Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ingen andre tar det opp så da gjør jeg det: DOP OG RUS

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ingen andre tar det opp så da gjør jeg det: DOP OG RUS

juli 25 2018 - 19:37
Jeg har ikke sett noen steder der det blir diskutert rus og sånt men ja, hva er deres tanker rundtdet??
Det er ingen hemmelighet at det eksisterer og de aller flest har en relasjon til det.

Jeg har selv fått tilbudt flere narkotiske stoffer og har bare høflig takket nei. Mange av vennene mine drikker og er på fest, men jeg tror ikke det er noe for meg helt ennå. Men hva tenker brukere i sidermedord.no??

Hva syntes dere er innafor og ikke og i hvilken alder?
Har dere hvert borti noe slikt?
Hadde du følt press om noen hadde tilbudt deg?
Vert på fest?

Hugs da folkens st dere er anonyme så.. berre å snakke
Avatar

Re: Ingen andre tar det opp så da gjør jeg det: DOP OG RUS

juli 25 2018 - 19:45
Har i mange år hatt problemer med alkohol jeg, selv medisinering var det jeg brukte alkohol til. Helt til jeg gikk skikkelig på trynet pga av alkohol. Mistet jobben, inntekten, nesten familien min. Var rett å slett på vei til å miste alt jeg hadde klart å stable på beina. Alt pga av jeg rømte fra mine egne følelser og ga etter for mine impulser. Jeg visste jo at alkohol ikke er bra for meg, men det er uten tvil det letteste, mest tilgjengelige rusmiddelet vi har her i Norge.

Nå etter 20 år med ett varierende alkohol konsum har jeg ikke rørt en dråpe alkohol på 4 måneder. Har heller ingen intensjon om å røre en dråpe til i mitt liv.

Så ja, jeg har vært borti det. Mange andre rusmidler også, men alkohol er mest tilgjengelig.
Avatar

Re: Ingen andre tar det opp så da gjør jeg det: DOP OG RUS

juli 31 2018 - 15:03
Jeg har aldri hatt et problematisk forhold til rus. Jeg drikker alkohol, men ikke i skadelige mengder. Jeg har vært "overstadig beruset" ved flere anledninger, men det tilhører sjeldenhetene, og jeg har alltid hatt noen negative erfaringer i den forbindelse.

Jeg har nok et litt ambivalent forhold til alkohol. Det er et stadium hvor jeg føler meg veldig godt, er sosial og glad og elsker livet, men det er litt vanskelig å holde seg akkurat der man vil. Jeg føler ikke at jeg er like kul når jeg har drukket for mye... Det er jo en følelse jeg gjerne skulle hatt "hele tiden", men vet jo nok om alkoholmisbruk, alkoholisme, rus og hvordan hjernen endres gjennom rusmidler til å vite at det ikke er mulig å medisinere seg selv til lykke.

Den som prøver å selvmedisinere seg gjør seg selv en bjørnetjeneste. Det er ikke fysisk mulig, og den gleden du først føler forsvinner gradvis. Hjernen din endrer komposisjon slik at du ikke kan få samme glede av rus uten å øke dosen; samtidig som du mister andre gleder. Du ender opp med å påføre deg selv og livet ditt for øvrig skader. Dessverre og heldigvis så er det slik at rusmidler ikke er en god løsning.
Avatar

Re: Ingen andre tar det opp så da gjør jeg det: DOP OG RUS

juli 31 2018 - 20:04
Rus er intresangt som alt annet de første årene en bruker det. Da drikker man for følelsen av å være full XD. Så bli man litt voksnere og tar det mest for å "løsne litt opp" på fester etc. Og her er vell der de fleste som aldri blir voksne stopper opp.... Hvis du blir ordentlig voksen, innser du at du ikke trenger alkohol for å ha det morro. Det kan faktisk bli mer et problem i mange situasjoner siden folk har høyere forventing til hvordan du skal oppføre deg.

Jeg trur da at de fleste burde gå igjennom denne prosessen. Å fornekte seg selv alkohol igjennom livet ser jeg mer på som en bombe som venter på å gå av. På mange måter har alkohol hjulpet meg å være mer trygg på meg selv, også i edru tilstand i etterkant.

Annet rus som røyk og snus har jeg aldri sett vitsen med, men jeg trur jeg forstår litt dem som holder på. Er liksom lettere å ha noe å gjøre i 20 min, enn å sitte helt i ro uten å gjøre noe som helst like lenge.

