Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg vil oppsøke hjelp..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 23 2011 - 17:03
Idag var det enda enting som gjør slik at jeg vil oppsøke hjelp.. Jeg har grått og hatt endel tenker nå... Jeg orker ikke mer, tenker jeg nå.. Men imorgen, da rister jeg på hodet og føler meg dum som tenkte på å oppsøke både barnevern og alt som finnes...

Gi meg mot til å oppsøke.. Trenger et spark i ræva..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 23 2011 - 17:41
Du skyver kanskje ting litt unna da og opplever at det går i bølger med å være skikkelig ille og med at du føler at du kan klare litt til. Litt til i denne sammenhengen er jo bare å utsette seg selv for mer av det samme som en ikke liker.

Ingen ekstern person kan få deg til å ta ansvar og gjøre de valg du må gjøre for deg selv. Det er dine valg og ditt liv. Tiden vil komme der du erkjenner at du faktisk er nødt til å ta styringen selv.

Å vente på noen kjenner sikkert mange seg igjen i. Ofte gjør en dette fordi en har misforstått en del på bakgrunn av innkommet erfaring. Den du venter på er deg selv. Når du er klar så gjør du det du må gjøre.

Om du skal leve livet ditt så må du gjøre, ikke tenke.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 23 2011 - 18:02
Sant det du skriver.. men er så redd før hva hjelpa kan bringe med seg, hva som kan gå i mot meg, konsekvenser før at jeg oppsøker hjelp, og om de vil henge over meg heletiden..
At jeg svikter famillien.. og hvor lenge det går før jeg får hjelp.. og får jeg i det heletatt hjelp`?

Alt er så skummelt..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 23 2011 - 20:08
Det er få ting som ikke blir skumle. Det verste er vel kanskje å få inn ting som en ikke helt vil tenke på. Prosessen i seg kan være hard og vanskelig. Alterntivet kjenner du jo til og det er nok ikke verdt så mye å holde status quo i denne situasjonen.

Den du må tenke mest på her er deg selv i første omgang. Når du er på plass vil du kunne være mer tilstede for de som betyr noe rundt deg og da kan du også ha dem mer tilgjengelig om du skulle trenge det.

Det er en grunn til at en ender opp med å ikke takle alt og det kan være vanskelig å finne ut av dette. Har liten tro på at det er noe en kan klare selv for om det var tilfellet ville en jo aldri havne i uføret fra begynnelsen av.


Klart det er mange spørsmål som dukker opp i en slik situasjon men det skal du ikke ta så tungt nå. Om du strekker ut hånda kan du få det du trenger for senere å stå sterkt i deg selv. Det krever ikke særlig mye fra andre for all jobben gjør du selv. Du kan anse hjelpen som en slags støtte som du bruker i tiden der du er litt shaky.

Innstillingen du har til prosessen vil bety mye også. Vil du at dette skal være den handlingen som fører til at du får kommet deg dit du vil være så blir det det. Det er alt du trenger å ha fokus på. Du kan også møte veldig mange på veien som du trodde du visste hvem var men som du blir kjent med på en annen måte. Ikke minst deg selv.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 23 2011 - 22:31
Ja... usj.. Vel, nå har jeg roa meg, så nå vil jeg på en måte ikke nærme meg hjelp, er så kjedelig...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 23 2011 - 23:14
Dørstokkmila er utrolig lang og virker ikke spesielt motiverende. En kjenner best på ting når en er midt i det. Det ubehagelige vil vi ikke tenke på med mindre det dominerer. Det vil fortsatt være der til du slipper det fri da.

Hjelp kan være så mangt også. Søk litt rundt deg selv. Gi det litt tid og du vil nok se hva du skal gjøre.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 24 2011 - 16:21
Ja.. vel, nå har jeg fått time hos barnevernet om noen dager!
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 24 2011 - 21:19
Se det ja. Da er du i gang. Det har du forsåvidt vært en stund også men dette blir jo mer håndfast selvsagt.

