Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er for gammel...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er for gammel...

juni 4 2013 - 21:52
Tror jeg tidlligere har postet noe med lignende tittel. Jeg blir bare så forferdelig oppgitt hver gang jeg finner noe om god behandling for selvskading, for så å oppdaget at tilbudet gjelder ten-åringer... Dette er trist. Vi er mange voksne mennesker som sliter med selvskading, og gjerne fordi det ikke var et problem man bekymret seg for inntil for kanskje ti år siden. Tragisk, etter som så mange i så mange år har strevd uten å finne likesinnede eller noen som viser at det finnes ord for det å slite med selvskading. Så vi blir på en måte litt "for gamle." Positivt er dog at vi kan fortelle dagens slitere at hjelpen faktisk er der, at det finnes måter å få det bedre på. Det betyr ikke nødvendigvis noe quick fix, men ingen er heller ute etter å gi det. Erfaringer og et ønske om å bry seg er det beste man kan gi til en medpasient. Det vil jeg si, og alltid stå for. Søk hjelp om du ikke har det bra, kabinpersonalet eller bagasjepersjonalet er der for DEG.

Jeg fyller 32 i dag... Jeg har det vondt. Min selvskading er helt ute av kontroll. I går trakk jeg ut en tann... Psykologen min vet, men synes ikke jeg er "suicidal nok" til å legges inn. Personlig har jeg aldri hatt noe mening om hvor vidt suicidalitet har noe med innleggelser å gjøre - på det personlige plan. Det jeg har problemer med er at det er alt for mange som sliter, og alt for få egnede plasser til oss.
Avatar

forstår din frustrasjon

juni 5 2013 - 01:03
og jeg har lest ditt forige innlegg om det. jeg husker det.

jeg vet om ett behandlingsopplegg i Molde (nå vet ikke jeg hvor du bor, om det er mulig), og trur desverre det kun er i Molde (så vidt jeg har hørt da), som er under DPS. det heter R.O.B.U.S.T. og det står for, rolig og beredt uten at selvskading trengs. så det er jo for folk med suicidalitet, selvskading og spiseforstyrrelser. og går under opplegget DBT, dialektisk atferdsterapi. Der gikk jeg selv. men for meg funket det ikke. men vet det har funket for mange. og ei som var der var over 40 år. og ei anna nesten 40. og flere rundt 30 åra. også noen rundt 20 åra. så det var for voksne og gamle ungdommer, om jeg kan kalle det det. haha.

men jeg vet ikke om det finnes noen slike tilbud andre steder. men synes helt ærlig at det er rart om det ikke finnes. for det er jo et like stort problem for voksne, som for de litt yngre.

du sier at legen ikke ville legge deg inn. der må du være beinhard og komme med gode argumenter om du skal komme noen vei. har selv blitt det en kan kalle for definisjonen svingdørspasient på psykiatrisk akuttmottak. kommer inn, enten pga at jeg er for suicidal og prøvd å tatt livet mitt, eller bare pga selvskadinga, både på tvang, og noen ganger frivillig. jeg har vært der en dag eller to, eller kanskje 5 om jeg har vært heldig. også blitt sendt hjem igjen. fordi jeg ikke har gått av å være innlagt. og kommet tilbake til behandleren min med beskjeden om at jeg må unngå innleggelser, at det bare ødelegger mer for meg. om jeg hadde vært tøff nok, skulle jeg svart henne tilbake slik til henne "du (behandleren min) ødelegger meg mer, enn en innleggelse gjør!!". og det er fakta. for hun fikk meg til å føle meg enda værre når jeg gikk derfra, enn når jeg kom. og hun nektet å la meg bli innlagt på langtidsavdeling, fordi "sånne som meg" beklager at jeg setter meg selv om andre i bås nå, men lettest slik. ikke at gått av det. at det bare vil gjøre vondt værre. men da spør jeg. "er det da bedre å ta overdose på overdose på overdose, og være svingdørspasient? eller å skade seg stygt flere ganger i måneden å dra på legevakta for å sy sår som har gått ned til beinet?". jeg vil si at en lengre innleggelse muligens ville vært bedre. men hva vet vell jeg? jeg er jo bare en pasient. det er helsepersonalet som vet best. trur de ihvertfall.

håper du får den hjelpen du trenger snart. for det fortjener du så absolutt. masse, masse lykke til i kampen for hjelp!
Avatar

Jeg er for gammel..

juli 31 2013 - 20:11
Hei. Nei du er ikke for gammel. Jeg er snart 45 og driver med selvskading
for å takle motgang. Har heldigvis blitt akseptert på Dps, så får vi se hvordan
det går. Du må prøve å kreve din rett til hjelp. Du vet..noen ganger tenker jeg
at det er vi som sliter psykisk som "er sterkest". Vi må slåss mot indre demoner
og systemet.
Kom igjen..du SKAL tilbys hjelp.
Stor klem fra meg.
Avatar

gammel

aug 1 2013 - 21:58
har ikke bedrevet selvskading før jeg ble 47 jeg.........
Har noen hvite striper på armene nå og trodde egentlig det var en engangsgreie, men har bare sååååå lyst akkurat nå.
Alt føles helt håpløst. Har mange kroppslige smerter og skulle tro at jeg hadde nok, men den indre smerten blir bare verre og verre.
Uff,på kanten nå ja...
Avatar

klarakokk

aug 1 2013 - 23:32
jeg håper du klarer å holde deg unna å skade deg selv. nå er jeg bare 21 år, og vet ikke alt om livet. men jeg vet hvor forferdelig det kan være til tider. har selv vært selvskader i 8 år nå ganske nøyaktig, og er ikke noe jeg er stolt av. jeg håper du får hjelp med det, og ikke kommer inn i den onde sirkelen med selvskading. for det er virkelig ikke verdt det, og finnes andre måter å takle smerten på. det er det som funker best der og da (det er bevist), men på lang sikt, så er det det som funker værst. det er det jeg alltid har fått beskjed om. og jeg vet det. men når det har gått for langt, så er det ikke lengre slik en ser på det. så jeg vil anbefale deg å snakke med din fastlege snarest om det, om du ikke har noen form for annen hjelp med dine psykiske problemer.
Til forsiden