Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan legge meg selv inn?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan legge meg selv inn?

mars 29 2016 - 22:24
Hei. Kanskje et litt mørk innlegg, men jeg lurte på hvem jeg skal ringe til dersom jeg står i fare for å ta mitt eget liv, og ønsker å innlegges? Å ende livet mitt er det siste jeg ønsker, men jeg vet med meg selv at det er en reell mulighet for at jeg kommer til å gjøre det en dag når jeg ikke klarer å holde ut lenger - og det er selvsagt noe jeg dypest sett ønsker å unngå. Så jeg lurte på hvem jeg skal kontakte, da jeg helt ærlig ikke vet dette.

Hilsen gutt 21.
Avatar

Hei :)

mars 29 2016 - 22:53
Du har rett i at innlegget ditt er litt mørkt, men som du virker veldig klar over selv så er det potensielt en reell problemstilling du må ta stilling til på et tidspunkt, så det er veldig bra at du er åpen om det.

Når det kommer til å svare på spørsmålet ditt så vil sikkert admin gi deg et godt og bedre svar enn hva jeg som privatperson kan gi deg. Men det jeg tenker er at du evt kan ta kontakt med legevakta der du bor, eller hvis du bor på landet så nærmeste legevakt for deg. Det var i hvertfall der jeg henvendte meg sist jeg prøvde, jeg hadde riktignok tatt en overdose og måtte få magen pumpa osv, men det de da automatisk gjorde var å kontakte noe som i kommunen jeg bor kalles psykisk helse-team som da kom og snakket med meg om blant annet innleggelse var noe jeg følte jeg hadde behov for. Så det er i hvertfall det jeg som privatperson vil anbefale, i og med at legevakta(er jeg ganske sikker på) får du tak i døgnet rundt og er derfor litt enklere å forholde seg til hvis det er akutt enn for eksempel fastlege.

Og hvis du trenger noen å snakke med så er det mange flotte personer her på si det med ord, og veilederne er også flinke til å svare kjapt. Så selv om du har det tøft så står du ikke alene, vit det :)

(Eller gjør som bertablakroll sa, det høres mer riktig ut ^^)
Avatar

RE:

mars 29 2016 - 23:19
Tusen takk til dere begge to for svar:)
Avatar

:)

mars 29 2016 - 23:32
Bare hyggelig det, jeg håper inderlig du slipper å måtte ta nytte av det :)
Avatar

:)

april 9 2016 - 23:46
Som nevnt over her kan du ringe ambulant akuttenehet. Du kan også kontakte fastlege og få hastetime der, eller dra på legevakta. Håper ting ordner seg for deg!
Avatar

Re: Hvordan legge meg selv inn?

april 22 2017 - 15:52
Første gangen jeg var helt desperat, kontaktet jeg fastlegen min. Jeg var trygg på han, og vi hadde en god dialog fra før av. Legevaktene foretrekker ofte at man prøver å bruke fastlegen før man kontakter dem. Men er det krise utenom kontortid, er det gjerne legevakta som er rett instans. Ting og tang er ofte litt forskjellig organisert i ulike kommuner. Noen har psykiatriske akutt-team man kan henvende seg til direkte, men her jeg bor må man henvises via fastlegen eller legevakta for å komme i kontakt med akutt-teamet. Disse kan ofte være den instansen som til slutt ordner innleggelse.
Til forsiden