Prøv å ikke tenk så mye på det. Ta det heller som det kommer der og da. Det vil gjøre det mye enklere. Den indre dialogen kan få deg inn på spor du ikke trenger å være.

Regner med det skal gå bra dette her.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 24 2011 - 21:30
Til Johnny 81.
Har lest mange av dine innlegg og må si du virker som en meget reflektert og klok mann. Har av og til undret meg om du har noen form for psykologisk utdannelse. Er det lov å spørre om det er tilfelle?;)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 24 2011 - 23:06
Tja, muligens. Disse timene etter jeg fikk time, så har jeg vært paranoid.. Tror barnevernansatte spionerer nå osv osv...
Også tenker jeg at, fader, hva har jeg gjort.. Er sikkert bare en liten bagatell.. !! Og føler at foreldrene mine har blitt så mye hyggeligere disse timene :/ Må si jeg angrer litt..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 24 2011 - 23:37
Lett å bli paranoid i slike situasjoner. Det viktigste er vel å få roet seg litt ned og ikke tenke for mye. En drar det jo fort rett i et katastrofescenario som kan gjøre at en mister nattesøvnen. realiteten er mye mindre skummel enn dette skal du se.

En hører jo en god del dårlige historier. En hører sjelden om alle de sakene som går bra. Det er da normalt at en reagerer litt på det.

Tviler nok på atdu vil oppleve spioner fra barnevernet. De har vel for det første ikke hjemmel til det og ei heller resurser til å drive med slike ting.

I første omgang blir det nok en samtale for å kartlegge forhold. Det vil ikke skje noe drastisk med mindre det står om liv og helse. Terskelen er ikke så lav.
Tenker du kan ta det litt med ro så vil du se at det ikke er så skummelt egentlig. Det er bare litt hjelp i en vanskelig situasjon.Kreps1978:
Har ingen form for psykologisk utdannelse. Har lest litt om det på egenhånd for å lettere forstå egen prosess innenfor psykiatrien.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 00:35
Veldig lett det ja.. Nå ligger jeg kvalm og vil gråte.. Usj..
Jeg skal på jobb imårra, og kan derfor ikke bare ta meg fri.. uansett jeg føler jeg trenger det nå, prøvde å tvinge i meg en brødskive med det gikk dårlig..
Huff..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 04:15
Hei! Så kjempeflott at du har turt å søke hjelp hos barnevernet :) Er det i dag du skal møte dem? Ville bare ønske deg lykke til, du er modig og kan være stolt av deg selv!!
Jeg skjønner godt at brødskiven ikke sklir ned! Prøv om du klarer å stoppe katastrofetankene og heller løse ett og ett problem etterhvert som de evt dukker opp. Ikke så lett alltid, men..

Ta vare på deg selv og good luck :)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 15:34
Ja, skjønner ikke helt hva jeg driver med nå.. Idag ble jeg oppringt av en helsesøster, og det hun sa til meg på mandag, var omvendt av det hun sa nå. Nå ville barnevernet ta kontakt rett til foreldrene mine, noe jeg og de kom til enighet at IKKE skulle skje... Jeg skulle på møte med de først!..

Skjønner hvorfor jeg ikke tok steget før, og skjønner ikke hva jeg har gitt meg ut på nå..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 16:55
Hmm.. går det an til å ringe barnevernet igjen og lage en ny avtale, forklare at det gjør deg usikker om det gjøres på den måten??
Skjønner godt at du har litt kalde føtter, men du må ikke gi opp. Kanskje du må tenke at det er som å rense et sår, det svir noe så ... mens det står på, men det må til for at såret skal gro fint sammen. Jeg har ikke noen erfaring fra barnevernet selv, men jeg angrer veldig på at jeg aldri fortalte noen hvordan jeg hadde det hjemme. Problemene fester seg ofte mer og mer jo lengre en blir i en vanskelig situasjon. Ikke noe bra det. Prøv å holde fast ved beslutningen din, så håper jeg at barnevernet jobber litt raskt så du slipper å grue deg så vanvittig. I mellomtiden så kanskje, kanskje kan det få tankene litt bort om du har mulighet til å gjøre noen aktiviteter du pleier å like?
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 17:46
Det er jo litt uansvarlig av barnevernet å snu om på en slik avtale da. Det synes jeg var litt dumt av dem egentlig. Det svekker absolutt tilliten som trengs.

