Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor ikke akseptere hverandres meninger?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvorfor ikke akseptere hverandres meninger?

des 20 2021 - 21:29
Har noen noen tanker om det her på forumet?
Avatar

Re: Hvorfor ikke akseptere hverandres meninger?

des 20 2021 - 21:38
Da må vi jo først avklare hva "meninger" betyr.

Man har f.eks. _subjektive personlige_ "tatt ut av luften" - meninger, eller _faglige meninger_, som er (mer eller mindre) kvalifiserte gjetninger ut fra et spesifikt kunnskapsgrunnlag.
Avatar

Hei!

des 20 2021 - 22:20
Jo, det er jeg enig i, det er min holdning også.
Avatar

Hmm

des 20 2021 - 22:59
Det er fordi enkelte ikke klarer å akseptere annens mening og når det skjer så spilles det på at man ønsker oppmerksomhet el er offer.Hvorfor ikke bare akseptere vi er forskjellige mennesker med våre egne baggasjer og våre erfaringer og at det aksepteres at vi tenker forskjellig om forskjellige ting.
Avatar

Re: Hvorfor ikke akseptere hverandres meninger?

des 20 2021 - 23:27
Det virker som begrepene _akseptere_ og _respektere_ blandes sammen her. Man aksepterer (eller ikke aksepterer) faktautsagn som sanne eller usanne, det er grunnlaget for all kritisk tenkning.

Man kan forvente en respekt for at det finnes ulike _meninger_, men når meningene legges frem som _faktautsagn_, kan man ikke dermed forvente noen automatisk aksept.
Avatar

Absolutt ms freak

des 20 2021 - 23:42
Velg et tema som vi skal diskutere så ser vi om det kan gjøres uten at den ene parten går på brukere personlig og gir de kallenavn og blir usakelig :)

Tror absolutt det er mulig .Og god trening for dem som syns det er vanskelig å skille sak og person :)
Avatar

Interresant

des 21 2021 - 00:13
Du går på person og ikke sak nå.Her diskuteres det nettopp om å ha egne meninger om forskjellige ting og akseptere vi har alle våre baggasjer og erfaringer.
Avatar

mrsfreak

des 21 2021 - 00:22
Kan du peke ut nøyaktig hva det er Rogajente skriver som går på person og ikke sak her?
Avatar

Hei!

des 21 2021 - 00:43
Det jeg mener med å akseptere andres meninger, er egentlig bare at jeg godtar at man er forskjellige og jeg trenger ikke å overbevise noen om mine synspunkter. Jeg forsøker å være forsiktig i mine kommentarer, siden jeg ikke ønsker å trigge/ provosere noen.

Det kan være interessant å lese de forskjellige svarene, det er noen gullkorn innimellom.
Avatar

altså

des 21 2021 - 01:40
frikar
alle kan lese mellom linjene her
rogajente
gir åpenbare spark i siden på mrs freak
og da
er jo en konstruktiv debatt
ødelagt
før den har startet å eksistere
skulle ønske vi alle
gikk god for hverandres ulikheter!
Avatar

Som jeg tenkte.

des 21 2021 - 07:13
Jeg nevnte ditt navn i overskriften freak siden det er du som skrev hovedinnlegget.

Her mente jeg kun alle diskusjoner som har vært opp igjennom åra som feks vaksinemotstandere, og mye annet løst og fast der vi har forskjellige meninger .
Som til slutt ender til stenging av tråder fordi det er magisk tenking/ lesing mellom linjer ute å går og der beste forsvar er å si stygge ting / navnekalling tilbake.

Sikter ikke til deg spesielt her altså , men debatter blir gjerne slik .
Både i kommentarfeltet i VG og andre sosiale medier.

Ingen hemmelig agenda her altså.
Tro det eller ei :)
Avatar

Varmeovn i Sahara

des 21 2021 - 08:26
Undres mer over den massekraften kollektiv tolkning av det antatte som IKKE står skrevet gjør i feilbenyttet energibruk. Altså - i klartekst: drit i å fortolk, les mellom linjer og anta noe, det gjør deg psykisk syk. Hold deg til poeng/sak, og ikke vend fortolkningen mot deg selv for så å gå i angrep etter forsvar. Vær åpen og bidra konstruktivt. Hvis ikke sender du strøm til varmeovnen i Sahara. Som er bortkastet energi/tid(les: liv).

