Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skal jeg gjøre?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skal jeg gjøre?

jan 25 2012 - 01:33
Jeg er en 31 år gammel mann/gutt som nylig ble uføretrygdet 100%.
Livet mitt har vært fylt med angst, depresjon og dårlig selvtillit.

Min økonomiske fremtid er i ferd med å endre seg brutalt.
Min mor er alvorlig syk, og har dessverre ikke altfor lenge igjen å leve.

Når hun går bort så mister jeg alt jeg har, fordi jeg tok over huset hennes, uskiftet. Det vil si at jeg kun disponerer huset og betaler husleie ect. men når hun går bort så må jeg dele verdien av det med min søster som har krav på 50%.

Banken har fortalt meg allerede at jeg bare kan drømme om å få et huslån med den inntekten jeg har nå.

Men jeg arver jo endel penger da. Men ikke nok til å kunne ta over huset jeg bor i nå.

På toppen av dette så synes jeg hele livet mitt har vært en stor fiasko. Jeg orker ikke å forholde meg til andre mennesker mer. Og NAV ga opp for et år siden når de uføretrygdet meg.

Før jeg ble uføretrygdet holdt NAV et levende helvete med meg når det gjaldt diverse kurs og tester. Og når de ikke hadde noe så ble jeg bedt om å søke sosialtrygd.

Nå som jeg endelig fikk uføretrygd så skulle jeg få etterbetalt det jeg ikke hadde fått fra før. Da de satte uføretidspunktet til 16(18) års dagen min.
Det skulle i teorien gjøre slik at jeg hadde tilgode et mellomlegg for alle de årene. Men siden NAV hele tiden sendte meg til sosialkontoret så ble ikke det mange kronene heller.

Så nå sitter jeg her uten noe sted å bo (snart), uten noe særlig venner, uten jobb, uten noe å gjøre og ikke minst uten noen som helst form for økonomisk rom til å foreta meg noe på fritiden.
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre?

jan 25 2012 - 07:05
hva er det som gjør at du ikke kan forholde deg til mennesker egentlig? Finnes det ikke mulighet for deg til å stille opp på noe småtteri NAV organiserer, frivillig arbeid etc? Du må bare prøve å tenke positivt på det og sette pris på de tingene du har i livet istedenfor det du ikke har:)
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre?

jan 25 2012 - 18:39
Hei du .
Hva skal du gjøre ? T a tak i dine bekymringer . Snu tankene dine , Husk det finnes alltid håp. Selv om du pr i dag ser på din hverdag med lite gnist så vil jeg si at du har så mange muligheter forand deg , du er fortsatt ung . Jeg vet ikke hva du har fått trygd for og det må du ikke svare meg på heller men , jeg svarer da ut fra generelt syn. Du skriver at du arver en del penger . vurder da kjøp en leilighet . jeg vet at det kan være tøft og si takk og farvel til barndoms hjem men , innimellom må slikt godtas. Ang din mamma med en dødelig diagnose må det finnes et team rundt henne i forholdt til hennes paliasjon. I vårt land er det ingen som skal måtte dø alene , Du kan også benytte deg av det teamet , du er også i dyp sorg vet du. dine tanker og følelser er satt på skikkelig utfordring nå. derfor er alt mega svart. . Husk også på at NAV er en vanskelig nøtt uansett så ikke bruk din erergi nå på . ut fra din sykdom eller hva det er ? finnes det kansje en forening du kan melde deg inn i ? bli litt aktiv i forholdt til sosiale treff der . start med det etter at du har fått bearbeidet din sorg. og sorg tar tid. tro meg .og ikke tro at dine tanker er unormale , de er vonde og jeg vil gi deg et råd om og kontakte din fast lege hvis det blir for trøbblete .
jeg vet litt om hva jeg snakker om da jeg mistet mion pappa under meget dramatiske omstendigheter . jeg jobber i helsevesenet til dagelig og er av utdannelse psykriatisk hjelpepleier .
stor klem til deg fra meg <3
husk i motgang blir man sterk.
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre?

jan 25 2012 - 19:21
Hei:)

Det er trist å høre om situasjonen din, men som de andre her sier, ikke gi op!!Jeg vat godt av egen erfaring at det er vanskelig å være positiv når alt ser mørkt ut og man føler at man ikke har noen muligheter. Har du noen interesser og hobbyer du liker å drive med, eller som du kan tenke deg å begynne med?
Det er klart det er mye som koster penger, men det er også mye man kan gjøre uten penger:) Heldigvis! Selv elsker jeg musikk og bruker det aktiv t når jeg føler meg nedfor. Liker også å tegne, male og skrive..Du kan f.eks ta en tur på biblioteket og se på oppslagtavler om det er noe som skjer som du har lyst til å være med på? Eller kanskje begynne med noe frivilligarbeid noen timer i uka eller måneden?

Jeg sliter selv blandt mennesker, men prøver å presse meg selv til å gå ut og snakke med folk likevel. Det største problemet mitt er vel at jeg er veldig ensom, samtidig som jeg sliter med å møte nye mennesker. Ikke lett når selvtilliten er på bånn, men prøver å være positiv.

Du er jo fortsatt ung og har mange år foran deg, de kan fortsatt bli gode:)
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre?

jan 25 2012 - 20:45
Hei villedet,

jeg kan se noen likhetspunkter til mitt eget liv fra hva du beskriver. Jeg takler ikke mitt eget liv så veldig bra, så burde kanskje ikke komme med noen råd.

For det første tenker jeg at du burde ha snakket med boligkontoret og husbanken om du har rett på spesielt boliglån siden du har fått ung ufør. Eller om du kan få lån fra kommunen. Du har allerede litt egenkapital å skyte inn selv også, så det gjør situasjonen enklere.

Aller best, tror jeg det vil være om du snakker med en sosionom for å gå gjennom den økonomiske situasjonen din. Hvilke rettigheter du har, hvilke tilbud som finnes, og lufte bekymringene dine. Spør fastlegen etter sosionom, eller så finnes ofte sosionom tilknyttet sykehus og som spesialiserer seg på visse sykdomsgrupper.

NAV arbeider egentlig mer for staten enn de arbeider for deg. En mer uavhengig sosionom er bedre for deg.

Så kan du kanskje også snakke med fastlegen om det finnes et aktivitetssenter eller dagsenter for uføre i ditt område. Da kan du treffe andre og det ville ikke koste så mye.

Få fastlegen til å henvise deg til psykolog.

Jeg tenker at du ikke må gjøre noe overilt før du har funnet ut hvilke muligheter du har igjen i livet, økonomisk, sosialt og hva du kan bruke tiden til. Jeg er i samme båt som deg.
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre?

jan 26 2012 - 11:20
Er ikke så mye mere å nevne enn hva som alrede er nevnt.Få en time med sosiolog og se om det er noe som kan gjøres iforholden til boligsituasjonen,også er det viktig å få plass hos psykolog.Som kun kan gjøres via fastlegen.

Psykologer er ikke bare en stor hjelp for den psykiske biten men de hjelper også til med andre ting:-)

Viktig å komme i gang med noe.Værste man kan gjøre er å bli i sin egen "bobble" og havne i den berømte negative sirkelen.Også se hva slags tilbud det er i bydelen du bor i,kan være noe der du finner interessant som kan hjelpe:).Lykke til!.Håper det går i orden for deg
Til forsiden