Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jobb og psykiske problemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jobb og psykiske problemer

mai 28 2019 - 16:31
Hei!

De av dere som jobber - hvor mye vet kollegaer og arbeidsgiver om deres problemer? Hvor mye mener dere at arbeidsgiver bør vite?

Jeg har vurdert å åpne opp og være ærlig til min leder, men er usikker på hvilke konsekvenser det vil ha, og om det vil få konsekvenser jeg ikke ser i dag.
Hva tenker dere?
Avatar

Åpenhet

juni 4 2019 - 23:07
Jeg har til slutt funnet ut at det var nødvendig å være åpen ovenfor arbeidsgiver. Dette grunnet mye fravær (også fravær uten forvarsel..). Dette har gjort alt mye enklere.

Sjefen kan legge mer til rette for meg slik at jeg kan møte opp på jobb og fungere bra. I ekstra dårlige situasjoner har også den åpne kommunikasjonen mellom sjefen min og meg gjort det enklere for oss begge. Sjefen vet hva å forvente og vi kan jobbe sammen mot det å komme tilbake + oppsøke økonomisk støtte fra NAV for sykepenger når dette har vært nødvendig.
(Det skal sies at jeg har en utrolig forståelsesfull sjef!)

Det at heg har vært så åpn med sjefen har også gjort at det har vært lettere for meg å møte opp på jobb når jeg har hatt det vanskelig.

Jeg har også delt diagnosen med kollegaer. Åpenheten har gjort at de kan forstå hvorfor jeg til tider har mye fravær. Det har igjen gjort at de ikke diskuterer og konspirerer om grunnen til fraværet og lurer på hvorfor jeg ikke har mistet jobben min.

Åpenheten har kort sagt hjulpet både meg, sjefen og medarbeidere veldig.
Avatar

Re: Jobb og psykiske problemer

juni 5 2019 - 08:50
Ingen utenfor helsevesenet vet at jeg er syk. Ikke jobb, ikke familie og venner har jeg ikke
Til forsiden