Aksept handler også om å sette seg i andres ståsted. Og å godta andres ståsted, uavhengig av egne meninger. Refleksjon og undring er kanskje mer inviterende ord i denne sammenhengen, da de bl.a. inneholder åpne armer istedenfor kryssede.
Avatar

Hei

des 21 2021 - 10:58
Det er nok det handler om.Jeg skriver om hvorfor vi ikke kan akseptere hverandres meninger og her kommer det automatisk mellom linjer ord som er retta mot meg og beskrivelser av meg som mennesker som ikke kjenner meg kommer med.Det er nok å lese hva Landing for eks skrev.Vi er mennesker som er forskjellige.Dere sier jo stygge ting om meg også sier dere selv at jeg kaller andre for det.Ta eks rogajente,Nidelven og Landing dere er ofte på det med å slenge ut ting om meg uten å kjenne meg som menneske.Nettopp derfor denne tråden kan vi ikke akseptere hverandre uten at enkelte rotter seg sammen med linjer i mellom hvor det er ganske tydelig hvem det snakkes om.
Avatar

Jeg har ikke sagt noe ting om deg.

des 21 2021 - 11:10
Jeg snakket om diskusjonene på sdmo som ofte blir misforstått.

Les hva jeg skriver:

Jeg skriver IKKE om deg spesifikt i denne tråden.

Jeg kan ikke snakke for landing, frikar og Nidelven.

Nå snakket jeg kun om hva jeg syns om respekt / aksept i et diskusjonsforum. Som du spurte om i hovedinnlegget.
Avatar

Ennydagtruer/ TDSMHD

des 21 2021 - 16:53
( ja skrivemåten avslører deg;)

Du har ikke noe grunnlag til å si at " vi / de andre" har det lettere enn deg , ikke forstår/ vil formane.

Du tolker andres skrivestil som nedlatende/arrogant.
( sånn som jeg tolker ditt siste innlegg)

Meningen bak det folk skriver på et anonymt forum er vanskelig å tolke vs IRL.Mye blir " lost om translation " .

Noen ( meg selv ) er absolutt ikke perfekt .
Men jeg ønsker å hjelpe / ta imot hjelp.
Vi driver ikke å henger på sdmo for vi kjeder oss? ( regner jeg med)
Jeg kan ikke dikteres til å velge mine ord med omhu og slenge på en hel haug med hjerter og smileys just in case noen skulle bli fornærmet.

Der har du sakens kjerne.

Vi bruker forumet forskjellig.

Noen av oss vil bare blåse ut/ finne likesinnede andre vil ta imot/ gi råd innen psykisk helse.

Det er meningsløst å kommentere i tråder når det kun skal bli flisespikkeri og copy- paste og fortolkning etter eget ønske.

Skulle ønske at sdmo snart ryddet opp så det går an for folk å blåse ut/ gi/ få råd på en ryddig måte istedenfor at vi ur- innvånerene skal kjekle .

God jul Tdsmhd :)
Avatar

God jul Tdsmhd

des 21 2021 - 17:40
:)
Avatar

Rogajente

des 21 2021 - 18:16
Oppførselen din overfor en ny dag truer er ikke rettferdig.
Avatar

God jul til deg og MS freak :)

des 21 2021 - 18:25
:)
Avatar

Hmm

des 21 2021 - 18:26
Nydagtruer er en rettferdig og klok person som får for mye angrep fra deg.
Avatar

Rogajente

des 21 2021 - 18:29
Håper julen bringer masse ro og glede rundt deg og at din fantastiske positivitet blir enda sterkere.klem klem
Avatar

Konsensus

des 21 2021 - 22:42
Det er jo også mulig å ignorere usakligheter, noe det ofte dannes et konsensus omkring. Det er vel i ferd med å settes et slikt konsensus igjen. Siden angrepsfølelsen trigges så lett; egentrigget av tolkning og ord som ikke finnes, og trolig en idé om at det finnes folk her som har agenda og vendetta i å gå etter andre. Jeg understreker «trolig»; fordi det vet jeg ikke, men åpner samtidig for muligheten til å evt kunne reflektere om det finnes i det minste snev av slikt hos deg som leser.
Avatar

