobben og begynne å gå på skole og få kommunen til å betale på lånet.. så jeg må vel selge leiligheten, betale tilbake lånet, men hva nå? Finne en liten hybel, og få bostøtte av no slag? Jeg syns det er vanskelig å finne ut av sånt på nett, er det noen som har noen tips? Hvem snakker jeg med om sånt?

For par år siden så snakket jeg med nav, men de kunne ikke hjelpe meg med noe som helst så lenge jeg var i jobb.

Føler meg så låst fast i den dritten her..
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 15:34
Det er vel først hvis en har vært sykmeldt et år og går over på arbeidsavklaringspenger at en kan få hjelp av NAV til utdanning. Da tror jeg gode erklæringer/dokumentasjon fra lege og psykolog vil kunne komme til nytte.

Det kan også høres litt ut som arbeidsgiver har forsømt sine plikter, så du kan også kikke litt på om reglene om yrkesskade kan komme inn i bildet, eventuelt sammen med en på saksområdet flink advokat.

At du vil ta tak i dette nå synes jeg er flott, for det handler om å kunne stå i jobb, ha et best mulig liv i hele arbeidsfør alder.
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 16:21
Tullete svar. Yrkesskade? Arbeidsgiver forsømt sine plikter? Advokat? Yeah right og lykke til med det. TS bør vel finne seg en annen jobb, enkelt og greit.
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 16:49
Som du skjønner er det flere forskjellige meninger og det er fint at de kommer frem her. Hvis du har en god fastlege så ville jeg startet med å spørre denne hvilke muligheter du har til å få hjelp med de helseplagene du beskriver at kommer fra arbeidsoppgavene over lang tid.

Når en er så langt nede som du beskriver så har en ofte ikke nødvendig energi til å skaffe seg annen jobb. Hvis en likevel kan få det til så er det flott.

Full støtte til deg for at du vil deg selv et bedre og mer varig arbeidsliv!
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 18:19
Har sendt deg en PM :)
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 19:05
Snakker også gjerne videre på pm.

Hvis andre lesere skulle være i lignende situasjon som trådstarter her, så vil jeg oppfordre til å lese Lov om folketrygd, særlig bestemmelsene i kapittel 11. Hvis en oppfyller lovens vilkår så utløser det rettigheter til ytelser og tiltak slik at en kan få/beholde arbeid.
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 21:12
@Raggdoll, hvis det var meg du hadde sendt PM så har jeg ikke mottatt noen.

Ehm, jeg er som sagt deprimert, og selvmordstankene kommer fort. Om dette er jobben sin skyld, det veit jeg ikke, jeg veit bare at jeg er drit lei jobben da den er uinteressant og kjedelig, og når det er kjedelig og man er deprimert så kommer det mange tanker som gjør at alt bare blir værre.

Når man er deprimert er det svært vanskelig å se for seg at noe som helst kunne vært interessant eller artig å drive med, så når det angår jobb har jeg veldig liten peiling på hva slags jobb jeg kunne tenkt meg, da alt bare er svart. Må få påpeke at jeg har vært i innom flere yrker tidligere, dette er lang fra min første jobb.

Problemet blir jo at når man driver med noe uinteressant og kjedelig 7.5 timer hver dag, og man er deprimert, så ser man ikke helt poenget med noe som helst lenger. Er det virkelig sånn for alle/de fleste? Folk bare går med på å gjøre noe man hater hver dag fordi det er sånn det er, og når man er voksen så må man bare holde ut? Jeg klarer ikke å se for meg at det er verdt det. Ja, jeg kan skaffe meg en kjæreste, få unger, så har jeg noe å leve for. Really? Så jeg skal bare la det gå sin gang, la oss lage en sønn så han kan ha samme problemet en dag, høres ut som en plan.

Det er rimelig svart for meg nå, og som det er med de fleste deprimerte så sliter jeg med å se "lyset i tunnelen". Jeg kunne kanskje klart å se for meg selv overleve en jobb som ga litt mer mening/var litt mer interessant for meg, men de jobbene krever utdanning, som jeg ikke har. Bortsett fra å flytte hjem til foreldrene mine, noe værken jeg eller de er interessert i, hva er mine valg? Jeg kan selge leiligheten og betale ned lånet, det er np, men får jeg hjelp av staten til å bo en plass og fullføre utdanning? Ifølge lånekassen så ser støtten litt tam ut, så man må som Vriompeis sier antakeligvis jobbe deltid ved siden av, noe jeg ikke er helt sikker på om jeg i det hele tatt klarer.. alt er så fuckings vansklig.. skulle bare ønske jeg aldri var født i utgangspunktet for å være helt ærlig.
Avatar

Re: Kan man få hjelp med utdanning som voksen?

des 30 2017 - 21:34
Ja, det var til deg jeg sendte PM, men du må gå inn på venner og godta venneforespørselen først.

Men ut fra det siste du skriver så virker det som om du har vurdert de alternativene.
Til forsiden