Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvilket problem skal det løse å snakke om "vonde følelser"?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Hvilket problem skal det løse å snakke om "vonde følelser"?

mars 4 2023 - 19:18
Bedre vitende og krenkehysterikere Frikar?

Hersketeknikk- kortet?

Ikke den subjektive opplevelsen som skal adresseres?

Nei for det er vel ikkje så viktig om ein trakkar nokon på tærne. Er det vel? Då kan du jo kalle denne personen for krenkehystriker i staden for å prøve å forstå.

Rett og slett feigt Frikar.
Avatar

Re: Hvilket problem skal det løse å snakke om "vonde følelser"?

mars 5 2023 - 04:19
Selektiv argumentasjon er det åpenbart her Frikar. Godt blandet med selektiv persepsjon.

Jeg ga den første definisjonen som dukker opp i Google til tasmus sånn at han fikk et lite generelt innblikk i det han poengterte at han ikke hadde innsikt i.

Nok en gang. Hersketeknikker er en ting. Psykisk terror og kriminelle metoder er en annen ting. Ikke nødvendigvis fordi de er så voldsomt forskjellige, men fordi de foregår i forskjellige kontekster og med vidt forskjellige hensikter. I tillegg til at det er vidt forskjellige spilleregler i det normative samfunnet og i subkulturer.
Jeg vet ikke om du er motvillig, kranglevoren eller bare troller på pure f... og for å være ærlig så er det ikke noe jeg bryr meg voldsomt om.
Men, som jeg påpekte i utgangspunktet og som Sindre påpeker så er det tydelig at hersketeknikker er noe som dukker opp i dine innlegg. Og hvis du ikke ønsker å forholde deg til eller eie det, så er det helt greit for meg.

Ved å ikke ta hensyn til et offers ønsker så vil du nødvendigvis gjøre offeret til et offer du også, uavhengig av din intensjon. Men, det er kanskje noe du ikke bryr deg om.
Og det får stå for din regning.

Og med det så sier jeg meg ferdig med diskusjonen ettersom jeg opplever det som at det bare går i en evig sirkel :)
Avatar

Re: Hvilket problem skal det løse å snakke om "vonde følelser"?

mars 5 2023 - 12:00
Sindre00: Det er ingenting som skal forstås, det er et _problem som skal løses_, jfr. trådens tema. Det jeg legger i begrepet "krenkehysteriker" er en person som leter etter grunner til å føle seg krenket, uavhengig av om en kvalifisert krenkelse har funnet sted eller ikke.

Drømpårøm: Selektiv argumentasjon, ja. Det er jo hele poenget. ([...] krenkehysterikere KAN dra hersketeknikk-kortet [...]) Selektiv persepsjon? Det vet du ingenting om, så det er faktisk en kvalifisert krenkelse å beskylde meg for noe slikt siden jeg ikke kan forsvare meg ved å legge frem hele min psykiatriske journal her av personvernhensyn.

Du hevder at hersketeknikker og psykisk terror foregår i ulike kontekster og (sub)kulturer. Men det finnes møtepunkter og grenseland mellom (sub)kulturene og min erfaring er ihvertfall at kriminelle forsøker å utnytte mulighetsrommene som oppstår der. Da må man løse det faktiske problemet helt uavhengig av kulturell kontekst.
Til forsiden