Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor ofte går du ut av deg selv?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 18 2015 - 04:01
Jeg fikk et spørsmål fra terapauten/psykologen på dps om hvor ofte jeg går ut av meg selv. Jeg svarte at det ikke skjedde så ofte men jeg er veldig usikker på hva det egentlig vil si/bety? Noen som kan hjelpe?
Avatar

Vanskelig å si

juni 18 2015 - 10:03
Mente h*n å gå ut av huset fordi du ville ut og se folk/gjøre noe, eller mente terapeuten noe slik som en virkelighetsflukt?

Mange med psykiske plager velger ofte å være hjemme når en ikke MÅ gjøre noe. Det kan føles tryggere å være der men ikke så sunt i lengden å isolere seg. Hvis h*n mente det, så ville h*n vite hvor ofte du tok iniativet til å utfordre deg selv, være sosial eller aktivisere deg.

Hvis h*n mente en form for virkelighetsflukt, så kan det være alt fra å dagdrømme til å dissosiere.
Dissosiering kan igjen være alt fra å føle at en står i en boble og hører og ser alt rundt seg, men en føler seg fjern. I den andre enden så kan en være helt handlingslammet og ha en "ut av seg selv" følelse, få fullstendig hukommelsestap eller føle at en er en annen. Dissosiering er en reaksjon på for eksempel en overveldende situasjon, angst, traume eller for misshandling.

Håper dette var noe av svarene du søkte.
Avatar

Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 18 2015 - 18:19
Takk for svar! Tror det var det siste h*n mente. Fikk diagnosen tilbakevenende depresjon på dps, og etter å ha undersøkt litt på nett så stemmer det ganske bra.
Avatar

Re: Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 21 2015 - 11:10
Jeg sliter med det samme, visst det er den "ut av seg selv"
Opplevelsen du snakker om. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal prøve å få vekk denne følelsen. Så kanskje du har noen tips?
Avatar

Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 21 2015 - 19:27
Aner egentlig ikke hva jeg skal si her. Aner egentlig ikke om jeg faktisk gjør det heller. Blir vanskelig det her...
Avatar

Hmmm

juni 22 2015 - 15:47
Vil det da si at hvis jeg f.eks begynner å smile og le, evt prate ut av det blå med meg selv mens andre rundt deg ikke aner hvem eller hva jeg smiler/ler av/prater med og tror eller tenker at det der er en rar person. At det da er å gå ut av seg selv? Endel ganger forestiller jeg meg at jeg er sammen med andre og begynner å le, prate og smile selv om det ikke er noen jeg er med. Det kan være innendørs når jeg er alene men og utendørs blant andre folk. Beklager hvis jeg kupper tråden nå. Det er ikke meningen sånn.
Avatar

Re: Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 23 2015 - 15:54
Jeg gjør akkurat det samme Athenas86
Avatar

Re: Hmmm

juni 23 2015 - 16:36
Haha, jeg gjør også noe lignende av og til. Noen ganger når jeg er sammen med venner og jeg føler meg litt utenfor så detter jeg litt bort og ser for meg samtaler inni hodet istedet. Hvis en av de andre sier noe kan jeg plutselig utbryte eller svare noe som ikke har noe som helst med det den andre personen sa. Så innser jeg hva jeg har gjort og blir stort sett stille resten av dagen. Jeg føler meg skikkelig teit når jeg gjør det for jeg føler at jeg avslører at det er noe galt med meg.

Å dissosiere tror jeg også at jeg gjør. Hvis jeg er nødt til å være en del av en samtale, f.eks. hvis det er en én til én samtale, så blir jeg veldig ofte helt fjern. Jeg ser gjennom mine egne øyne og hører meg selv prate. All kunnskap og tankekraft blir borte og jeg mister helt kontakt med hva jeg føler. Det gjør at jeg ofte ender opp med å si ting jeg ikke mener, eller som er totalt feil. Jeg hører at jeg selv sier noe feil, men klarer ikke styre det. Når jeg kommer meg bort fra situasjonen husker jeg veldig lite av hva som ble sagt, jeg sitter kun igjen med følelsen av at hele situasjonen var mislykket. Derfor unngår jeg slike situasjoner så ofte jeg kan.

Begge deler er noe jeg håper jeg kan jobbe med og bli kvitt etter hvert.
Avatar

Godt det ikke bare er meg..:s

juni 23 2015 - 17:42
Huff det er godt det ikke bare er meg, Holajulie og Pratesyk. Men er det noen som vet om det er noe "unormalt" med dette..? Tørr ikke spørre psykologen om dette. For flaut. Ikke enkelt å være ensom går jeg ut ifra..
Avatar

Re: Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 24 2015 - 19:32
Tror ikke dette er noe unormalt. Prøv å snakk med psykologen din om det, for det gjør det som oftest mye bedre å gå snakne med noen :) Men jeg har et lite spm. Hjelper det med psykolog? For jeg har slitt med så mye uvirkelighetsfølelse at jeg blir rett og slett gal
Avatar

Det hjelper!

juni 24 2015 - 20:22
Jeg synes det hjelper. Har vært i gjennom en depresjonsperiode fra slutten av februar til mai og hatt det jævla tungt og tøft. Men jeg klarte meg. Jeg fortalte psykologen min om selvmordstanker og planlegging, og det føltes helt fantastisk bra etter på. Godt å få det ut. Hvis du ikke føler at den du har nå hjelper så bytt. Tror det bare er å skrive brev til dps hvis du er der. Tror ikke du trenger å forklare hvorfor.
Avatar

Re: Hvor ofte går du ut av deg selv?

juni 24 2015 - 21:03
Okei, kanskje det er noe jeg skal prøve. Men bra du har begynnt å komme deg Athenas98 og du får ha lykken på veien videre :)
Til forsiden