Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor lever vi?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

mars 18 2019 - 13:11
¨Så hvis sjelen ikke består av noen form for fysisk element, så er den ikke av fysisk art (og er dermed ikke fysisk målbar) - og da er den ikke en del av fysikken.¨

Ergo, den finnes ikke. Hvis noen klarer å påvise sjel så må det presenteres med bevis. Man kan ikke bare ta noe ingen vet hva er. Kalle det ¨sjel¨ og ikke komme med bevis. Det er religion det, og som du har sagt før, kan føre til heksebrenninger
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

mars 18 2019 - 16:47
"'Så hvis sjelen ikke består av noen form for fysisk element, så er den ikke av fysisk art (og er dermed ikke fysisk målbar) - og da er den ikke en del av fysikken.'

Ergo, den finnes ikke."

Nei, hvis sjelen som sagt ikke består av noen form for fysisk element, så betyr ikke det at den ikke finnes; det betyr bare at den ikke er FYSISK mulig å oppfatte/måle. Det er forskjellen.

Med andre ord: Bare fordi en ting ikke er av FYSISK art, så betyr ikke det nødvendigvis at den tingen ikke eksisterer i det hele tatt. Det betyr bare at tingen ikke eksisterer på det FYSISKE nivået.

_ _ _


"Hvis noen klarer å påvise sjel så må det presenteres med bevis. Man kan ikke bare ta noe ingen vet hva er. Kalle det 'sjel' og ikke komme med bevis."

Det er sant ja, hvis man skal PÅVISE at sjeler eksisterer. Man kan godt PÅSTÅ at sjeler eksisterer uten et fnugg av bevis - men man kan ikke PÅVISE at sjeler eksisterer uten et fnugg av bevis. Påstander er en ting; påvisning er en helt annen ting.

_ _ _


"Man kan ikke bare ta noe ingen vet hva er. Kalle det 'sjel' og ikke komme med bevis. Det er religion det, og som du har sagt før, kan føre til heksebrenninger"

Jepp, uten bevis vil det bare oppfattes som tomme påstander for andre mennesker. Men tomme påstander fører ikke til heksebrenning o.l. hvis lytterne faktisk er rasjonelle og krever gode, konsistente bevis for ting før de handler.

Problemet med tomme påstander er ikke de tomme påstandene i seg selv. Problemet med tomme påstander er at folk stoler for mye på andre menneskers ORD (særlig hvis menneskene som snakker er autoritets-personer), fremfor å tenke kritisk og å undersøke selv om det egentlig finnes gode, konsistente BEVIS for påstandene deres.

Kort sagt: Folk bruker ikke hodet og aksepterer altfor lett hva andre mennesker SIER (særlig hvis det er autoritets-personer som sier det), som en sannhet. DA får man heksebrenninger o.l..

Ideelt sett burde folk lytte til folks påstander og bare ha de i bakhodet sitt imens de undersøker SELV hvor gode bevis det egentlig er for disse påstandene.

Med andre ord: Ikke ta en annen persons ord for noen ting - inkludert MINE ord.
Ord er ikke verdt noen ting; resultater er derimot verdt alt.
Avatar

pssssst

mars 24 2019 - 22:42
en vitenskapsmann som einstein sa noe som:
SAMMENTREFF, TILFELDIGHETER, ER BARE GUDS MÅTE PÅ Å GJØRE SEG USYNLIG PÅ

altså selv einstein trodde på en gud ;)
Avatar

Utenfor og inne i boksen

jan 6 2020 - 08:18
Noen som tenker at vi bare er en tanke, og vi er som ett innhold på en harddisk, og er egentlig alt liv laget på dette?så er liv egentlig fysisk ?
Er vi en illusjon? , nesten alle kan få eller har hatt fantome opplevelser/smerter og drømmer som oppleves som fysisk ekte, og er egentlig dette konstant ? Vi vet det bare ikke ?

