Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Informere arbeidstaker om egen psykisk helsetilstand

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Informere arbeidstaker om egen psykisk helsetilstand

juli 7 2013 - 21:10
Jeg er splitter nyutdannet og har fått en 35,7 % sykepleierstilling natt i hjemmesykepleien. Jeg er ekstremt spent på det å jobbe som selvstendig sykepleier og ønsker å forberede meg så godt jeg kan mentalt. I sykepleiestudiets siste semester fikk jeg erfare flere panikkanfall, noe som har medført helseangst og daglige plagsomme angstsymptomer. Jeg klarer meg fint nå, og føler jeg er på vei oppover igjen, men jeg vet at jeg må være forberedt på å komme ned i noen dumper igjen.
Er dette noe jeg bør informere om på plassen jeg blir arbeidstaker??
Avatar

I utgangspinktet nei

juli 8 2013 - 08:32
Det er i høyeste grad av privat karakter.
Men hvis du har en sykdom eller bruker medisiner, som kan gjøre at du er/blir uskikket til arbeidet, bør du nok vurdere om du i det hele tatt vil jobbe som dette.
Billedlig sagt: Hvis du elsker dyr, og får jobb på sirkus, men samtidig har angst for menn i klovnedrakt, bør du nok opplyse om det.
Eller hvis du skal bli kjørelærer og bare hater dårlige sjåfører.

I forskjellige yrker er det nedfelt lover for dette, som beskrives i stillingsinstruksen man får. Vil man bli politi, må man ha plettfritt rulleblad f.eks.
Så summen blir fra meg - så lenge det ikke står i stillingsinstruksen, eller de spør om det direkte, er dette av privat karakter.
Men hvis du føler at det blir riktig for deg å opplyse om det, skal du gjøre det.
Men det er du som bestemmer dette..
Avatar

Nei

juli 8 2013 - 09:04
men jeg ville tatt en prat med fastlegen om dette. Du kan i værste fall overføre din angst på pasientene selvom det er det siste du ønsker så jeg vill søkt behandling for de problemene du nevner. Husk at det etiske innenfor jobb med mennesker er veldig viktig, det er andres liv du påvirker.

Jeg sier ikke at dette kommer til å skje, men for din egen del og for dine fremtidige pasienter sin del så ville jeg tatt det på alvor. Du skal ikke opplyse arbeidsgiver om dette med ta tak i det selv med hjelp av fastlegen din som kan henvise deg til relevant behandling.

Det positive er jo at når vi har fokus på andres ve og vel så glemmer vi vår egen angst og det å ha muligheten til å gi omsorg til andre gir så mye godt tilbake så på den måten kan denne jobben være midt i blinken for deg!

Ønsker deg lykke til :)
Avatar

Hei

juli 8 2013 - 21:01
Takker for svar. Jeg har tatt tak i dette, og har gått til privat psykolog, og vært mye til fastlegen min. Jeg er henvist til psykiatrisk poliklinikk nå, og får time i løpet av de neste par ukene. Så jeg vil få behandling.
Det er ganske privat ja. Det er nesten så jeg føler at jeg ikke passer til jobben fordi jeg har blitt så bekymret for egen helse og har blitt forferdelig sensitiv!! Men på en annen side så er det som du, solivente, sier, at man glemmer sin egen angst når man kan fokusere på å andre ting.
Min erfaring hittil er at jeg synes det er befriende å kunne fortelle mennesker jeg omgås mye med om angsten min, slik at jeg slipper å føle jeg må "skjule" den får dem. Da føler jeg at den får mer næring, og vokser seg enda skumlere..
Har grubla mye over dette, og bestemt meg for å ikke si noe om det før jeg føler at det blir helt nødvendig. Takk for lykkeønskninger. Trenger det!
Avatar

Uenig

juli 9 2013 - 00:48
Jeg er uenig i noen av rådene som gis her. Og jeg synes de bærer en undertone av mistillit til arbeidsgiver, som "ikke vil forstå", "ikke har noe med dette å gjøre".

Nå vet jeg ikke så mye om panikkanfall generelt, eller hvordan det fortoner seg for trådstarter spesielt. Men hvis det er slik at anfallene paralyserer deg/setter deg ut av stand til å gjennomføre ditt arbeid for en kortere eller lenger periode, så er det ikke lenger en privat sak. Da er det noe arbeidsgiver bør, og kanskje skal, vite om for å kunne ta høyde for. Ikke minst på en arbeidsplass hvor en "pause" i arbeidsevnen kan få betydning for andre menneskers liv og helse.

Svaret er altså ikke at man må finne seg en annen jobb. Men heller at man må informere slik at man i samarbeid med arbeidsgiver kan finne en løsning som sikrer både arbeidstakers ve og vel og virksomheten som sådan.

Hvis du er i stand til å gjennomføre ditt arbeid på tross av at du har et panikkanfall, stiller saken seg annerledes. Mener jeg. Da er ikke dette noe du trenger å informere om.

Til forsiden