Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvilke positive ting har du laert av dine problemer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvilke positive ting har du laert av dine problemer?

nov 25 2013 - 18:37
Jeg haaper alle har hatt ei bra helg og at mandagen har vaert fin saalangt:) Mandagen min har vaert en av de bedre, av en eller annen grunn..Hadde en lett dag paa jobben og slapper av hjemme naa mens jeg venter paa at rommet mitt blir varmt..Det er ikke en gang minus grader ute, men kaldt nok likevel!!

Jeg foeler meg litt ensom og selskapssyk idag, saa tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg. Overskriften sier vel hva spoersmaalet mitt er: "Hvilke positive ting har du laert av dine problemer?"

Jeg vet selv hvor lett det er aa fokusere paa negative ting, saa for aa snakke for meg selv saa har jeg laert av mine problemer at:

- psykiske problemer kan ramme alle, uansett alder, yrke, staus osv.
-jeg har blitt bedre til aa ikke doemme andre etter utseende, jobb osv.
-om du er aapen er de fleste mer aapne tilbake.
-folk flest har enten psyskiske problemer selv eller kjenner noen som har det.
- jeg har blitt bedre til aa lytte og hoere hva andre har aa si uten aa doemme.
- det er vanskelig aa snakke om, men kan hjelpe flere enn du tror.
- psyskiske problemer er ikke et valg!
- de fleste med psykiske problemer er veldig forstaaelsesfulle og ressurs sterke mennesker, (men de ser det ikke selv)
- et lite smil til en fremmed kan gjoere en stor forskjell!!

Jeg kunne lett skrive mange flere ting, men sender ballen over til andre paa forumet naa, hyggelig om noen svarer:)
Avatar

Hei

nov 25 2013 - 18:51
Når man er midt oppi problemet, er det ikke så lett å se noe lærdom i det, men dog lettere når man har kommet seg ut av den vonde spiralen. Selv har jeg hatt en tung periode nå i 1,5 mnd og har satt mine klare mål når jeg er bra igjen.

Men veldig enig i de punktene som du nevner. Og slike problemer rammer hvem son helst og gjerne de du aldri hadde trodd det skulle lide av samme utfordring.
Det er flere enn hva jeg hadde trodd som lider av en eller annen form for psykiske plager, det har jeg merket når jeg har valgt å fortelle om mine utfordringer.

Jeg la alle kortene på bordet for sjefen min på fredag og var veldig usikker i ettertid om det var så lurt. Men han var veldig forståelsesfull og hadde sett at det var noe som plaget meg. Men så kom jeg på at det krever styrke for å kunne vise svakheter, så å være åpen var kanskje lurt likevel. Lettere å få forståelse når man ber om hjemmekontor når det stormer som verst..
Avatar

:)

nov 25 2013 - 19:00
Takk for svar paa innlegget mitt!
Jeg er veldig enig I at det er vanskelig aa se noe positivt som helst naar man staar midt oppi det..

Saa bra at du fikk fortalt sjefen din da, kan tenke meg det var vanskelig men at det samtidig hjalp deg. Selv fortalte jeg sjefen min om mine problemer etter aa ha jobbet der I ca 2 mnd, det var vanskelig men jeg er glad jeg gjorde det. Jeg er nok heldig som har en veldig forstaaelesesfull sjef og hun sa at moren hennes har psykiske problemer ogsaa. Saa vi snakket en del om det og det var godt aa foele at hun trodde paa meg og fortsatt sier jeg gjoer en bra jobb:)

Psykisk helse er nok fortsatt tabubelagt, men jeg tror jo mer man snakker om det, jo mer aapenhet blir det!
Til forsiden