Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skjer med meg??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skjer med meg??

april 16 2021 - 01:44
Hei
Jeg har over lang tid slitt med en type «flashbacks» fra grusomme ting som aldri har skjedd meg, men det preger meg veldig selvom det ikke har skjedd.
Det er så skremmende når det føles så ekte og får meg til å føle meg så forferdelig.

Noen eksempler på hva jeg får flashbacks fra er at jeg blir banket opp, jeg kjenner det dypt inni magen at det føles helt jævlig selvom det aldri har skjedd. Det er akkurat som om jeg ser blodet og blåmerkene foran meg og det er som om det skjer på ekte.

Andre ting er at jeg blir voldtatt som er helt grusomt, det føles helt ekte selvom det aldri har skjedd meg. Jeg begynner ofte å gråte mens jeg får flashbacksene og blir skikkelig paranoid.

Av og til blir jeg til og med usikker på meg selv om jeg faktisk har gått igjennom disse tingene og bare har fortrengt det eller om det bare er meg som er helt tullete i hodet som får disse flashbacksene om ting som aldri har skjedd.
Jeg er ganske sikker på at det ikke har skjedd.

Det er akkurat som jeg ser det skje rett foran meg, som om jeg ser meg selv foran meg.

Er det flere som har opplevd slike ting eller noen som har en slags forklaring på hvorfor det skjer??
Avatar

Re: Hva skjer med meg??

april 16 2021 - 03:03
Jeg er svært skeptisk til at det virkelig er mulig å fortrenge et ordentlig traumatisk minne, fordi det i utgangspunktet bør være umulig - fordi hjernen vår er designet til å huske negative ting/situasjoner spesielt godt, slik at vi dermed kan passe oss for lignende negative ting/situasjoner i fremtiden. Det er nettopp derfor vi (hvert fall i utgangspunktet) husker traumatiske ting spesielt godt. Og det finnes fagfolk som er like skeptiske som meg, til konseptet om "fortrengelse av traumatiske minner", av samme grunner som meg.

Og det er f.eks. mange "traumatiske" minner som folk påstår å ha fortrengt, men som har vist seg å være rein løgn eller selvbedrag (i form av at den traumatiske hendelsen egentlig aldri hendte, eller at den egentlig aldri var traumatisk), når disse "traumatiske" hendelsene har blitt undersøkt nærmere.

Derfor virker det mye mer sannsynlig for meg at det du opplever her rett og slett er flashbacks fra dine tidligere liv her på jorden; eller at sjelen din faktisk har inkarnert i flere personer under dette nåværende livet ditt, slik at de flashbackene du ser er fra den andre personens liv (siden dere begge i så fall tilhører den samme sjelen, som dermed gjør det logisk at enkelte opplevelser kanskje kan kommuniseres mellom dere).

Alternativt kan det jo være reine hallusinasjoner du opplever... Det er jo alltids en mulighet...
Til forsiden