Hei

des 21 2021 - 22:57
Landing det kan jeg forstå at du prøver ditt beste og har gode hensikter.
Avatar

Nidelven

des 21 2021 - 22:59
Nå må du slutte å belære folk her.Her pakker du nok en gang og du gjentar deg og gjentar med store kloke ord for å virke fornuftig.
Avatar

Interresant

des 22 2021 - 00:38
Det å pakke pent inn ting for å virke smartere og belære folk er ett eks på hersketeknikk som brukes.Det er ganske tydelig for de som ser det.Å akseptere ens meninger er noe annet enn å høre hele tiden belæring.
Avatar

Landing

des 22 2021 - 00:46
Jeg ser at du var fort på igjen.Nidelven har en måte å få folk til å føle seg dumme og han er som en lærer som skal lære folk ting og bruke store vanskelige ord for å fremstå mer intelligent.Med tida blir slikt slitsomt.Jeg ser du skrev at du tar ikke ansvar for mottakernes tolkning er eget ansvar.Det samme kan vel sies om deg og Nidelven.
Avatar

Hmm

des 22 2021 - 00:55
Jeg er den jeg er.Har sagt i fra mine meninger hele tiden og aksepterer at folk kan tenke annerledes.En ting nekter jeg og det er at noen skal fø meg til å føle meg liten.Til å føle jeg er eleven mens den andre er lærer og kommer med fornuftige ting til å lære meg.Jeg nekter å bli belært eller disse her spekulative måtene å herske på ved å pakke pent ting inn og få det til å se bedre ut og smartere.Jeg sier i fra.Jeg er som jeg er.Og står for det jeg sier.Du kan like meg el ikke like meg det er opp til hver enkelt menneske.
Avatar

mrsfreak

des 22 2021 - 14:38
Det beste du kan gjøre hvis du "nekter å la noen få deg til å føle deg liten" er å ta eierskap over dine egne følelser slik at det er du selv som styrer dem og ikke andre.
Avatar

Hei

des 22 2021 - 16:29
Landing det er ikke du som blir belært her.Du løper til dine venner rogajente og Nidelven med en gang.Jeg kommer med min mening hvordan mottaker tolker det er ikke mitt ansvar det er ditt eget budskap til andre så du får den tilbake selv.Du blir ikke belært her da du og dine venner er så trofaste og lojale mot hverandre.
Avatar

Frikar

des 22 2021 - 16:30
Mye sant i det du skriver.
Avatar

Ennydagtruer

des 22 2021 - 16:32
Enig at mye av dette handler om at de tror de vet hvordan andre har det men de mangler kunnskap.Mye av det de skriver er klisjeer.
Avatar

Hmm

des 22 2021 - 19:31
Interresant da Landing at du sjelden motsier rogajente og Nidelven.Langt i fra stort sett heier dere på hverandre så du trenger ikke drive dette med at du har ingen venner her.
Avatar

Landing

des 22 2021 - 19:58
DU trenger ikke å hisse deg opp.Jeg aksepterer alles meninger men det er noe annet når man går til angrep mot meg for det er nettopp det du rogajente og Nidelven har gjort.Det tror jeg alle som følger med her har fått med seg og ser hva som foregår og hva dere holder på med.
Avatar

Bare i ditt hodet .

des 22 2021 - 20:48
Jeg som har ønsket deg god jul og greier ms freak.
Og sagt 3 ganger at det første innlegget er ment generelt om diskusjoner som oppstår på forum.

Det er virkelig trist du skal være så mistroisk og inbilde deg at alle rotter seg sammen mot deg.
Avatar

Hei

des 22 2021 - 22:03
Når du skriver jeg er den største bidragsyteren her til ikke å akseptere så da har du nok svaret på tråden selv.Syns du det er hyggelig skrevet.Det er du som hele tiden har skrevet her at du ikke tar ansvar for mottakerens tolkning av svar at det er eget ansvar.hvorfor svarer du ikke krass til Nidelven?
Avatar

Hei

des 22 2021 - 22:07
Ennydagtruer den var bra.Sant det at rotter ofte finner sammen uten at det trenger å være bevvist rotting.Det er en god beskrivelse.
Avatar

