Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ikke plage fastlegen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ikke plage fastlegen?

juni 4 2022 - 07:29
Jeg har en behandler for angst, uten at jeg helt vet hvorfor jeg har det. Synes det funker ok, men har også lurt på om jeg har adhd eller om det er angstsymptomer jeg opplever. Føler at jeg ikke skal "plage" fastlegen med å be om utredning for adhd, eller noe beroligende for å roe ned en angstfylt og urolig kropp. Mest fordi begge alternativene er "bare tull".

Altså, skal jeg som ikke husker å ha vært noe problembarn ha adhd? Eller skal jeg få beroligende nå, for potensielle psykosomatiske plager som "alltid" har vært der? Eller går jeg bare for å få noe å selge på svartebørs? Og hvis de utreder for adhd, hva kommer foreldrene mine til å si? Vet de i det hele tatt at jeg har en "fearful avoidant" tilknytningstype?


Det er lett å si at man bare skal bestille time, men... Det kjennes ikke bra. Og hva om hypotesene mine er feil? Har jeg gått dit uten grunn? Jeg klarer meg jo for det meste. Selv om jeg har vanskelig for å sovne, og sliter med fokus. Kanskje jeg heller skulle dratt dit fordi jeg har gått opp i vekt, og ned i energinivå? Og så nevnt det andre i en bisetning eller to? Men man får jo alltid beskjed om at det er én problemstilling per oppsatte time.

Jeg tror ikke noen andre enn meg kan overbevise om å faktisk dra til legen, men følte for å dele mine tullete tanker her.
Avatar

ADHD

juni 4 2022 - 12:13
Hva med å bestille en time og ta opp din uro/ angst, manglende fokus osv og at du lurer på om du kan ha ADHD. Da kan du sikkert også få en henvisning til en psykolog som også har kompetanse på nevrodivergens. Du plager ikke fastlegen i alle fall, det er jobben deres og de får betalt for det, høres jo ikke ut som du er en av dem som bestiller timer i tide og utide.

Du kan nevne flere småting i samme slengen, hvis det er snakk om enkle spørsmål og svar, så lenge du holder deg innen de 15 minuttene som er satt av til deg. Er det større ting som krever undersøkelser, så blir det bare tid til en ting, legen vil uansett gi deg beskjed og i verste fall må du betale for to timer.

Du trenger absolutt ikke å ha vært et problembarn for å ha ADHD, du kan jo ha ADHD uoppmerksom type, det er de hyperaktive som kan by på litt flere utfordringer.
Til forsiden