Uansett er det viktig å få ting frem da om det går den ene eller den andre veien. Disse hjulene måtte settes i gang på et tidspunkt uansett. Det vil nok vise seg hva som må til fremover. En må ikke se mørkt på det i forkant. Det har ingen hensikt. La det som kommer komme og se da hvordan veien går videre.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 18:02
Nå vet jeg ikke hvor gammel du er men hvis det er viktig for deg å snakke med barnevenet først vil jeg anbefale deg på det sterkeste å ta kontakt med dem og fortelle dem det.Det kan være ulike årsaker til at de har vurdert at de skal snakke med dine foreldre først, men den vurderingen de har tatt kan sikkert omgjøres hvis du forteller dem hvorfor det er så viktig at de snakker med deg før de snakker med dine foreldre !
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 19:03
Skal si ifra til h*n jeg skal prate med i morgen.. Jeg vil først forklare situasjonen, på ordentlig og ikke over en telefon..
Jeg har også lyst å si ifra at foreldrene mine er ikke SLIK de var før, altså, noen punkter har blitt bedre, før jeg vil ikke være ansvarlig for at hun skal flyttes siden hun trives, så vidt jeg vet. Men at foreldrene mine muligens får råd, og veiledning. Eller at jeg, som ikke trives, både pga senskader av slik det har vært, og av krangelen som er rettet mot meg hjemme, siden jeg sliter med ting..
De sa jeg er gammel nok til å bo alene, men det er ikke søsteren min, og det jeg skulle var ikke å flytte henne vekk ifra famillien - det jeg skulle var å få hjelp, og det var det jeg ville forklare.. Ikke flytte HENNE. Er redd jeg også ligger litt i svampen og forsvarer foreldrene mine nå, uvisst..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 19:19
Uansett utfall av samtalen med barnevernet så skal ikke du føle noe form for ansvar eller skyld. Hvis man skal fordele skyld så et det foreldrene som skal ha det og ikke barna. Det er viktig at du er klar over dette.Mitt råd til deg, bare fortell dem den hele og fulle sannheten slik at barnevernet får en god forståelse av det som oppleves som problematisk. Da vil de lettere være istand til å ta best mulige vurderinger. Kan også si at å plassere barn ut av et hjem er en meget alvorlig inngrep. Det må være fare for liv og helse med barna for at dette skal kunne skje.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 19:22
og det som har skjedd her hjemme har vært fare for liv og helse.. Jeg er 17, tenkte jeg skulle svare, siden jeg ikke gjorde det istad.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 21:29
Gjentar det jeg skrev istad, ønsker du at dere skal få riktig hjelp er det viktig å være ærlige om det som har skjedd..Ettersom du er 17 år har du en del rettigheter. Råder deg til å undersøke dette nærmere...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 21:46
Skal så klart være ærlig, men da det har skjedd før noen år siden, og ikke er SÅ ille nå.. Usj, er sikker på at jeg har fått på meg en eller annen hette slik at jeg nå forsvarer handlingene dems... Men jeg skal nå uansett møte de, om jeg vil eller ikke..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 22:00
Nå vet jeg ikke hva som skjedde for noen år siden og det trenger heller ikke du å fortelle om heller. Men det virker som det var veldig alvorlig og da må man forhindre at det skjer igjen, eller?. Det virker også som hendelsen plager deg en del å da kan det være greit for deg å lette på trykket og fortelle det til noen...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 22:14
Joda, bare det hadde vært like lett som å knipse.. :/
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 22:39
En god start kan være å oppsøke hjelp...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 25 2011 - 22:58
Det jeg prøver på, men ikke lett. Alle rundt meg som vet om det, trur det er så lett, men jeg vet at de fleste har sliti slik JEG gjør, med å bare møte opp..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 26 2011 - 18:35
Da har jeg vært på møte idag, er igrunn mange kilo lettere.. men gruer meg til de setter i gang undersøkelsen.

