Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Journal

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Journal

jan 22 2020 - 18:54
Hva kan jeg gjøre for å forhindre at informasjon om meg sprer seg?
Avatar

Re: Journal

jan 22 2020 - 19:05
Siden du skriver journal går jeg ut i fra at du tenker på pasientopplysninger? Opplysninger om deg er beskyttet av personopplysningsloven ,( https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-15-38, også denne https://www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/personopplysninger/ ) . Forutenom det, hvis du tenker generelt; kutte ut internett. Men heller ikke da er alle dine spor borte.
Avatar

Re: Journal

jan 23 2020 - 01:50
En sykepleier som skulle skifte gips på meg fikk vite i dokumentene om meg om en diagnose som helsevesenet mente var relevant til situasjonen. Jeg vil unngå at det skjer
Avatar

Re: Journal

jan 23 2020 - 10:42
Du har lov til innsyn i journalen din, via https://helsenorge.no/rettigheter/pasientjournal , eller at du kontakte sykehuset ditt. Hvis du mener diagnosen er feil kan du be om retting, men om det ikke er feil men heller ønsker at det ikke er relevant så kan du spørre om hvorfor og at du er uenig.
Avatar

Re: Journal

jan 23 2020 - 20:58
Tekk for svar, men dere forstår ikke. For å nevne en del av problemet. Armen min ble operert og gipset og en sykepleier fikk gjennom papirene vite om noen av diagnosene når han skulle skifte gips. Jeg trodde taushetsplikten ville forsvare meg og jeg vil ikke bli lurt igjen.

Derfor vil jeg låse journalen min slik at ingen får se i den. Da får jeg heller stå for hvilken informasjon som blir gitt
Avatar

Re: Journal

jan 24 2020 - 11:48
All helsepersonell har tilgang til journal. Det er litt av poenget. Du er beskyttet ved lov, og de samme forpliktelser har de. Men om du opplever at de bruker informasjonen på en måte som du mener er feil så kan du klage.

Du kan ikke hindre helsepersonell innsyn i din journal. Men du har rett i å vite hvorfor denne personen leste videre i journalen din.
Avatar

Re: Journal

jan 24 2020 - 18:08
Hvis noen har lest i journalen min så er det forsent. Om jeg klager vil enda flere lese i journalen min. Ergo det motsatte av det jeg vil. Og jeg kan bare klage om det har skjedd noe mot norsk lov. Det har jeg aldri sagt at det har. Men det har skjedd mye jeg ikke klarer å leve med, men det er det ingen som tar hensyn til.

Og derfor vil jeg låse den, men det kan jeg ikke. Og da er det vel sånn. Til helvete med alt.
Avatar

re: journal

jan 24 2020 - 22:27
Du kan helt klart motsette deg at helsepersonell får innsyn i din journal.
Dette følger blant annet av:
Pasientrettighetsloven §5-3
Helsepersonelloven § 45

Det innebærer ingen klage.

Man fyller ut et enkelt skjema og sender inn. Google "reservasjon i pasientjournal " for mer info.

Håper dette kan være til hjelp.
Avatar

T56s

jan 25 2020 - 11:46
Da lærte jeg enda mer, takk! Men det ser ikke ut som at det er så enkelt? Søknadsskjema og vurdering ligger jo til bunns. Likevel,

https://helsenorge.no/pasientjournal/andres-innsyn-i-din-pasientjournal
Avatar

@mandeltre

jan 25 2020 - 12:29
Hei.

Bare hyggelig det.
Med enkelt så mente jeg at skjemaet i seg selv er lite komplisert. Linker blir ofte fjernet av admin i forumet her, derfor valgte jeg å oppgi søkeord. Det er muligens individuelle forskjeller på søketreff på hver vår ende her.

Linken din er god og her finner den som ønsker, relevant info. Håper den får lov å bli stående av admin. Takk for bidraget:)
Avatar

Re: Journal

jan 25 2020 - 14:05
Takk selv, T56s!
Avatar

Re: Journal

jan 25 2020 - 18:00
Hmmm. Takk for informasjon. Litt leit å se at helse midt ikke er med her. Det er det som er mitt område.
Avatar

@Limbeck77

jan 25 2020 - 19:28
Hei.

Lovverket gjelder for hele landet. Det burde ligge ett skjema ute som gjelder alle helseforetak. Slik det er nå (helsenorge.no sin info feks) skaper det lett forvirring om pasientrettigheter og det er ikke bra.

Jeg har et par løsningsforslag:

-Du kan sende et brev til helseinstitusjonen som behandlet deg med krav om sperring av din pasientjournal. Jeg tenker at om du bruker skjema for en annen region som mal, er det helt ok. Du kan redigere infoen om helseforetak og annet som er nødvendig i så fall, slik at kravet blir fremsatt til rett instans.

-Du kan kontakte Helse midt RHF sitt sentralbord og forhøre deg.
Avatar

Re: Journal

jan 25 2020 - 20:55
Jeg tror faktisk du kan sende et brev til sykehuset det sykehuset som behandlet deg, selv om det ikke står oppført:
"Helse Sør-Øst har ikke et eget skjema, men du kan sende brev til sykehuset det gjelder"

Jeg går ut i fra at dette skal være en mulighet for alle sykehus, selv om det ikke står.

Enig at det ikke er helt fantastisk oversiktlig der, men de har kommet seg betraktelig-mangler til tross.
Til forsiden