Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er kanskje bipolar?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er kanskje bipolar?

feb 18 2022 - 19:55
Hei
Jeg er en jente på 15 som tror jeg kanskje kan ha bipolar lidelse (eller noe lignende). Vet ikke helt hvordan jeg skal formulere dette ordentlig men, jeg får prøve. Nå har jeg jo prøvd å følge litt med, å så har jeg sett noen symptomer som kan hinte til maniske og depressive episoder.

1. Maniske episoder
Ok, så det er vanligvis sånn ~1 uke der jeg føler meg nesten som rusa. Helt seriøst. Jeg blir super hyper og har så mye energi det føles ut som om jeg skal eksplodere, og jeg går rundt å har bare lyst til å skrike av full hals og begynne å slå å knuse ting og sånt. Det er ikke alltid sinne som får meg til å ville det da, jeg har bare en intensiv trang om å gjøre noe som kan vere farlig. Når disse 'episodene' skjer er jeg også så selvopptatt at det går ut over alle grenser. Alt jeg gjør, er jeg bare så stolt av og selvtilliten min er gjennom taket. Likevel, så kan jeg også VELDIG fort bli sur og er lett irritabel. Den minste lille ting får meg liksom bare til å koke over. Dette har også mange av vennene mine fått med seg.

2. Depresjoner
Å så kommer depresjonepisodene da, de er egt ganske 'standard' for depresjon. Lav selvtillit, håpløshet, dårlig selvbilde, ingen motivasjoner, forandring i appetitt, mørke tanker.... Disse varer også litt lenger, kanskje rundt 3-4 uker?

Og så er det mellomrom mellom episodene der jeg føler meg ganske så 'normal', om ikke litt irritabel/deppa. Begge 'episodene'går ut over søvnen min. Jeg får for lite i manisk og sover for mye i depressiv

Jeg har prøvd å snakke om dette med foreldre og helsesøster, men de vil liksom ikke at meg seriøst? Alt blir bare skylt på hormoner, men jeg tror ikke at det skal vere så ekstremt. I 'maniske episoder' kan det jo gjøre fysisk vondt fordi jeg bare har så mye energi og anspenthet jeg ikke får ut av meg.

Så er det noen her som har/kan mye om bipolar eller liknende, bare så jeg i det minste kan få litt tilbakemelding av en som (forhåpentlig vis) tar meg litt seriøst på dette?
Det ville i hvert fall vert veldig fint:)
Til forsiden