Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jul - det er vanskelig

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jul - det er vanskelig

des 21 2019 - 22:13
Først og fremst er dette innlegget kun en liten tankelufter, men kom gjerne med svar.


21 desember og det nærmer seg den dagen jeg frykter mest i løpet av hele året. Det er vanskelig å se alle som har det så fint og flott i denne tiden, fordi jeg selv hater jul og alt som kommer med det. Jeg har mistet en del mennesker i desember som gjør tiden ekstra tung. Jul for meg er krangling, stress og vonde tanker. Det er ikke som det er på film, på Facebook eller Instagram. Og jeg føler meg helt alene i å ha det sånn. Jeg bor fremdeles hjemme hos foreldrene mine, men skulle helst bodd alene, men er blakk og har ikke råd til den luksusen. I dag ble temaet barnebarn rundt middagsbordet, og jeg vet ikke om jeg noen gang har lyst på barn. Jeg er ikke en 35 år gammel dame som bor hjemme, jeg er 23 og er helt lost i livet. Jeg vil ingenting, jeg vil ikke jobbe, studere, jeg vil nesten ikke puste. Fordi hvert åndedrag er vondt, det er vanskelig, og livet trykker meg i ansiktet. De jeg gikk med på barneskolen har barn, de har blitt tanter og onkler, de har hus eller leilighet. Jeg har ingenting, jeg har ikke noen jeg kan kalle bestevenn en gang. Det er ingenting her i verden jeg har mer lyst til, enn å reise langt vekk og bare bli der til kroppen sier hadet.

Jeg tenker ofte på andre i jula, fordi jeg vet det er mange som er alene i jula, men jeg har familien å være med. Og det er kanskje uvirkelig for noen at jeg heller ville vært alene på julaften, enn å være med familien min. Jeg skulle gjerne byttet ut min situasjon med noen, men det er nesten vondt det og. Jeg har vært helt alene en nyttårsaften, dog ikke med vilje, og det var helt forferdelig. Men det er noe helt annet når man tar det valget selv. For min del kunne vil lett avskaffet denne høytiden, for jeg liker den ikke, jeg hater den og jeg hater det som kommer på tv-en, Facebook og Instagram. Alle som baker kaker sammen, pynter tre sammen, lager juledekorasjoner sammen eller bare koser seg foran tv-en med en god og klissete julefilm hvor alt er perfekt. Og selvfølgelig er det ikke sannheten, i hvert fall ikke i det fleste tilfeller. Alle krangler og kanskje oftere i jula, pga alt stresset og at alt skal være perfekt. Nei takk sier jeg.

Godt å få luftet litt av alt som jeg føler jeg må holde inne, fordi det ikke er sosialt akseptert å hate jula, jeg er kanskje grinchen, men det går bra. Vi er heldigvis forskjellige alle sammen.
Avatar

Re: Jul - det er vanskelig

des 24 2019 - 03:21
Hei du.
Jeg forstår så inderlig godt dårlige følelser i forbindelse med denne tiden. Har selv hatt krangler og vondt og har ønsket at jula bare skulle være over. Oppskrytt høytid der mange legger ut "perfekte" bilder av hvor fantastisk de har det. Jeg kjente på det samme i mange, mange år. Spesielt i tjueårene (jeg er over førti nå).
Et råd jeg vil deg, som jeg ofte ikke tok til meg selv, er å ikke sammenligne deg med andre. De er kanskje på et annet sted i livet, de har muligens oppnådd ting som du har lyst til og skulle ønske du hadde gjort òg. Men de er ikke deg, og du er ikke dem. Du må finne hva som er riktig for deg, uavhengig av hva andre gjør og tenker og mener.
Familie kan være en styrke å ha i bakhånd, må bare om de støtter deg og ikke forsøker å presse sitt eget syn på hvordan ditt liv burde være. Det er det bare du som kan velge og gjøre noe med. Er de duste kan de ta seg en bolle og holde kjeft. Det er du som lever i ditt liv.
Til forsiden