Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skal til for å få det bedre?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skal til for å få det bedre?

juni 22 2023 - 23:43
Jeg har prøvd så mye forskjellig.kjemper kamper hele tide og det er mye krig inni meg.Jeg har hjelpen jeg trenger men jeg er bare nysgjerrig hva mener dere skal til for å få det bedre?jeg håper på en diskusjon her inne hva tenker dere om det?Noen tips?Råd vi kan gi til hverandre som kan hjelpe.
Avatar

Hei

juni 22 2023 - 23:49
Jeg vet ikke hva som skal til for at du skal få det bedre. Du sier du har hjelpen du trenger. Hva mener du med det?
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 08:51
Det eneste som har hjulpet meg er naturen <3 og så prøver jeg å utfordre meg selv på ting som gir meg glede og mestringsfølelse, feks trening og turning.
Psykiatrisk behandling blir jeg sykere av..
Fant et sted som het WeCare i Sotra, men det ble vist nedlagt i januar i år :-/ der hadde dem innleggelsesopplegg i noen uker (litt utenom det vanlige) med en blanding av psykiatrisk behandling, stell av av dyr, turer og div sportslige aktiviteter.
Avatar

Hei

juni 23 2023 - 09:10
Ganni jeg lurte ikke på hva som skal til for at jeg får det bedre men hva slags råd folk har å gi.hvordan få det bedre.jeg har psykiatrisk hjelp mente jeg når jeg skrev det.
Avatar

Hei

juni 23 2023 - 09:12
Recoveryingbpd det var gode råd.Natur er veldig bra for den psykiske helsa.det var dumt det stede ble nedlagt som du fant.Mange bra steder blir nedlagt.Syns du at du blir sykere av behandling
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 09:35
Jeg tenker vel at du er blitt bittelitt bedre, siden jeg kjenner deg. Det er desverre bare sånne bittesmå skritt for mange med kroniske kjipheter. Jeg tror det ligger mest i handling. Som du også har vist.

En må bare begynne å gjøre ting som om det har en verdi, eventuelt at det kan lede til noe bra. Den kronisk depressive har jo grunn til å tenke at det ikke blir bra, så det er en kamp. Og det må være en veldig ærlig indre dialog om hva som har verdi, eller er verdifullt med det.
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 12:38
Jeg anbefaler alle å lære seg hjernevask-teknikker, og så hjernevaske seg selv frisk. (Er jo det mange behandlere egentlig gjør med pasientene sine, så hvorfor ikke?)
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 14:41
Tråd om hjernevask teknikker! Make it happen, Frikar
Avatar

Frikar

juni 23 2023 - 14:43
Noen teknikker på hvordan man gjør det.vil vel ikke si psykiatrien hjernevasker en.
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 15:05
Søk opp "Mind Control Made Easy (or How to Become a Cult Leader)" på Youtube, så tar vi det derfra!
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 15:27
Så der henter du altså inspirasjon, Frikar. Her har jeg gått og trodd at hjernevask er noe vi bør styre unna. Siden jeg er kronisk deppa så har jeg muligens tatt feil. Kan virke som at hjernevask er veien til positivitet. Kanskje jeg sjekker opp den videoen!
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 15:43
Når du er ferdig med videoen, sjekk ut "The Battle For Your Mind" av Dick Sutphen.
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 23 2023 - 15:53
Det finnes neppe et unisont og enkelt svar, men.
Personlig så handlet det om ærlighet mot meg selv, ærlighet om hva mine tanker og handlinger faktisk og potensielt hadde av konsekvenser, ærlighet mot andre mennesker, ærlighet om hvordan jeg ble påvirket av å ikke ha positive og støttende mennesker rundt meg.
Og det handlet om åpenhet med de jeg valgte å ha rundt meg. Og noe som jeg fant ut at var utrolig utfordrende...å være åpen og ærlig om mine egne følelser mot meg selv. Og åpenhet om mine følelser og tanker.
Og det handlet om en villighet til å gjøre masse som jeg i utgangspunktet hadde mye motstand på å gjøre og som jeg ikke nødvendigvis hadde veldig stor tro på til å begynne med. Villighet til å gi slipp på massevis av overlevelsesstrategier og generelt en villighet til å stole på prosessene jeg jobbet med. Villighet til å spørre andre om hjelp når ting er vanskelig og invitere de til å se, høre og forstå meg.

I tillegg så begynte jeg å praktisere yoga og meditasjon. Meditasjon er noe som ikke er anbefalt for alt av psykiske utfordringer, så det må man snakke med lege osv for å undersøke om det er en mulighet. I tillegg til å jobbe hardt med å tilgi de menneskene som har gjort meg vondt (ikke for deres del, men for min egen del). Og jeg jobbet hardt med å være tilstede her og nå og ikke være i fremtiden eller fortiden mentalt. Også begynte jeg å trene fysisk og være en god del ute i naturen.