Landing

des 22 2021 - 22:47
Du trenger virkelig ikke å bruke ironi her til meg.For det andre du har ved tidligere tråder angrepet meg.Du må huske du har svart på mange tråder her hvor jeg har skrevet faktisk.Det er sant det du skriver at man kan bare Google men greia her er at personen bevvist bruker slike vanskelige ord for å fremstå mer intelligent.Det er å pakke det pent inn.Jeg er som jeg er og endrer meg ikke for andre.Jeg trenger ikke å bruke vanskelige ord selv for at jeg skal virke smart slik Nidelven gjør.Lik meg ikke lik meg vi mennesker er forskjellige.Den forskjellen skal respekteres men her har det ved flere anledninger og nå prater jeg om mange tråder har dere bevvist gått inn for å angripe dette gjelder Nidelven,rogajente og du har ved flere tråder oppført dere slik.Det er helt greit dere er enige med hverandre i ting men da kan dere like godt si det slik.At dere holder sammen absolutt.Jeg er enig her med Ennydagtruer og det sier jeg rett ut for det er slik men du vil ikke innrømme at du ved flere tråder har holdt med rogajente og Nidelven.Jeg har gjennom flere tråder sagt det rett ut vi mennesker er forskjellige.Alle har sine baggasjer.Noen tåler andre tåler mindre.Vi har våre historier men ofte har jeg lagt merke at det er som om dere reagerer på at noen kan ha det verre enn dere selv.Dere får dette ofte frem.Jeg kjenner ikke deres historie el hvordan dere har det men jeg opplever at dere selv er opptatt av dette.
Avatar

Hvorfor skal vi endre skrivemåte?

des 22 2021 - 22:59
Ms freak , nå har du flere ganger sagt du er som du er og folk får bare godta deg , akseptere og respektere deg.

Men
Aksepterer og respekterer du oss andre brukere ?

Uansett hvilke ord jeg bruker og hvilke forklaringer jeg kommer med , så er det ikke godt nok.
Skal ikke jeg også respekteres og godtas som den jeg er og hvordan jeg liker å skrive på?

Det virker som om dette innlegget er kun ment til deg selv . At du vil at folk skal respektere og akseptere deg.
Virker ikke som du mener det gjelder alle .

Hva er det du ønsker egenlig?
Hvilken skrivemåte og ord er lov å bruke ?

Og er det lov å være uenig med deg ?

Ønsker oppriktig å vite dette , så jeg vet hva jeg skal skrive i dine innlegg i fremtiden
Avatar

Frikortet.

des 23 2021 - 10:20
ENDT/TDSMHD

Jeg har selv jobbet på psyk i mine yngre dager og har et familiemedlem som er inn/ ut av dps.
Det er umåtelig slitsomt å være pårørende og hele tiden veie sine ord med omhu , å si imot må gjøres veldig forsiktig og enkelte tema kan ikke én gang snakkes om.
Folk som er så syke er kun opptatt av seg selv , og kan selv være ganske uhøflige, plumpe og ubetenksomme selv man er aldri så tålmodig og viser hensyn.

Og har selv mine egne psykiske lidelser ( ikke så alvorlig som andres men forstått en grunn nok til å bruke forum som dette)

Jeg mener at psykisk helse forum som dette er for ALLE plager . Små og store
Dette er ikke en DPS avdeling der noen pasienten må trås ekstra forsiktig rundt og de får " frikort" til å være frekke og utidig for du de som er mindre syke tåler det jo .
Nei. Jeg sikter IkKE til en spesifikk person nå.

Avatar

Hmm

des 23 2021 - 11:29
Jeg bare sitter og lar dere prate for dere selv avsløre deres ekte natur.Rogajente hvordan kan du forstå andre når du klager på ditt eget familiemedlem.Du klager på familiemedlemmet foran så mange mennesker det sier vel litt om naturen din.Du bør ha skyldsfølelse overfor ditt familiemedlem.