Jeg tror ikke på noe, dette fordi det ikke fører til noe konstruktivt annet en falske håp og illusjoner. Håp med åpent sinn alene burde være godt nok.
Aksepterer og åpen for andres trotil tross, så lenge det ikke skader noen.
Ønsker at alle sluttet å tro seg til fant uten fakta på bordet. Så å si ingen ting som er menneskeskapt litteratur er fakta, kun en mening med delvis fakta. Ta bibelen f eks, en haug med filosofiske meninger blandet med opplevelser tatt ut av proposisjon. Det er mer realistisk å tro at kapitalismen styrer all menneskelige makt på planeten. Den dagen kapitalismen tenner den naturlige makt, da er vi fortapt.... Kan allerede være skjedd allerede.... GMO
Vi mennesker suger, og har ingen god innflytelse på oss selv og omgivelsene våre, den som tror det må tro om igjen og helst burde vite bedre med først å avskaffe tro uten hold.
Best vi tar oss sammen og tar vare på vår skaper. Kan jo være det bare er en illusjon alt, men la oss nå håpe det for våre etterkommere og forfedre ikke er så. Synd viss alt bare er forgjeves.

Tro i vei alle son tror, bare ikke prøv å få andre til å tro.
Tro er laget i menneskets syn og misbrukt av og på mennesket. Det er bevist og mye bevisst gjort
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

jan 8 2020 - 02:52
Det er ingen mening i grunn. Hvilken mening vi selv og samfunnet legger opp til for å oppnå følelsen av suksess er en helt annen sak og har ingenting med hverandre å gjøre.
Avatar

altså

jan 9 2020 - 03:24
uavhengig av
religion eller ikke
mening eller ikke
whatever - alt
nyt øyeblikkene
ta godt vare på dem
inni dypet av ditt hjerte
dermed
har du også skapt
din egen evighet ;)
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

jan 10 2020 - 15:05
Lever for å dø
Se i veggen til dør
Skal ike gjøra ller vere no bere vere utholdende og holde ut i stillheta

Meningen erre dø for det ere ikke no anna liv
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

april 1 2020 - 21:19
Jeg ønsker veldig gjerne kildene til hvorfor vi lever. Du som skrev så utfyllende over her :)
Avatar

Sisyfos, Fight Club, Buddha etc.

april 1 2020 - 21:52
Eg har brukt store deler av livet mitt på å gruble på spørsmål som ditta. Det har mange andre mennesker også. Uansett hva vi gjør så kommer vi alle til å dø. Alle vi kjenner kommer til å dø. Ja, menneskeheten vil dø ut og alle spor etter den vil viskes ut. Solen vil implodere og jorden lagt øde. En hel gren av filosofien er dedikert til dette; eksistensialisme. Et gjentakende tema er erkjennelsen av at livet er meningsløst, nettopp på grunn av ovennevte fakta. Mennesker søker mening selv om vårt intellekt forteller oss at der ikke er noen - dette kjennetegner "det absurde".

Albert Camus (Fransk eksistensiaist) bruker Sisyfos som metafor. I gresk mytologi var Sisyfos dømt av gudene til å trille en sten opp en bratt bakke hver dag før han hver kveld måtte se at stenen trillet ned igjen. Og slik var det hver bidige dag. Som Sisyfos er vi også dømt til å erfare at alt vårt harde arbeid ikke betyr noe til slutt.

Spørsmålet er hva man skal gjøre når man har erkjent at livet er meningsløst. Camus mener at skal man være lykkelig må man akseptere det - stå i meningsløsheten. Sisyfos trives bedre om han triller kampestenen med et smil om munnen enn om han gruer seg og tenker på hvor drit det er. Men er det ikke litt befriende også? Å erkjenne at livet er meningsløst? Det betyr at alle tingene vi tar for gitt skal gjøre oss glad til syvende og sist ikke bør tynge oss. Sommerkroppen, ferrari, instagrambilder fra Seychellene (med deler av ovennevnte sommerkropp). Som the narrator i Fight Club sier "we buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like". og memento mori - husk du skal dø. Fyll heller livet med gode opplevelser enn å bruke livet på å grunne over problemer som ikke har noen løsning.

TLDR: Livet er meningsløst - aksepter det. Vi lever bare én gang, bruk tiden fornuftig. Finn deg ting du trives med og liker og gjør dem uten skam eller dårlig samvittighet for hva andre tenker.


