Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innlagt på tvang ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innlagt på tvang ?

aug 11 2017 - 14:05
Hei dere vakre mennesker der ute (-: psykologen ønsker å legge meg inn , noe jeg absolutt ikke ønsker ! Hun sa at dersom jeg ikke gikk med på en frivillig innleggelse , vil jeg bli lagt inn på tvang ? Noen som har opplevd dette , og hva skjer dersom man blir lagt inn på tvang ?
Avatar

Re: Innlagt på tvang ?

aug 11 2017 - 22:20
Jeg har aldri vært innlagt på tvang, men jeg har vært på halvtvang( åpen avdeling, men uten lov til å gå ut alene, og delvis også uten lov til å skrive meg ut), om det kan sammenliknes. Ikke anbefalt. Du får veldig liten frihet, om noen i det hele tatt, og det hele blir bare utrivelig(mer enn frivillig.).
Prøv heller å tenke at det ikke er så mange dagene før du kommer ut igjen.
Avatar

Fylkesmannen/Pasientombudet?

aug 14 2017 - 22:57
Hei,

Det er veldig strenge kriterier for å bli innlagt på tvang, så antar at psykologen din mener at det er høyst nødvendig. Men jeg ville kontaktet Pasientombudet i fylket ditt, Norsk pasientforening og Fylkesmannen for å få oversikt over rettigheter og eventuelt klage hvis du ønsker det.

Frivillig innleggelse må jo være bedre, men samtidig er det jo delvis på tvang uansett. Har ikke vært innlagt så jeg vet ikke, men i valget mellom de to - frivillig naturligvis. Det kan jo kanskej være bra for deg?

Uansett,

Mvh
Junior
Avatar

Hei

aug 19 2017 - 18:34
Jeg var innlagt på tvang. Skjønte ikke at jeg var så syk. Hadde vrangforestillinger. I begynnelsen var jeg på skjermet avd. Etterhvert fikk jeg lov å gå ut alene. Jeg klaget innleggelsen til kontrollkomiteen uten å få medhold. Hadde advokat via sykehuset. Jeg trengte jo hjelp
Så innleggelsen var egentlig beste som kunne ha hendt meg. Der fikk jeg hjelp jeg virkelig behøvde. Så jeg har ingenting negativt å si.
Avatar

Re: Innlagt på tvang ?

aug 19 2017 - 19:27
Marma123: Hvordan vrangforestillinger hadde du?
Avatar

Re: Innlagt på tvang ?

aug 19 2017 - 20:23
Jeg trodde masse rart. At eks dopet meg ned, hadde forfalsket sine vitnemål, han prøvde å lure meg ved leilighetssalg , han puttet gift i kaffen min osv. Listen er lang. Verste var at fastlegen trodde på meg. Jeg tok doptester hos ham. Gikk over 4 mnd med masse rare tanker. Skjønte ikke at jeg var syk. Venninnen min ringte til min fastlege og fikk meg innlagt. Burde ha blitt det før. Så det beste for meg var å få medisiner. Ser nå alt tullet jeg tenkte på. Har du også vrangforestillinger? I så fall er det lurt å få hjelp.
Avatar

Re: Innlagt på tvang ?

aug 20 2017 - 01:42
Nei, har ikke det, men synes det er interessant å høre om folk som har/har hatt de, og hvordan de behandlet de.
Veit du noe om hvorfor du utviklet slike vrangforestillinger angående eksen din? I og med at kjæresten vanligvis er den man stoler mest på...
Avatar

Hei

aug 20 2017 - 14:26
Vi hadde dårlig forhold. Vi pratet aldri sammen om viktige ting. Han var litt ekkel mot meg. Viste med kroppsspråk at han ikke var interessert i å høre hva jeg hadde å si. Han hadde nok mye på jobb og lot alt gå utover meg. Jeg leste boken om manipulasjon og ble syk av det. Jeg tenkte at eks var reneste psykopat. I boken står det at manipulerende mennesker kan være psykopater . Dette med manipulasjon ble jo bekreftet på legevakt. Jeg gikk til veiledning i flere mnd hvordan jeg skal håndtere manipulasjon. Var samtidig veldig syk selv. Eks var ikke lett å leve med. Han rotet litt og jeg trodde han gjorde alt med vilje. Det gjorde han nok ikke. Jeg var helt umulig i vinter. Skulle ta eks på alle mulige måter.
Avatar

hei

okt 1 2019 - 21:10

har vært innlagt på tvang to ganger, ble bare innlagt uten forklaring og at det føles som et fengsel og ikke minst at legen bare overdriver grunn.
Avatar

nytt brukernavn (catnat1289)

okt 1 2019 - 23:01
har vært innlagt på tvang to ganger, ble bare innlagt uten forklaring og at det føles som et fengsel og ikke minst at legen bare overdriver grunn.
Avatar

Hei lilleengelen

okt 3 2019 - 00:50
Jeg anbefaler deg å tenke på det mens du ennå er i stand.vært selv tvangsinnlagt og det er så belastende å bli så dårlig og så ute av seg at andre må ta avgjørelser og havne med tvang.jeg kjenner ikke så godt til situasjonen din enn at psykologen er bekymret og vil legge deg inn men syns samtidig det kan oppleves truende og utrygt å si at enten frivillig el tvang er utrygt også.opplevd begge deler.det gikk da ofte med meg at jeg ble tilslutt akuttsyk.så vanskelig å si hva du bør gjøre siden jeg ikke kjenner deg men lurt å tenke over det om det også kan bli bra med innleggelse el om du absolutt ikke vil.jeg ønsker deg lykke til uansett.klemmer
Til forsiden