Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan er det å oppleve å få diagnosen schizofreni?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan er det å oppleve å få diagnosen schizofreni?

mars 16 2010 - 21:03
Jeg søker etter å høre erfaringer fra mennesker som har fått diagnosen schizofreni. Jeg er selv miljøterapeut og jobber innen psykiatrien. For tiden tar jeg en videreutdannelse i psykisk helsearbeid. I forbindelse med dette har vi nå prosjektoppgave om schizofreni. Min vinkling er den selvopplevde følelsen av å få diagnosen! Hvordan oppleves dette? Skremmende? Lettelse ved å få satt et ord på det? Forvirring? Selv kjenner jeg mange som har diagnosen igjennom jobb, men jeg tenkte å prøve meg på å få noen uttalelser gjennom forum via internett da dette er en sikker kilde for anonymitet! Alt jeg er ute etter er folks personlige opplevelser og gjerne kjønn og en ca alder...Jeg hadde satt veldig pris på om noen vil hjelpe meg! :) Veit ikke hvor aktive folk er på dette forumet og har ikke lang tid på meg på å skrive oppgaven, men jeg gjør et forsøk :) Hvis noen har tips om andre forum tas også dette i mot med takk!

:)
Avatar

Re: Hvordan er det å oppleve å få diagnosen schizofreni?

mai 8 2010 - 21:40
Hei:) Har du fått svar? Litt sent ute men har masse erfaring
Avatar

Re: Hvordan er det å oppleve å få diagnosen schizofreni?

sep 26 2010 - 22:55
Hei :). Var dessverre sent ute her jeg skjønner jeg, men har en del som jeg kunne ha kommet med. Men, det er selvsagt for sent.

Det jeg lurte på var om du fant andre forumer eller lignende for meg som har Paranoid Schizofreni???
Jeg ettersøker noen med samme diagnose, men det ser ut som om det er stor mangel av dette på nettet :(. Kunne så inderlig ønske jeg kunne pratet med noen som har samme diagnose. De har grupper og forumer for det meste av diagnoser, men ikke innenfor Shcizofreni virker det som...
Tabubelagt ennå kanskje... Du leser sikkert ikke dette nå, men har i hvert fall fått ned noen ord... :)
Avatar

Re: Hvordan er det å oppleve å få diagnosen schizofreni?

nov 26 2010 - 11:21
Hei
Jeg fikk diagnosen paranoid shizofreni i fjor.Har vært innlagt i 9 mnd, men har vært hjemme et år nå. Jeg har også søkt andre med samme diagnose og andre forum på nettet, uten hell.Nå kom jeg inn her, og håper på at selvom det er lenge siden noen har skrevet inn på dette innlegget her, at noen der ute vil snakke med meg her som sliter med det samme. Jeg føler meg veldig alene med denne sykdommen, og det er ingen som forstår meg når jeg forteller om tankene mine. Vær så snill å være noen der ute som er som meg.Jeg ha også fått sterk dødsangst den siste mnd.
Til forsiden