Dette er ikke noe som nødvendigvis fungerer for alle og jeg sier på ingen måte at det er en easy fix, for det å gjøre endringer krever mye mot og styrke. Men, det å finne en vei og støttespillere man har tillit til er sannsynligvis avgjørende.
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 24 2023 - 09:53
Det er nok veldig individuelt.

For meg er det trening, gode relasjonar og kreativitet som gjeld. Får eg gjort 2/3 prøver eg å vere fornøgd med det.

Å tenke seg frisk hjelp ikkje nødvendigvis..

Vere ærleg med seg sjøl og den ein er i staden for å prøve å bli noko som blir forventa..

Og å godta at livet ikkje nødvendigvis er enkelt..

For meg handlar mykje om forståelse av egen situasjon og overlevelsesstrategiar. Veit ein kva som er egne overlevelsesstrategiar og finn ut at desse er lite gunstige, så gjeld det å prøve å vrikke litt på desse.
For meg handlar det nok ein del om ugunstige overlevelsesstrategiar, og eg ser at andre og har det. Folk som synest egne strategier er bra, men så kjem dei ikkje nødvendigvis videre med dei.. så til slutt føler ein seg fanga.. Det nyttar ikkje alltid å skylde på andre..

For meg er mestring og prosjekt viktig..

Men.. Det er ikkje enkelt, og eg trur vi alle meir eller mindre strevar litt med livet..


Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juni 24 2023 - 16:58
Hva er det denne krigen inni deg går mest ut på, mrs? Om du har lyst til og klarer å sette ord på det.
Avatar

Hei

juni 24 2023 - 17:54
Jeg syns dere kommer med gode råd Drømpårøm og SIndre.Det å være ærlig overfor seg selv.det med mestringsstrategier.Ser at meditasjon hjelper deg Sindre mens drømpårøm er opptat av naturen.Ser at naturen sjenerelt er råd som kommer fra flere av dere her.Det er jeg enig i.Natur hjelper mye men også kreativitet som du var innom Sindre.Mange gode råd folkens.Det å være ærlig overfor seg selv er viktig.jeg tror heller ikke at å tenke seg frisk er noe som hjelper jeg skjønner heller ikke hvordan det er mulig å tenke seg frisk.Bare fortsett folkens å komme med råd.Jeg syns noen ganger å sove bort ting hjelper selv om det egentlig ikke gjør det men der og da føles det slik.
Avatar

Giverofnoshit

juni 24 2023 - 17:56
Det er flere kriger inni meg som kjemper mot hverandre.Det er vanskelig å fokusere på andre ting når det pågår for jeg må kjempe og kjempe.Det blir nok litt for personlig akkurat å komme med eks på disse krigene da det er ganske personlig og for mye informasjon syns jeg da,
Avatar

Hei folkens

juni 24 2023 - 17:57
Vil rose dere alle med gode råd dere kommer med hvordan få det bedre.Dere er kjempe flinke med råd.
Avatar

fin tråd

juli 15 2023 - 17:25
For en fin, positiv og støttende tråd. Det er så fint å se når mennesker er åpne og støttende.

Mange fine råd her. For meg fungerer musikk, fysisk aktivitet og turer i naturen mye. Ikke alltid jeg klarer å gjøre de tingene som er bra for meg, selv om jeg vet at det gjør meg godt. Da må jeg jobbe med å akseptere hvordan jeg har det der og da. Være snillere med meg selv.

Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din om å være i konstant kamp med meg selv. Føles forferdelig slitsomt og håpløst noen ganger. Andre ganger er det lettere å klare å fokusere på små, fine øyeblikk i hverdagen.

De dagene det er ekstra vanskelig å komme i gang, hjelper det å ta en god dusj bare.

Jeg vet jeg også har behov for å finne mening i hverdagen for å føle at jeg har livskvalitet. Oppleve mestring og nytteverdi. Samme med gode relasjoner. Men en ting av gangen. Tålmodighet er en dyd, visstnok. Om en vanskelig ofte.


Vil rose iniativtaker og dere andre som har bidratt her. Fin og viktig tråd.
Avatar

Re: Hva skal til for å få det bedre?

juli 15 2023 - 21:09
"Ikke alltid jeg klarer å gjøre de tingene som er bra for meg, selv om jeg vet at det gjør meg godt. Da må jeg jobbe med å akseptere hvordan jeg har det der og da. Være snillere med meg selv."

Sånn skal det være, Halberta.
Avatar

Hei

juli 15 2023 - 22:29
Bra sagt Halberta.Det er jo mange gode råd her på tråden.Bare å skrive folkens.Slik lærer vi av hverandre.
Til forsiden