Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er et menneske!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er et menneske!

okt 19 2010 - 14:46
Det er noe som ligger meg på hjertet...jeg ser at mange beskriver seg selv som en diagnose, som noe andre skal ordne opp med. Jeg protesterer så heftig jeg kan mot det.

Jeg er en mann på 48 år som har diagnosen Biplar 2. Det fant de ut i fjor, etter at jeg har hatt store problemer og vært i poliklinisk behandling mange ganger i rundt 30 år. Jeg er såpass langperiodisk at jeg ikke pleier å ha både hypomane og depressive episoder iløpet av den tida som settes av til observasjon. Men nok om det..poenget er jo at jeg ikke er bipolar 2! Jeg har en diagnose som heter bipolar 2, men den er ikke meg!

Diagnosen er ingen identitet. Du er ikke det du lider av. For å vite hvem jeg er, må du kjenne meg.

Et viktig skritt mot bedring er å forstå sin egen menneskelighet. Den diagnosen du har er bare et hjelpemiddel for å kunne sette navn på ting. Du har en eksistens som er helt uavhengig av den. Den uavhengige eksistensen er minst like viktig å forstå for å oppnå varig bedring som hva diagnosen heter.

Når man sier "jeg er bipolar" eller "jeg er schizofren" reduserer man seg selv. Derfor sier jeg "jeg er et menneske som har diagnosen bipolar 2".
Avatar

Re: Jeg er et menneske!

okt 20 2010 - 19:35
Hei.

Du traff meg rett i hjertet. Jeg er veldig flink til og "gjemme" meg bak diagnosen min....jeg er slik på grunn av ditt og datt....nå er jeg sliten og trenger alenetid, osv osv.

Føler at mange er skeptiske og dømmer meg pga diagnosen min. Men som du sier....vi er jo den vi alltid har vært, både med og uten diagnosen.

Bipolar 2, hvordan fikk du den diagnosen, tok d mange år? Føler selv at jeg bekker litt mot bipolar, men behandleren min sier at de som er biploare havner i depresjon uten ytre påvirkninger. Hva mener du om det?

Mvh
Nemoline
Avatar

Re: Jeg er et menneske!

jan 17 2011 - 01:04
Det der har jeg også tenkt mye på! Jeg prøver å ikke si, jeg
er deprimert..men, jeg har en depresjon! Dessverre har det blitt
litt sånn med psykiske lidelser, at man beskriver det mer, jeg er...
mens med fysiske lidelser beskriver man som regel "jeg har kreft", "jeg har kols"..man er ikke kreft/kols så hvorfor skal man være deprimert..
Til forsiden