:)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 26 2011 - 20:17
Ikke noe å grue seg til!de er jo der for å hjelpe:)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 28 2011 - 16:59
Joda. Nå har det sunket litt og jeg har det mye bedre enn før, vel det går jo enda litt opp og ned.. Er jeg hjemme så går det dårlig, jeg sitter med tanker og dårlig samvittighet, klarer ikke trynet på foreldrene mine.. Og skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort noe med dette før :( Tenk hva jeg kunne gjort før søsteren min.. hun hadde ikke trengt å være ødelagt hun...

Men den dagen det ligger brev fra barnevernet i postkassen gruer jeg meg til...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 28 2011 - 23:46
Alt til sin tid er det noe som heter. Tenk mer på hva du gjør enn hva du kunne ha gjort. Vi er alle altfor flinke til å tenke burde burde. Det gir oss ikke noe særlig egentlig og stjeler heller energi fra oss.

Du må nok legge litt av den indre dialogen bort også. Ikke snakk så mye med deg selv. Med mindre det er positivt da. Prøv å bli litt mer klar over dette.

Små skritt vet du. Alle distanser blir tilbakelagt ett steg av gangen.
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 29 2011 - 21:48
Er helt enig med Johnny.Det er det du gjør nå som er viktig ikke det du burde gjort.Det er alltid lett å være etterpåklok. Nå er det bare å satse på at dere får den hjelpen dere trenger...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 30 2011 - 22:00
Sant det.. Og det er vel snart så jeg ikke orker mer også..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 30 2011 - 22:52
Har du hørt på en låt som heter "If Today Was Your Last Day" En sang som gir mye mening. Anbefaler deg å lytte til den (bare å gå på youtube). Det hjelper ikke å grave seg ned å tenke negativt. Fokuser på det som er positivt. Alt er vel ikke helsvart ....
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 30 2011 - 22:59
Akkurat nå så føles det ganske svart ut, vil du selv prøve å bytte ut med meg? Så kanskje du hadde sett og følt hva som har skjedd i løpet av de årene jeg har levd? Du har nok opplevd mye du også, Men muligens ikke likt som meg.. Men er sikker på at hadde du opplevd litt av dette, så hadde du også følt det var helt umulig, da du ikke har fått den hjelpen du trenger fra før..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 30 2011 - 23:13
Det er ikke meningen å virke lite forståelsesfull og jeg tviler ikke på at du har hatt det vanskelig men det hjelper ikke å tenke svart på din situasjon til enhver tid.Kunsten er å prøve å fokusere på det som er positivt i livet ditt for å gjøre din hverdag enklere. Selv verdens beste psykolog vil ikke klare å hjelpe deg hvis ikke du er innstilt på å gjøre noe av jobben på egenhånd...
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 30 2011 - 23:58
Hei! Hvordan går det med deg?? Er det lenge til bv sender brev/besøker foreldrene dine? Sikkert fælt og gå rundt å vente på noe som føles så usikkert.. Jeg skjønner godt tankene dine rundt det å skulle ha sagt ifra før. Da jeg var 12-13 fikk jeg sterke mistanker om at to yngre barn ble utsatt for ting som ikke var bra, det tok meg et halvt år før jeg turte å si ifra til noen. Har slitt mye med skyldfølelse etterpå, det var ikke så lang tid, men jeg kunne likevel spart dem for mye. Nå når jeg er blitt eldre og ser barn som er 12-13, eller tenåringer generelt, tenker jeg at det er veldig ungt og at jeg har tatt på meg et altfor stor ansvar. Håper at skyldfølelsen din også kan lette etterhvert, for du har ingen grunn til å påta deg skyld (det er ikke du som har gjort noe galt). Jeg syns derimot det er beundringsverdig at du har klart å gjøre alt som du har gjort nå. Det er ikke rart du er lei deg av alt du har opplevd, foreldre som skader barna sine er noe av det største sviket som kan skje. Skulle ønske jeg kunne si at det blir bra om en uke eller så, men det kan jeg ikke. Det som har tatt lang tid å bryte ned, tar lang tid å bygge opp igjen, men at det finnes en god fremtid og masse gode opplevelser som venter deg, DET er jeg sikker på :)
Ta godt vare på deg selv,enn så lenge <3
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 31 2011 - 02:28
Er vel bare jeg som er litt vel sårbar også.
Men jeg klarer bare ikke se så "lyst" på ting nå...

