Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan få ufør

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan få ufør

juni 3 2020 - 00:58
Jeg søkte for noen år siden men fikk avslag. Siden da har jeg stort sett vært innlagt og gått på AAP. Ble nylig skrivd ut etter et lengre opphold på institusjon. Gjorde som Nav ba om og fikk en arbeidsavklaring og rapport på at jeg ikke kan jobbe i overskuelig framtid. Saksbehandler på Nav klarte å tolke rapporten helt motsatt og mener at det fortsatt er en sjanse for at jeg kan jobbe hvis jeg får utredning i 2 år til.

Det er ikke så mye mer å utrede. Jeg har fått diagnosen schizoaffectiv lidelse. Utredes forsåvidt med tanke på at jeg muligens har andre tillegsdiagnoser. Revmatologisk og smerteproblematikk, panikkangst, kanskje paranoid schizofreni.

Saksbehandler mener at jeg får avslag hvis jeg søker nå. Jeg orker ikke enda mer venting. Jeg har ikke tenkt å være ufør for evig men jeg har vært på AAP i 6 år nå. Jeg ser kanskje for meg å ta opp studiene et fag av gangen etterhvert. Å jobbe virker urealistisk ihvertfall de neste årene.

Det kan umulig være så vanskelig å få ufør? Det virker som om Nav bevisst gjør det vanskelig for å slippe å ta en avgjørelse. Prosessen tar så mye energi at jeg noen ganger lurer på om det i det hele tatt er verdt det.

Avatar

Re: Hvordan få ufør

juni 3 2020 - 22:31
blir mane ufør blir man di for evig og nå er enda mere arbeids ledighett så umuli få job

nei ,,,di er ikke vanskeli få ufør. jegg fik det nærmest kastet på meg men di va for jeg er ikke ønsket fra andre for jeg er umuli og så er jegg hatet og mislikt av ale at det virkelig ike er non dører åpne for meg ingen vil ansete såne folk som meg som er styg og dum og fæl og grusom

alt er luket alle dører er luket men di va mn egen skyld fore jege gjør bere feil og di konsekvensene må jegg lev med helt til et eventueltt neste liv som nok endeli en sjans påe ny start sdn gjor bere feil dite live
Avatar

Re: Hvordan få ufør

juni 3 2020 - 23:08
Er nok ikke like enkelt for alle å få ufør, en kan også fint jobbe senere hvis en blir friskere også, men fra ting du sliter med virker det som det ikke burde være vanskelig, men det skal jo ikke være enkelt å få heller.

Først må du jo søke på de grunnlagene du sliter med, få psykolog og lege til å legge ved et vedlegg om anbefaling og årsaker, skulle du få avslag noe som er vanlig og du vet du ikke kan jobbe grunnet helsen så tar du avslaget med en advokat, mulig du ligger under inntektsgrensen så du får «fri» rettshjelp, koster vel rundt en 1000 lapp i egenandel i så fall, men da får du fortgang i sakene.
Er slitsomt å sloss med systemet når en er syk så får du avslag ville jeg gått den veien hvis du har papirer fra ovennevnte om at de sier at du ikke er arbeidsdyktig. Kommer avslaget så tar du med alle papirer og avslag til advokat så slipper du å forholde deg til nav da advokaten tar seg av dette.

Avatar

Re: Hvordan få ufør

juni 3 2020 - 23:13
Ahh har du snakket med nav om å ta opp skole så vil de nok kanskje at du prøver deg frem først, da de ser at du kanskje klarer det og er jo mulig du klarer det også. :)

Ønsker deg lykke til uansett om det blir skole eller det andre
Til forsiden