Narkotiske stoffer bør en i aller høyeste grad holde seg unna hvis en ikke har stålkontroll på seg selv, og tar stoffet av andre grunner enn å unslippe hverdagen sin. Dette gjelder forsåvidt også alkohol (og er nok også grunnen til mye alkoholisme), men narkostiske stoffer er ofte også forbundet med kriminelle miljø, noe som jeg ikke gir støtte til selv om cannabis er mindre skadelig for meg enn alkohol.
Avatar

Re: Ingen andre tar det opp så da gjør jeg det: DOP OG RUS

aug 1 2018 - 15:59
Jeg har vært rusmissbruker. Jeg begynte i tidlig alder, jeg er vokst opp i rusmiljøet så for meg var det en helt naturlig ting å gjøre, selvom jeg så hva det gjorde meg foreldrene mine og alle andre rundt meg. Jeg brukte det som selvmedisinering, jeg brukte det for å få en selvtilitten jeg alltid ønsket å ha, jeg brukte det for å få venner, for å føle meg kul.
Tilslutt var det ikke kult lenger, jeg hadde ikke så mange venner heller fordi jeg dyttet alle vekk, jeg fikk så angst at jeg sov med øks under puta og hadde alltid kniv i nærheten hjemme. Jeg turte ikke gå på butikken, jeg ble helt ødelagt etter år med rus.
Jeg prøvde flere ganger å ta overdose til slutt, fordi alt føltes helt forferdelig. Det var et reint helvette å slutte.
Nå sitter jeg her, snart 23 år gammel uten utdannelse, får penger fra nav og føler jeg ikke har kommet meg noen vei i livet.
Jeg er nå rusfri, endelig. Men kjenner enda på suget, noe jeg må kjempe mot daglig. Hadde jeg kunna spolt tilbake så hadde jeg aldri begynt å ruse meg, da hadde jeg kanskje vært noen plass i livet nå.
Men jeg er enda ung, så jeg har enda gode muligheter til å ordne opp i rotet i livet!

Men når det kommer til legalisering av cannabis så er jeg for det! Grunnen til at cannabis er stemplet som et inngangsdop er fordi man må i de kriminelle miljøene for å få tak i det, hvis det hadde blitt solgt over disk i norge av staten, som f.eks lignende som vinmonopol hadde jeg ikke drukket alkohol igjen. For alkohol er mye mer skadelig en cannabis. Å da hadde man heller ikke blitt introdusert for tungere stoffer så lett.
Avatar

vonde_tanker

aug 1 2018 - 16:11
Akkurat det med legalisering av cannabis er jeg også enig med deg i. Det hadde aldri blitt ett like stort samfunnsproblem som alkohol er. Hadde alkohol kommet til landet i dag hadde det blitt forbudt.

Bra at du er rusfri, respekt :)
Avatar

Rus

sep 14 2018 - 02:08
Jeg er alkoholiker. Det prates mye om dop og det ikke lovlige, jeg har vært borti det også men jeg synes det med alkohol oppleves litt mer «ensommere» med typ fordommer/uvitenhet som «du må bare ta deg sammen» og når du feks har gjort det kan jeg ofte bli møtt med liten forståelse for det og som «du kan jo ta deg et glass eller?» Alkohol er også rus, men det er lovlig og jeg tror mørketallene for alkoholproblemer er store, men for meg så har konsekvensene for rusing på alkohol vært alt fra fengsel, tap av leilighet, havne på gaten, osv osv. Og jeg er 24 år. Jeg trodde leenge at alkoholikeren var han gamle mannen som sitter på en benk i parken med flasska. Men å være lenket til flasska tar mange former. Så rus er noe jeg er godt kjent med ja, fint det blir tatt opp.
Avatar

Fuck alkohol

juni 19 2019 - 20:06
Har prøvd alt fra pykadelika, amfetamin og benzo til oksykontin. (opiat)
Alkohol er noe av det mest deprimerende jeg kan få i meg.
Og Mdma første gang er den største lykken i hele verden.
Cannabis som i grønt annser jeg ikke som skadelig på noen som helst måte. Bortsett fra at det er linka til å drive frem psykiske lidelser som allerede ligger der.
Jeg har brukt valium og xanax for de værste dagene med selvmordstanker og panikkanfall. Rivotril derimot gjør det bare værre. Oksykontin som skal være det beste bedøvelses middelet man kan få, fungerte ikke mot mine kroniske smerter. Har påvist diagnosen Fybromyalgi. Den diagnosen er det ingen medesiner eller kur for.
Jeg er i diagnose stillese for ADHD, Borderline personality dissorder og schizofreni. Så gleder meg virkelig til å få et enderlig svar på dette, annent enn "du er deprimert, snakk med en pykolog. Det er kuren for akt"
Jeg går på 100mg qutapin om dagen, holder pykosene litt i sjakk. De har alltid ligget der i bunn før "rusmisbruket" startet. Men det gjorde det også værre. Qutapin hjelper meg også med å få sove eller å slippe tankekjør på kveldene.

Har ca. 6 mislykka selvmordsforsøk.
Samtaleterapi er utdatert.

Men mitt syn på rus er at det burde være lettere å få kjøpt et testkit en selve dopet. Og at norsk politi er en gjeng med baviaber som håndhever lover de selv ikke følger.

Og syns det er så propaganda av politiet og aviser å skrive at ectasy eller mdma er livsfarlig, når mange tester viser at mdma er mye mindre skadelig enn alkohol om det er rent produkt, i moderate doser.
Avatar

Røyker cannabis hver dag

juli 27 2019 - 16:05
Røyker cannabis ca hver dag, rundt kveldstid for å roe ned litt og slappe av. Aldri likt alkohol helt, så etter jeg oppdaget hasj sluttet jeg helt å drikke og dra på fest og ble heller hjemme og røyka og kosa meg. Beste rusmiddelet i verden.
Til forsiden