Forbehold: Det kan være at folk som er langt smartere enn meg finner en måte å leve evig på. Man kan også fryse seg ned som Ole Martin Moen i håp om å bli tint opp på et senere tidspunkt hvor medisinen er så avansert at man vil leve evig. Jeg ville ikke kastet bort tiden min med noen av delene, men om du ikke er klar til å akseptere døden og livets meningsløshet så er disse "pipe dreams" mer fruktbare enn en del andre

Avatar

Hmm

april 2 2020 - 14:37
Skal man akseptere at livet er meningsløst.psykologer gjør jo alt for å hjelpe mennesker for å finne mening og så frustrerende når alt er meningsløst.skjønner ikke helt den der og vi lever bare en gang det vet vi faktisk ingenting om noen av oss i denne verden.når jeg føler at alt er meningsløst i livet at hva er vitsen med å leve prøver psykologen min å hjelpe meg å finne mening sier ikke til meg aksepter meningsløshet da blir jeg bare verre.ingen av oss vet om vi har bare dette livet og ikke blir gjenfødt.
Avatar

Dette er grunnen til at jeg lever. :)

april 4 2020 - 17:24
Dette er mitt "vitnesbyrd" om hvordan jeg ble levende og hvorfor jeg lever idag. Det går på engelsk.

My testimony.

"Today is the day of salvation!"
I got this Divine information,
while participating in a service
as a young woman of age,
when I still was in the adversary's cage.

The preacher called us forward,
to repent and receive the Lord,
but I sat there as a coward,
didn't dare to get on board!

Suddenly, these words he did share,
"There's a young woman here,
which desires to come forward,
but you do not dare.
Come now, and let the Lord come in, so He finally can remove your sin! It is in His loving will, so His plan for you He may fulfill."

Immediately, I knew it was to me,
and at this time I was very shy, you see. But I just felt a Divine power and boldness, urging me up and forward, overcoming my cowardness!

That glorious even, I invited
The Lord into my heart, and He has promised to never be apart.
He filled me with His marvelous peace, so that all the fear within me had to cease.

Some time after this, I did realize,
that in The Holy Spirit I should baptize; receive His power into my life, so I not in my own strength had to strife.

One even in prayer I sat, I considered that it all for me was pat.
So I started to thank Him that He had given it to me,
before it had come to be.

Suddenly a new language I felt inside of me, urging me to let it free. So I opened my mouth and let it come out!
Oh, such glorious release, full of His love, joy and peace!
At last, bornagain I had became ;
a new creation in the Lord,
never again the same!
I felt so vividly alive then,
just as a brand new woman.

Was it really so simple? I recall;
it is amazing Grace above all!
Avatar

Hei monica

april 4 2020 - 19:32
Den var bra.det er utrolig at så mange mennesker de tror de har svaret på alt.vi lever bare ett liv.livet er meningsløst aksepter det men vet du hva ingen av Oss vet hva som skjer.Det blir feil å si at vi lever kun ett liv for det vet vi faktisk ikke noe om.det eneste vi vet er at vi ingenting vet.jeg syns det er flott det du skrev.folk kan være uenige med deg og enige men det er i bunn og grunn kun du som vet hva du tror på og aldri la noen fortelle deg motsatt.
Avatar

Mrsfreak1983

april 11 2020 - 14:44
Hjertelig takk for din tilbakemelding. :)

Dette er også et av mine vitnesbyrd...

For mange år siden, led jeg av dype depresjoner, og jeg tok "overdoser" på tabletter to ganger, men heldigvis klarte jeg ikke å ta livet av meg!
Jeg ringte om hjelp i tide, og ble pumpa.
Egentlig var det et rop om hjelp, at jeg "ville dø", for jeg ville jo innerst ikke dø!

Det som redda meg tilslutt, var at jeg ropte på Jesus, og Han helbreda meg fra all sykdom og depresjoner, slik at jeg i mange år nå har vært helt frisk, og det er jeg så takknemlig for. :)

Husk at du er enormt verdifull!

Vennlig hilsen Monica.
Til forsiden