Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor mye tid kan man bruke på seg selv i et forhold?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor mye tid kan man bruke på seg selv i et forhold?

juni 22 2018 - 08:21
Er sammen med en veldig kjekk Dame (vært sammen i 2 år) som har to jenter fra tidligere forhold.Vi bor i utgangspunktet hver for oss , mye pga at jeg har en leilighet , som ikke er stor nok til alle 4 + at jentene hennes, ikke bør bytte skole pga tidligere turbulente forhold mor har vært i. Jeg eier , og hun leier . Jeg er i full jobb , mens hun er ufør . Har bil som hobby , og det betyr utrolig mye for meg. Verkstedet jeg leier er over en times kjøretur fra meg, noe som betyr at å mekke blir vanskelig i ukedagene . Jeg har pleid å reise dit på et par lørdager i måneden, fordi da får jeg gjort litt . Hun har ikke lappen , og det blir mye kjøring på meg. Ok nå til saken, hun blir sur /skuffet hver gang jeg reiser vekk , (selv bare et par timer) fordi hun forventer at jeg skal være der , for nå et vi en familie . Så spør jeg dere andre er jeg egoistisk når jeg vil bruke et par lørdager i måneden for meg selv? Jeg gjør som sagt ganske mye allerede for henne og jentene . Både er med på det daglige og kjøring hit og dit. Med et par lørdager mener jeg å reise til verkstedet på morningen og komme hjem i 6 hal 7 tiden samme dag. Jeg sliter selv med utmattelse og litt depresjon . Går til psykolog også. Er det normalt å kontolere fritiden til kjæresten på den måten? Får ofte noen spydige meldinger fra henne når ting ikke blir som hun ønsker . Jeg er redd for å miste henne , for jeg er veldig glad i henne og ungene , men kjenner selv at jeg blir sliten av å ikke få prioritere meg selv også litt. Er blitt en skikkelig tøffel helt . Ver og på familie vernkontoret og rådgiveren våres prøvde å forklare at det var viktig med litt alenetid i et forhold. Da mente hun at rådgiveren tok parti med meg. Hva tenker dere andre ? Jeg er nok en skikkelig tøffel helt .
Avatar

Hei

juni 22 2018 - 11:13
Heisann. Jeg mener at alle har godt av litt tid for seg selv. Jeg er selv gift har 3 små gutter på 5, 3 og 10 måneder. Kona å jeg har en felles forståelse at man trenger litt tid før seg selv i en ellers krevende hverdag. Dette er noe vi har snakket en god del Om. I starten hadde hun ikke noe behov for tid alene påsto hun, og dermed kunne ikke hun skjønne hvorfor jeg hadde behov for det. Noe som resulterte i ett spørsmål om ikke jeg var like glad i henne og ungene som det hun er. Men jeg fikk oppmuntret henne til å komme seg ut noen kvelder å være sammen med noen venninner eller eventuelt trene, gå tur eller lignende. Noe som har hatt en positiv effekt for oss. Du vet det er ikke lett for din jente å forstå hvorfor du trenger tid før deg selv når ikke hun føler at hun har det. Men prøv å si til henne en lørdag eller lignende at du kan passe jentene så hun kan få ta seg en tur ut. Begynn i det små, så kommer forståelsen etter hvert. Lykke til :)
Avatar

Re: Hvor mye tid kan man bruke på seg selv i et forhold?

juni 22 2018 - 16:51
Hei.Hun er sikkert glad i deg og redd å miste deg?Spørs på hva hun har i bagasjen fra før..Men spydige kommentarer og å bli gjort til tøffel er ikke greit...Hun trenger trygghet og tillit i deg ..hvis hun har nok av det så burde vare enklere for henne å slappe av litt og forstå at det er sunt for begge å ha litt egen tid..ikke minst for jentene..å ha mor for seg og gjøre noe hyggelige ting i helgen.:)Selvom HiN er ufør ..i skoletiden er unger opptatt av skole ,venner og det blir jo mindre tid for å gjøre noe sammen med barna.Hun må og finne seg sjøl og sine interesser og dyrke det..i litt alenetid..Man kan jo ikke bli heelt avhengig av den andre part...Lykke til .:)Snilt av deg at du ser hennes side og ..Ta og prat voksent og klokk sammen..Tillit og kommunikasjon er viktig.:)
Avatar

Hei

juni 22 2018 - 17:30
Jeg tror og mener at det er viktig å sette av tid til seg selv i et forhold, slik at man ikke sliter ut hverandre. Men det handler vel og å gi og ta litt også?

Kanskje du kan inngå et kompromiss?Hvis f.eks du får være på verkstedet en lørdag for deg selv, så kan du passe ungene den neste lørdagen slik at hun kan få gå ut.

Det er jo en utfordring hvis hun ikke har dette behovet for å være for seg selv da. Men det betyr vel ikke at du ikke har det?Det at rådgiveren tok ditt parti er jo bare tøys da.

En annen refleksjon jeg har på dette er at når vi blir forelsket og involvert i et forhold, så gjør dette oss godt, vi får mer dopaminproduksjon i hjernen.Vi orker mer og får mer overskudd.
Da tenker jeg at dette overskuddet er ment for å bruke på å investere i forholdet.Hvis vi istedet bruker dette overskuddet til å jobbe mer, ta på oss mer arbeid, så investerer vi i noe som er utenfor forholdet. Da kan partneren bli litt misfornøyd.
Til forsiden