Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan få slutt på grubling?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan få slutt på grubling?

mars 13 2013 - 21:08
Noen som har erfaring med hvordan man kan håndtere kvernende og unødvendige tanker som bare nekter å forsvinne?
Avatar

Grubling

mars 13 2013 - 22:14
Heisann.

Jeg sliter med det samme, så jeg er spent på erfaringene andre sitter inne med! Selv har jeg ikke funnet en perfekt løsning, men for meg hjelper det å skrive ned tingene jeg grubler over på en liste.

Da får jeg på en måte "tømt ut" tankene, og synes det er interessant å se på listen etter en periode, for eksempel 2 uker senere. Tingene jeg grubler over forandrer seg litt, men hovedtrekkene er de samme. Det blir litt som en dagbok for tankene mine =)

Jeg vet ikke om du går til psykolog eller om du har noen tilleggsproblemer, men jeg tar også med meg listen til psykologen av og til for å se tingene jeg grubler over i et annet perspektiv. Eventuelt går det an å vise og diskutere listen med noen du føler du kan snakke med...? =)
Avatar

skrive ned

mars 15 2013 - 10:22
Jeg pleier også av og til å skrive ned litt av det som kommer opp når jeg grubler/ har tankekjør og tar det med til psykologen min. Er ikke en slik person som "skriver meg av" ting. Men tar listene med til psykologen. Da er det liksom litt lettere å huske og få klarhet i hva som plager meg. Da vet man lettere hva man da trenger hjelp til. Ikke alltid like lett å skulle huske alt som plager eller få kontakt med det uten listene. Kan likevel av og til føle det litt vondere når jeg har det på papiret foran meg.
Avatar

Hmmmm..:)

mars 16 2013 - 19:05
Jeg selv grubler mye men har funnet ut at det hjelper å trene eller være ute i naturen, da blir det mer positiv grubling, ikke så slitsomt:)
Avatar

Velg.

mai 5 2013 - 22:28
Sliter med det samme, en del av søvnproblemene mine er som følge av dette. Vikaren for fastlegen min mente jeg måtte velge/styre meg bort i fra tenkinga og grublinga. Forsåvidt sant det, er jo slikt at etter en livstid med grubling så er det jo det jeg er vandt med og automatisk gjør. Men har ikke klart å tvingt meg til det foreløpig, mangler litt livsgnist, så grublinga er jo en av de få "gledene" jeg har.
Til forsiden