Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan blir man frisk?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan blir man frisk?

mars 10 2022 - 20:03
Er det noen som mener å vite hvordan en blir frisk fra depresjon? Fra angst? Sånn uansett om det er årevis med psykiske problemer? At det er som man gjør det til selv? Forklar hvordan. Hjelp verden med deres kunnskap. Det er mange som trenger hemmeligheten
Avatar

Bra innlegg

mars 10 2022 - 21:18
Viktig tema du tar opp her.Jeg tror ikke det fins en hemmelighet for det men at alt avhenger fra person til person.Hva man trenger hjelp til og hva slags hjelp.
Avatar

Mrs

mars 10 2022 - 21:36
Takk;)

Det tror ikke jeg heller. Det som er verre er at jeg har ikke sett at det faktisk finnes noen løsning for en del kronikere. Det finnes måter å få det litt mindre ille på for de fleste, men det er ikke bra nok spør du meg
Avatar

forståelse

mars 12 2022 - 00:04
van gogh skal ha ligget i tre døgn
etter å ha skutt seg selv i skrittet
hans siste ord var visstnok:
tristheten vil aldri forsvinne
og jeg er så fuckings lei av å ha det dritt!
asså selv om jeg vant 20 millioner
ville jeg ønske å avslutte alt
for livet er et fundamentalt helvete
og ja da det vil det alltid være
vi må bare kjempe - til dovre faller!
Avatar

Kun meg.

mars 12 2022 - 00:41
Jeg tenkte jeg ville komme med et innspill her, da jeg selv har slitt med dyp depresjon hvor alt rundt meg var mørkt og jeg kunne ikke se lenger enn min egen nesetipp. Energien, motivasjonen og livsgleden var helt ute. Det eneste jeg gikk i daglig var en ond sirkel, jeg ble satt på antidepressiver og var sykemeldt. Jeg ble likegydlig og så ikke glede i noe som ga meg glede da jeg var yngre. Min historie er lang, men det ble år med disse følelsene og tankene. Jeg trodde ikke helt ærlig jeg ville klare meg i verden blant mennesker og følte ikke jeg bidro til noe heller. Ikke for noen, eller for meg selv. For noen år tilbake skjedde det en hendelse i livet mitt som fikk en øyeåpner for meg, og jeg innså at jeg ikke engang klarte å gråte for noe vondt som hadde hendt. Jeg valgte å avslutte medisinene mine og tok tak i å fokusere på en annen side av behandling, da jeg følte jeg ikke ble bedre av samtaleterapi og medisiner over noen år. Jeg begynte med akkupunktur som skal ha en god effekt mot depresjon, søvn og angst. Deretter ble kosthold viktig "man er hva man spiser" og jeg fokuserte daglig på variert kosthold. Samtidig skaffet jeg meg en katt, litt for å ha noen å ha ansvar for og siden jeg elsker dyr, så har dyr en positiv effekt mot depresjon og stress. Dyr er bare så koselig<3 Fysisk aktivitet ble også endel av mine mål, men ikke å trene seg ihjel på treningssenter, mest å gå seg en tur daglig ble målet, også gjerne ha noen stolper å samle på sommeren på stolpeappen for å ha et lite "mål" utenom disse planlagte gåturene. Dette er alle fine ting som kan hjelpe i små mengder hver for seg eller i en større grad sammen for noen. Det var ikke før jeg begynte med "tanketrening" hvor jeg følte en større bedring, hvor tanker ble rettet fra "du kommer til å mislykkes" til "du lykkes, stå på", eller situasjoner hvor "åh jeg glemte kjøpe rømme til tacoen" til "idag blir det godt med taco, selv uten rømme" eller "hvorfor er jeg så håpløs" til "Jeg er stolt over at jeg fikk til oppvasken idag". Dette høres kanskje helt dust ut, men alt som gikk i retning negativt ble fokusert på, og jeg prøvde vri det om til noe positivt. Nå skal sant sies at det er ingen mirakelkur, jeg har blant annet sett "the secret/ the law of attraction" også som er loven om tiltrekning. Det handler om det man fokuserer på, er det man tiltrekker seg. Så fokuserer man på negative ting, tiltrekker man seg negative ting, eller hvis en fokuserer på positive ting så tiltrekker man seg positive ting. Vell ja, jeg har troen på det i en viss grad. Man ser forskjell på menneskers energi når de er "nede" eller "muntre", noe som gjør at man kanskje oppsøker den "muntre" raskere uten noe fasitsvar. Jeg tror kontinuelig arbeid med sinnet vil gi endring og bedring. Men som noen nevnte over, det er så forskjell fra person til person. Jeg har selv vært medisinfri en god stund, og har enda berg og dalbaner, men det er en tydelig forbedring enn tidligere.
Avatar

Alien og Barelene

mars 12 2022 - 14:56
Vi må kjempe til Dovre faller, det tror jeg og det kan være enda hardere å anta at det skal komme smertefrie tider for en blir så fuckings skuffa.

Takk for at du deler, Bl. Jeg har også funnet ut at det er et snev av sannhet i LOA. Hvis du er kommet dit at ting kan gå i en betydningsfull og positiv retning og du lever som at det kommer til å gå bra, så vil det gjøre noe med hvordan du stresser og lever i mellomtiden. Da kommer vi inn på den faktoren som antagelig teller mest av alt: I den grad du vil være pop hos andre så vil et mer selvsikkert og positivt vesen antagelig gjøre deg mer pop hos andre.

Å tro at hvem som helst kan tenke positivt og så får de det bra, det høres ut som noe som skjer når du går gjennom murvegger på jernbarnestasjonen og ender på skoler hvor rektoren heter "Humlesnurr", men hvem vet...

Avatar

altså

mars 12 2022 - 19:01
ja vi skal kjempe til dovre faller
men i det ligger jo også
erkjennelsen/forståelsen
av at kampen til slutt blir tapt.....
jeg har heller ikke tro på
det er å tenke positivt liksom
for hvordan kommer man dit?
det er jo ikke noe man velger
det å bare tenke negativt dritt
nei men kjempe videre skal vi!
Avatar

Re: Hvordan blir man frisk?

mars 13 2022 - 10:17
Jepp, Dovre faller uansett. Så tenker noen at det løser alt det at Dovre faller uansett. Jeg er ikke helt der for da hadde jeg gruset Dovre igår.

En ting som har begynt å bli klart for meg er håpløsheten som ligger i den kroniske depresjonen kombinert med den kroniske helseplagen. Jeg har dog bare tilgang til testsubjekter i denne gruppen mennesker og ikke i testgruppen "kroniske glade og friske". Testsubjekter søkes til å låne bort legemet sitt til håpløse sjeler!

Til forsiden