Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor går grensen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor går grensen?

jan 3 2022 - 03:52
Hvor går grensen mellom pessimisme og realitet?veldig ofte vil noen mennesker se på realitet i livet som pessimisme altså blande disse to og det er jo fullstendig forskjellig.En realist ser hvordan livet er og hva som er mulig og umulig.Jeg tror mange som blir sett på som pessimister egentlig ser realitet her i livet.Noen tanker fra dere?
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 3 2022 - 04:43
Jeg tenker at det samme spørsmålet kan stilles om optimisme, og at de kan svares bare på detaljnivå. Jeg tipper de fleste som kjenner meg kan tippe hvem jeg tipper er mest realistisk jevnt over. Pessimisten eller optimisten?
Avatar

Hei

jan 3 2022 - 04:49
Ja det er sant faktisk det samme kan man si om optimisten og pessimisten.Realisme passer så bra da jeg tenker de man ser på pessimister kan egentlig være realister.Alle kan ikke bli fotballspillere.Alle kan ikke være super stjerner.Det er en realitet her i livet.
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 3 2022 - 04:59
Sant. Jeg kan se nytteverdien i å tenke optimistisk for noen om å bli noe. Men de fleste blir skuffet om optimismen ikke er finslipt av "pessimismen". Også kalt realiteten. Jeg ville bli Supermann når jeg var liten, og når jeg ble voksen fikset jeg ikke en vanlig jobb... jeg ble skuffet
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 3 2022 - 17:13
Det gir ingen mening å diskutere dette uten en felles definisjon av hva realisme er. Jeg er filosofisk sett objektivist, og legger derfor til grunn at virkeligheten eksisterer uavhengig av min opplevelse av den. Min opplevelse av den faktiske virkelighet kan altså være feil (med alt det medfører), men da velger jeg å se muligheter fremfor begrensninger.

Forresten Enydagtruer, hva legger du i "fikset ikke en vanlig jobb", helt spesifikt?
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 3 2022 - 19:55
"Forresten Enydagtruer, hva legger du i "fikset ikke en vanlig jobb", helt spesifikt?"

Jeg regner med at du vet sånn cirka hva "en vanlig jobb" er. En du går til hver dag og får lønn, så du har smør på maten. Så da må du spesifisere hva du lurer på, Frikar.
Avatar

Enydagtruer

jan 4 2022 - 03:40
Da tolker jeg det som at du var grovt underbetalt i jobben din, siden du bare hadde akkurat nok lønn til å ha smør på maten.
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 4 2022 - 11:20
Jeg sa ikke at jeg hadde "akkurat nok". Det hadde ingenting med poenget å gjøre om lønna var god eller dårlig. Men dette er muligens Frikar på sitt morsomme, så haha
Avatar

Hmm

jan 4 2022 - 13:45
Har jo ingenting med lønn å gjøre.Han har ikke fungert i jobb på grunn av sin helsetilstand.
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 4 2022 - 15:10
Når Enydagtruer legger opp til feiltolkninger med det sedvanlige tåkespråket sitt, så må jeg jo respondere på det.
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 4 2022 - 16:33
Må du respondere på det? Hvorfor det lurer jeg på. Og det med en skivebom av et spørsmål. Og hva er tåkete med det jeg sa? Hvis du ikke forstår helt innholdet, så kanskje du ikke har rett mottagerapparat. Det er ikke så greit her i livet når en ikke har fått alle de rette egenskapene
Avatar

Frikar

jan 4 2022 - 16:57
Det er ingenting tåkete ved det Ennydagtruer skriver.Han skriver med noe folk med dårlig helse sliter med for mange sliter med å ikke kunne jobbe.Nettopp på grunn av helsa.Du trenger jo ikke respondere.Alle responderer ikke på alt her.
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 4 2022 - 23:55
Mrs;)
Avatar

hmmmmm

jan 5 2022 - 06:44
tåkeprat min kjære friker?
det må du forklare altså
hva mener du? eksempler?
jeg opplever bla endt og mrs
som klare i sine kommentarer
i alle sammenhenger
og det kan jo ikke sies
om alle her inne nei
og ja igjen så viser du
din bastante overbevisning
om å alltid ha en fasit
en fasit som ikke finnes!!!!!
Avatar

Hei

jan 5 2022 - 14:31
Frikar ingen tvinger deg til å respondere på noe som helst.
Avatar

Aliengang

jan 5 2022 - 14:35
Du finner fasiten du etterspør på Språkrådets klarspråksider, og ellers i grunnskolepensumet for norsk. Stammespråk (også kjent som tåkespråk) kan man bruke i sin egen "menighet", og bare der. (At du selv er en del av denne menigheten er ikke et holdbart argument i dette tilfellet.) Å bruke stammespråk i andre settinger, samtidig som man bevisst unnlater å definere begrepene som diskuteres - men lar hver enkelt fortolke og "lese mellom linjene" ut fra egne subjektive premisser, er bare en manipuleringsteknikk. Har man slike språklige manipuleringsteknikker innarbeidet som en vane, er det ikke rart man møter motstand både i arbeidsliv og ellers, da man med sine språkhandlinger har tillatt Den Andre å svare med tilsvarende metoder.

Så du er nok ikke en posisjon til å kritisere andre for å være bastante i sine oppfatninger, alien. (Og jeg trenger ikke bruke 5 utropstegn for å få frem poengene mine.)
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 5 2022 - 18:01
Jada. Du sier mye som høres intellektuelt ut Frikar. Klapp på hodet. Du har fortsatt ikke sagt hva jeg sa som var tåkete. Om du sier det så kan jeg muligens oppklare tåken for deg.

Jeg og Alien er helt uenige i visse ting, og fortsatt gode kompiser. En kan være bastant lukket eller bastant åpen...
Avatar

huttemeitu

jan 5 2022 - 20:52
friker friker
hva skal vi gjøre
med lille deg
du har deg selv
som ditt største
forbilde - eller hva
som jeg uttrykkte
på en annen tråd her
håper du oppsøker
de proffe karene/bertene ;)
Avatar

Eksempel

jan 6 2022 - 04:04
Eksempel på "tåkespråk" (høykontektuelt språk): "En [jobb] du går til hver dag og får lønn, så du har smør på maten."
Avatar

Re: Hvor går grensen?

jan 6 2022 - 11:39
Jeg ser nok ikke den tåken du prater om Frikar. Du må forklare nærmere.
Til forsiden