Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor lever vi?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

mars 18 2019 - 13:11
¨Så hvis sjelen ikke består av noen form for fysisk element, så er den ikke av fysisk art (og er dermed ikke fysisk målbar) - og da er den ikke en del av fysikken.¨

Ergo, den finnes ikke. Hvis noen klarer å påvise sjel så må det presenteres med bevis. Man kan ikke bare ta noe ingen vet hva er. Kalle det ¨sjel¨ og ikke komme med bevis. Det er religion det, og som du har sagt før, kan føre til heksebrenninger
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

mars 18 2019 - 16:47
"'Så hvis sjelen ikke består av noen form for fysisk element, så er den ikke av fysisk art (og er dermed ikke fysisk målbar) - og da er den ikke en del av fysikken.'

Ergo, den finnes ikke."

Nei, hvis sjelen som sagt ikke består av noen form for fysisk element, så betyr ikke det at den ikke finnes; det betyr bare at den ikke er FYSISK mulig å oppfatte/måle. Det er forskjellen.

Med andre ord: Bare fordi en ting ikke er av FYSISK art, så betyr ikke det nødvendigvis at den tingen ikke eksisterer i det hele tatt. Det betyr bare at tingen ikke eksisterer på det FYSISKE nivået.

_ _ _


"Hvis noen klarer å påvise sjel så må det presenteres med bevis. Man kan ikke bare ta noe ingen vet hva er. Kalle det 'sjel' og ikke komme med bevis."

Det er sant ja, hvis man skal PÅVISE at sjeler eksisterer. Man kan godt PÅSTÅ at sjeler eksisterer uten et fnugg av bevis - men man kan ikke PÅVISE at sjeler eksisterer uten et fnugg av bevis. Påstander er en ting; påvisning er en helt annen ting.

_ _ _


"Man kan ikke bare ta noe ingen vet hva er. Kalle det 'sjel' og ikke komme med bevis. Det er religion det, og som du har sagt før, kan føre til heksebrenninger"

Jepp, uten bevis vil det bare oppfattes som tomme påstander for andre mennesker. Men tomme påstander fører ikke til heksebrenning o.l. hvis lytterne faktisk er rasjonelle og krever gode, konsistente bevis for ting før de handler.

Problemet med tomme påstander er ikke de tomme påstandene i seg selv. Problemet med tomme påstander er at folk stoler for mye på andre menneskers ORD (særlig hvis menneskene som snakker er autoritets-personer), fremfor å tenke kritisk og å undersøke selv om det egentlig finnes gode, konsistente BEVIS for påstandene deres.

Kort sagt: Folk bruker ikke hodet og aksepterer altfor lett hva andre mennesker SIER (særlig hvis det er autoritets-personer som sier det), som en sannhet. DA får man heksebrenninger o.l..

Ideelt sett burde folk lytte til folks påstander og bare ha de i bakhodet sitt imens de undersøker SELV hvor gode bevis det egentlig er for disse påstandene.

Med andre ord: Ikke ta en annen persons ord for noen ting - inkludert MINE ord.
Ord er ikke verdt noen ting; resultater er derimot verdt alt.
Avatar

pssssst

mars 24 2019 - 22:42
en vitenskapsmann som einstein sa noe som:
SAMMENTREFF, TILFELDIGHETER, ER BARE GUDS MÅTE PÅ Å GJØRE SEG USYNLIG PÅ

altså selv einstein trodde på en gud ;)
Avatar

Utenfor og inne i boksen

jan 6 2020 - 08:18
Noen som tenker at vi bare er en tanke, og vi er som ett innhold på en harddisk, og er egentlig alt liv laget på dette?så er liv egentlig fysisk ?
Er vi en illusjon? , nesten alle kan få eller har hatt fantome opplevelser/smerter og drømmer som oppleves som fysisk ekte, og er egentlig dette konstant ? Vi vet det bare ikke ?

Jeg tror ikke på noe, dette fordi det ikke fører til noe konstruktivt annet en falske håp og illusjoner. Håp med åpent sinn alene burde være godt nok.
Aksepterer og åpen for andres trotil tross, så lenge det ikke skader noen.
Ønsker at alle sluttet å tro seg til fant uten fakta på bordet. Så å si ingen ting som er menneskeskapt litteratur er fakta, kun en mening med delvis fakta. Ta bibelen f eks, en haug med filosofiske meninger blandet med opplevelser tatt ut av proposisjon. Det er mer realistisk å tro at kapitalismen styrer all menneskelige makt på planeten. Den dagen kapitalismen tenner den naturlige makt, da er vi fortapt.... Kan allerede være skjedd allerede.... GMO
Vi mennesker suger, og har ingen god innflytelse på oss selv og omgivelsene våre, den som tror det må tro om igjen og helst burde vite bedre med først å avskaffe tro uten hold.
Best vi tar oss sammen og tar vare på vår skaper. Kan jo være det bare er en illusjon alt, men la oss nå håpe det for våre etterkommere og forfedre ikke er så. Synd viss alt bare er forgjeves.

Tro i vei alle son tror, bare ikke prøv å få andre til å tro.
Tro er laget i menneskets syn og misbrukt av og på mennesket. Det er bevist og mye bevisst gjort
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

jan 8 2020 - 02:52
Det er ingen mening i grunn. Hvilken mening vi selv og samfunnet legger opp til for å oppnå følelsen av suksess er en helt annen sak og har ingenting med hverandre å gjøre.
Avatar

altså

jan 9 2020 - 03:24
uavhengig av
religion eller ikke
mening eller ikke
whatever - alt
nyt øyeblikkene
ta godt vare på dem
inni dypet av ditt hjerte
dermed
har du også skapt
din egen evighet ;)
Avatar

Re: Hvorfor lever vi?

jan 10 2020 - 15:05
Lever for å dø
Se i veggen til dør
Skal ike gjøra ller vere no bere vere utholdende og holde ut i stillheta

Meningen erre dø for det ere ikke no anna liv
Til forsiden