Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor skjer dette?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvorfor skjer dette?

april 3 2020 - 18:37
Hei
Jeg har i en lengre periode nå strevd med å klare å spise uten å bli forstyrret av egne tanker som jeg egentlig ikke vet hvor kommer fra.

Jeg setter meg ned for å spise uten å tenke over det, så plutselig kommer tankene om at jeg spiser noe helt annet som er motbydelig, som f.eks insekter, innvoller osv...
Det surrer rundt og rundt i hodet mitt helt til jeg tror på det og blir kjempe kvalm og i noen tilfeller kaster opp av tanken på at jeg «tror» jeg spiser noe ekkelt.

Jeg har depresjon og har slitt med psykose før men tror ikke helt at dette går under psykose eller depresjon.

Aner ikke hva dette kan være, begynner å bli utrolig lei av det og jeg har gått mye ned i vekt pga dette problemet fordi jeg rett og slett ikke får i meg nok mat + at jeg i noen tilfeller kaster opp av tankene som popper opp mens jeg spiser.

Har prøvd å Google men finner ingenting, er det noen som har opplevd det samme? Og som vet hva det kan være og hvordan jeg kan bli kvitt det?
Avatar

Re: Hvorfor skjer dette?

april 3 2020 - 19:58
Høres ut som om det kan være en tvangslidelse/ocd, hvor tvangstanker er en del av sykdomsbildet. Vil anbefale deg å snakke med lege om det, så du kan få egnet utredning og evt. behandling. Hvis det er tvangslidelse, så er det gode odds for bedring.

Håper du snart finner ut av det.
Avatar

Be de vike...

april 4 2020 - 17:17
Har du prøvd å be tankene om å vike fra deg....at du har sett at det er løgntanker som du ikke vil tro på? :)
Håper du lykkes i å holde fast på det du tror på.
Til forsiden