Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan jeg få legeerklæring for å bare jobbe dag?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan jeg få legeerklæring for å bare jobbe dag?

sep 1 2023 - 21:39
Jeg har en jobb der jeg jobber både tidlig og senvakt. Senvaktene kan bli ganske lange å gå utover natten. Jeg er helt totalt utslitt med dette, og det påvirker meg forferdeligt. Jeg vil bare jobbe tidligvakter. Vi har for lite folk på kveldscakter og jeg vet hvis jeg spør min sjef om bare tidlig så får jeg garantert ikke dette da de trenger meg på kveld. Er det noen mulighet for å få en erklering fra lege om å bare jobbe dag? Jeg sliter veldig mye med søvn, tretthet. Og jeg er så sliten av å ikke ha energi til noe at det eneste jeg gjør når jeg har fri er å sitte i soffan. Noen tips?
Avatar

Re: Kan jeg få legeerklæring for å bare jobbe dag?

sep 1 2023 - 22:05
Dette er det bare fastlegen din som kan svare på, ikke tilfeldige folk på et nettforum.
Avatar

Re: Kan jeg få legeerklæring for å bare jobbe dag?

sep 1 2023 - 22:06
En legevisitt høres ut som en idé. Slik du lever nå så ofrer du livskvaliteten for jobben.
Avatar

Sv: Legeerklæring for bare å jobbe dag

sep 3 2023 - 11:22
En IA (inkluderende arbeidsliv)bedrift skal tilrettelegge, krever sikkert legeerklæring hvis det ikke bare er litt, men det må nok være noe som ikke går utover andre i vesentlig grad. De andre kollegaene jobber kanskje mange kveldsvakter og vil "sette foten ned" mot flere kveldsvakter og man har jo fagforbund og regler rundt dette. Jeg vet også at det er krevende med turnus og mange sliter med søvnvansker i forbindelse med dette, spesielt når man går fra senvakt til tidligvakt. Men det er trolig mulig, hvis du har fast turnus, å jobbe bare dagvaktene dine hvis du blir gradert sykemeldt? Hvis problemet er så stort at det sier "stopp" og du ikke kan finne en annen jobb som passer pga psykiske helsevansker, så må du kanskje over på attføring og få hjelp med å finne noe passende og kanskje omskoleres.
Til forsiden