Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan bruke en diagnose til noe positivt?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan bruke en diagnose til noe positivt?

des 14 2019 - 21:06
Heisann, jeg lurer på noe!

Jeg har hørt andre si at diagnose noen har, kan brukes til noe positivt ved at en kan fokusere på de positive sidene ved en diagnose. Selv har jeg en diagnose som heter schizoid personlighetsforstyrrelse, men hva positivt er ved min diagnose?

Denne diagnosen er preget av introspeksjon, sosial tilbaketrekking og en total mangel på interesser. De finner ikke glede i noen aktiviteter. Hvordan kan jeg med schizoid p. finne noe positivt med diagnosen min?

Alt jeg føler er at den har gjort meg verre med mer isolasjon og følelsen av å være totalt inkompetent. Jeg har allerede begynt å tenke basert det som står på nett om schizoid og lever deretter. Noe annet jeg lurer på: Hvordan komme seg noen vei i livet med en sosial fungering lik null?

Takk for alle svar.
Avatar

Diagnose- positivt

april 21 2021 - 19:17
For mange er en diagnose ikke positivt i det hele tatt. Den kan gjøre vondt mye verre. Det er mange som skriver om dette . Anbefaler å lese stoff av psykolog Birgit Valla som våger å snakke psykologforeningen midt imot.
Til forsiden