Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innsovningsproblemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innsovningsproblemer

mars 28 2021 - 18:38
Hei!

Jeg sliter mer med innsovning en jeg pleide. Har siden jeg kan huske alltid hatt en tilstand når jeg legger meg, der jeg flyter mellom søvn og våken tilstand. I denne tilstanden er tankene mine helt absurde og rare, og uten sammenheng. Det er ikke på noen måte farlige eller ekle tanker. problemet er at de aldri gir mening. Er som jeg drømmer, men er bevisst og kan åpne øynene og være meg selv igjen med engang. Har googlet litt og er tydeligvis noe som heter "racing mind". Har noen kjennskap til dette? er det farlig?

Takk for svar!
Avatar

Det kan hende det er søvnparalyse

mars 28 2021 - 18:49
Eller mental dissosiasjon .

Søvnparalyse forbindes mest ved at man er inni et mareritt og så er man også delvis våken. Kan kjennes ut som " noen" sitter på brystet ditt.

Dissosiasjon kan føles ut som man ikke er inni sin egen kropp lenger / som å være inni er mareritt..varer kanskje noen minutter.

Veldig skremmende , men ufarlig. Det er hjernen som er " overarbeidet" og kobler seg ut.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 19:24
Pleier du å se skikkelser når du lukker øynene at du ser ting som går rundt og beveger på seg kan være mye forskjellig.Det kan være stress og at hjernen koblet av slik som Roga prater om.Dissosiasjon henger ofte sammen med splittelse og det er ikke vanlig noe som man opplever en gang i blant.Jeg slitter med splittelse så dissosiasjon kjenner jeg godt til.Dissosiasjon opplever jeg som veldig skremmende for det er komplekst og det er mye som kommer inn under der.Har du hatt opplevelser i livet som har vært traumatiske for ofte hører man stemmer også.Ellers kan det være som Rogajente sier over søvnparalyse.Jeg tror det beste er at du drar til fastlegen og tar opp med legen slik at du får bedre svar.Her kan det være flere ting så blir jo forvirrende.Hvis det har vært traumatiske ting i livet ditt kommer mer dissosiasjon inn i bilde.
Avatar

Melatonin

april 9 2021 - 20:03
Kanskje du kunne spørre fastlegen om melatonin. Det kan være at du mangler litt av dette naturlige stoffet.
Avatar

Re: Innsovningsproblemer

april 9 2021 - 21:26
Har du prøvd hypnose eller en "sjamanreise" noen gang? Høres ut som du opplever slikt naturlig, du er i så fall ikke alene. Det er en endret bevissthetstilstand som har med at hjernefrekvensen endrer seg. (Veeeeeldig forenklet forklart) Men det høres rart ut at det skal lage vanskeligheter for innsovningen.
Avatar

Hei eneogalene123!

april 9 2021 - 21:57
Hvor blei du av!
Det er vel ganske vanlig å ha en fase før en sovner der en glir mellom søvn og bevissthet. Helt vanlig at tankene er rare og uten sammenhenhg da du er i ferd med å gå inn i drømme tilstanden. Lurer også på at i denne fasen så rykker kroppen til for å sjekke on alt er trygt. Her kan en faktisk våkne igjen å føle seg rystet (skyldes kanskje at kroppen ikke tenker at det er trygt å sove). Om kroppen føler seg trygg så går en inn i dyp søvn.

Jeg har innsovningsproblemer fordi jeg tenker og føler for mye!
Til forsiden