Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ikke mere hjelp å få på Vop

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ikke mere hjelp å få på Vop

nov 4 2021 - 18:47
Hei. Mannen min ble sendt til akutt team innen psykiatri (på vop) etter at han fikk en knekk og jeg ville han skulle få hjelp. Han har vært der kanskje ca 6 ganger. Å fått diagnosen post traumatisk stressyndrom og mild depresjon (jeg som kone tror den er værre enn mild). De pratet om at han skulle få komme til vanlig vop timer når akutt teamet var ferdig med han. Men nå får han ikke det. Grunnen er at han bruker medisin som heter nobligan, som er et morfin preparat. Han skulle få EMDR behandling på vop. Men det kan han ikke få nå da. Han vil bruke nobligan da han har sterke smerter under utløsning og generelt i ballene, spesielt under aktivitet. Dette skjedde etter sterilisering (minst 1 av 20 får post vasektomi smertesyndrom etter en sterilisering, han var en av dem). Det påvirker han veldig psykisk å ha vondt. Spesielt siden orgasme gleden forsvant for over 2 år siden.
Kan man kreve å få mere hjelp av vop tro? Jeg synes det er veldig rart de bare lar han klare seg selv nå. Han vil ikke være sosial med familie eller venner lengre. Men han er foreløpig på arbeid i turnus og "jobber seg i hjel da for å slippe å kjenne på smertene og tankene sine). Han har ukentlig selvmordstanker. Men det er visst vanlig å ha i følge vop. Han har et hat uten like til seg selv. Jeg som pårørende blir frustrert over at han ikke får hjelp og at de mener det kun er mild depresjon. Her om dagen ville han ikke en gang spise ute, ville bare ha take away, for han vil ikke være med folk. Han har klart å vært på foreldresamtale/møte denne uken, jeg var også med. Jeg synes det er vanskelig å vite hvor mye jeg kan forvente av han når det gjelder husarbeid, barna, gå turer osv. Jeg er redd for å gjøre han værre. Å sliter selv med kvalme og tristhet pga situasjonen vår nå.
Han selv er ikke så giret på vop timer, for han ser ikke vitsen eller har troa på at det blir bedre psykisk. Han håper bare smertene blir bedre etter en refertilisering (som betyr sy tilbake strengen igjen), noe det ikke er sikkert han blir smertefri/bedre av. Noen som har noen råd?
Avatar

Re: Ikke mere hjelp å få på Vop

nov 5 2021 - 10:17
Han har blitt refertilisert på den ene siden, han fikk mindre smerter på den siden. (Først fikk han betennelse osv) Men har enda smerter der. Så det hjalp, men absolutt ikke bra nok. Så håper det blir bra etter refertilisering på den andre siden. Men som sagt ingen garanti for at det noen ganger blir bra. Håper på refertilisering raskest mulig, han er heldigvis henvist. Men dessverre gjør de lite refertiliseringer i det offentlige. Å privat har vi dårlig erfaring med siden de ikke hjalp oss/gav oss tilbakemelding som de skulle etterpå. Er redd om han ikke blir kvitt smertene under utløsning (etter en ny refertilisering) så ser han i alle fall mørkt på livet.

Legene har pratet om at de kan fjerne nervene i pungen eller fjerne testikklene og sette inn falske. Men det høres litt ekkelt/risikabelt ut å ødelegge han enda mere. Å han vil føle seg enda mindre mann med å fjerne testikklene. Å de har lite erfaring med sånt. Tror for mange menn holder dette skjult når det skjer dem.
Til forsiden