Hvordan det går med meg, hittil inatt har det jo vært helt for jævlig. Latt sinnet gå utover andre osv.. Og deppa..
Men jeg vil bare ha forandringer, det er alt jeg ber om. Vil ikke dette mer, orker ikke....
Vil at det skal bli bygd opp NÅ. ikke så lenge til :( Blir gal...

Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 31 2011 - 10:51
Hei!
Jeg kan på mange måter forstå du ikke har det lett, ut ifra det du skriver! Har lest igjennom her nå!
Jeg er ganske ny her på sidetmedord, så sånn er det!
Jeg håper det ordner seg for deg og din søster!
Ønsker deg lykke til, og stå på!

Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 31 2011 - 11:31
Ja, er ikke så lett.. Men går jo i bølger. Så noen dager er jo bedre enn andre. Hadde bare alle vært helt strålende.

Takk for det! :)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 31 2011 - 11:44
Jeg kjenner til den at noen dager er bedre enn andre!
Jeg har mitt å stri med!

Håper du får en fin dag da ihvertfall ;-)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

okt 31 2011 - 14:53
Skjønner den.. Ikke artig :/

Må bare gjøre det beste ut av dagen. Håper du også har en fin dag! :)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 2 2011 - 14:03
Hvordan går det?
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 2 2011 - 20:13
Det går. Er jeg hjemme blir jeg fort litt deppa.. Og idag dukket angsten litt opp da jeg ser et brev fra kommuna, og første jeg tenker på er at det er fra barnevernet... Huff.

Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 3 2011 - 10:46
Jeg hadde hatt angst hverdag jeg, om det var meg!
Jeg tror jeg på mange måter hadde gått med en "redsel" inni meg!
Jeg synes du er tøff :-)
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 3 2011 - 13:38
Tja.. jeg har jo den angsten med meg heletiden.. men er verre da jeg er hjemme, og ser brev fra kommunen eller kommer hjem til kaos og bråk/veldig stille, for da er det no galt..

Hmm..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 4 2011 - 18:48
Ops, idag ropte jeg at jeg ikke ville at alkoholen skulle begrense meg og min fritid.. og det bygget seg opp til bare mer krangel.. kanskje dumt men..
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 4 2011 - 22:53
Beklager. fikk visst pusset ut mye av det. Jeg lever også under slike forhold som deg.. og idag ropte jeg altså det jeg nevnte.. Ikke artig..

Håper det går bra med deg!
Avatar

Re: Jeg vil oppsøke hjelp..

nov 5 2011 - 15:31
Idag kom brevet fra barnevernet.. og jeg må juge, og stå på.. hater dette..


Lillerude: godt å høre vi på en måte er flere som deler dette..
Ikke godt du ropte det.. men .. jeg skjønner det.
Til forsiden