Landing ja vi er alle voksne her faktisk.
Avatar

Helloo

des 23 2021 - 11:46
Det er så fint å la dere vise deres ekte natur foran alle her så får folk tolke som de vil.Glad i dere også.God jul.Love you.
Avatar

altså

des 23 2021 - 12:53
det er tragisk som dere i disse dager
kjekler som små uoppdragede barn
nidelven og rogajente
og landing og frikar
dere er så arrogante
og tror alle dere har fasiten
der finnes ingen fasit!
vi er forskjellige mennesker
med forskjellige liv/skjebner
vel feks mrs freak og endt
er i alle fall ekte i sine utspill
og de har ikke dette behovet
for å være best/smartest liksom
og de har sine meningers mot
ja ja god jul alle sammen
gode venner eller ikke
husk inderlig julens budskap
ha medlidenhet med hverandre
Avatar

Hei Alien

des 23 2021 - 13:46
Takk for kompliment.Det har vel vært mye kjekling men man kan ikke endre arrogante mennesker.Som jeg skrev også jeg lar dem skrive sitt og kar naturen gå sin gang folk ser de for det de egentlig står for.God jul Alien.
Avatar

Godt jeg ikke blir så lettkrenket ;)

des 23 2021 - 13:50

Frikort til å være et rasshøl har ingen nei ENDT :) men før min del er det bedre å prate konstruktivt om en sak og heller bli feilaktig mistenkt for å være slem i skjulte er likevel bedre enn å være åpenlys med beskyldninger og skjellsord .

God jul ja -:-D
Avatar

aliengang72

des 23 2021 - 14:19
Jeg vet ikke hvor du har dette behovet ditt for å karakterisere mennesker som arrogante fra, men jeg mistenker at det har noe med den intellektuelle feigheten du stadig demonstrerer i innleggene dine å gjøre.
Avatar

Hei

des 23 2021 - 14:41
Dere liker vel ikke når dere blir satt på plass.Det var på tida noen gjorde det.Satt dere 4 på plass.Så nå følger alle med mens dere viser ekte ansikter.Det jeg vet om Alien og Ennydagtruer de har sagt ting rett ut.Alien når han først kommenterer og Ennydagtruer hele tiden.
Avatar

Tidstyv.

des 23 2021 - 14:42
Har noen av dere regnet på hvor mye tid og energi denne krangelen har stjålet fra dere. At dere gidder!
Avatar

hmmmmm

des 23 2021 - 14:53
frikar
du må forklare
"intellektuell feighet"
gi eksempler - hva mener du?
jeg kjenner meg ikke igjen
og oppfatter ikke meg selv
som feig - på noen som helst måte
er dette bare enda mer arroganse og hersketeknikk?
er jeg bare såkalt "intelektuell feig"
fordi jeg ikke automatisk er i fanklubben din?
Avatar

Oh- the drama :)

des 23 2021 - 14:57
Ensommann55år.

Sikkert en underholdningsverdi for de som leser og rister på hodet.

Ganske forutsigbar og påtatt " krangel " også da jeg ikke kjenner en eneste her inne personlig.

God jul til deg <3
Avatar

Frikar

des 23 2021 - 15:31
Lurer på det jeg og om intellektuell feighet.Da du ofte selv kan være arrogant overfor andre her.
Avatar

aliengang72

des 23 2021 - 17:34
Når man i stedet for å imøtegå en meningmotstanders argumenter griper til ord som "arroganse" og "hersketeknikk" så viser det intellektuell feighet (ELLER at man faktisk ikke vet bedre). Ved å begynne å sette karakteristikker på Den Andre har man gått over en grense, og da må man også akseptere at den grensen ikke lengre gjelder for en selv.
Avatar

Landing

des 23 2021 - 18:34
Det er en påstand du kommer med.Jeg ser det ikke er vits i å diskutere med deg.Med en gang du får motstand reagerer du på denne måten.God jul landing.klem klem
Avatar

Re: Hvorfor ikke akseptere hverandres meninger?

des 23 2021 - 18:53
Hvis jeg nå skriver at vi står ovenfor et liberalt dilemma her, hva gjør leserne? Søker det opp og faktisk setter seg inn i hva Det Liberale Dilemma (ref. Skjervheim) er FØR man skriver et gjennomtenkt tilsvar, eller bare projiserer sin egen subjektive forståelse av konseptet over på ordene som er skrevet, og skriver et tilsvar umiddelbart?
Avatar

Hei

des 24 2021 - 00:45
Godt poeng Ennydagtruer.
Til forsiden